woensdag 18 december 2013

Mijn hart klopt, maar klopt niet


Mijn hart klopt, maar het klopt niet. Ja, daar moet je even over nadenken!
Wat er precies niet klopt, is allemaal heel ingewikkeld. Maar ik ben wel blij dat hij iniedergeval wàt doet, zodat ik wel op deze wereld kan rond slenteren. En dat slenteren moet eigenlijk rennen worden. Want dat kan ik door mijn slechte conditie, wat mijn hart veroorzaakt, nog niet zo heel lang volhouden.En o.a. daarom zit ik nu hier. In een revalidatiecentrum. Om ''even'' mijn conditie op te krikken. Het zal lang niet zo goed worden als bij mensen zonder (aangeboren) hartafwijking zoals ik heb. Maar ik vind het al fijn als ik mezelf kan verbeteren. En dat de volgende test uitwijst dat ik vooruit ben gegaan en niet achteruit!

Misschien ken je het wel, zoveel plannen dat je jezelf af kan vragen hoe je het in hemelsnaam vol gaat houden?! Daar ben ik dus heel goed in (; En daarom leer ik hier dus ook om genoeg rust te nemen. Maar dat is zo verdomd moeilijk! Het liefst lig ook ik natuurlijk de hele dag op bed, lekker niks doen. Maar daar wordt ik natuurlijk op geen enkel gebied beter van. Dus gaan we leuke en broodnodige dingen doen, en dat is dus een beetje doorgeslagen. Maar zonder werk geen leuke dingen. En dan lig ik alsnog de hele dag op bed. En dat is dus ook niet de bedoeling. Dus ga ik elke zaterdag ( en soms ook op zondag en in de vakantie) gezellig mijn geld verdienen bij de HEMA. Wat ik stiekem ook wel leuk vind. En ja dat geld wil ik dan ook wel een beetje uitgeven.. En aangezien ik doordeweeks met school zit, en nu met de opname, plan ik alles in het weekend. Wat mijn arme hartje dus eigenlijk helemaal niet aan kan.
Dus gaan we morgen maar weer met een beetje hulp een goede planning maken voor dit weekend. Mèt genoeg rust. Zodat ik ooit kan zeggen; Mijn hart klopt! ( ookal zou het nooit helemaal kloppen )


Ik ben een paar keer aan mijn hart geopereerd.
Vlak na mijn geboorte, nog een keer toen ik 1,5 was, en een keer vlak na mijn 15e verjaardag. Daarna heb ik nog een littekencorrectie gehad, maar die heeft helaas niet zoveel geholpen. In de toekomst zal ik nog vaker geopereerd moeten worden, maar wanneer is nog niet bekend.

xoxo
Denise


Geen opmerkingen:

Een reactie posten