dinsdag 7 januari 2014

Geluk
Geluk, een groot en ruim begrip. Iedereen denkt aan iets anders bij het woord geluk.
In de Van Dale wordt het als vervolgd omschreven:

gunstige loop van omstandigheden; voorspoed: hij heeft altijd geluk boft altijd; van geluk mogen spreken veel geluk hebben.

Het gezegde luidt '' Geld maakt niet gelukkig''. Maar de dingen die ik wil doen die me wèl gelukkig maken kosten geld. Dan maakt geld indirect toch wel gelukkig?

Aan de andere kant, sommige mensen zijn ondanks ze best veel of genoeg geld hebben toch ongelukkig. Kijk naar Robbie Williams. Wat een succes die man, en wat een geld heeft hij. Maar toch kampt(e) hij een paar keer met een depressie. In zijn geval geldt dus zeker, geld maakt niet gelukkig. Ookal lijkt het alsof hij nog zoveel geluk heeft.  

Ik heb in sommige dingen heel veel geluk. Zo win in nogwel eens wat. Mensen noemen me daardoor ook wel een geluksvogel. Maar ben je een geluksvogel als je veel dingen hebt gewonnen? Betekend dat dan dat je hele leven perfect en vol geluk zit? Was het maar zo. Mensen kijken vaak niet niet verder dan het geluk dat je hebt. En als je in hun ogen teveel geluk hebt mogen ze je al vaak niet. Jaloers? Waarschijnlijk wel! Eerlijk? Vind ik niet!

Natuurlijk ben ik dankbaar voor de dingen die ik heb gewonnen. Ik had ze niet willen missen. Maar ik zou ze toch dolgraag willen ruilen voor een ècht gelukkig leven. Maar dat snappen mensen dan vaak niet. Ik heb immers zovaak leuke dingen mogen meemaken door dat ''geluk'' dat ik heb! Het zijn zeker geluksmomenten, en ze geven me ook ongelofelijk veel energie, maar ben je dan echt een geluksvogel?

Maar èchte geluk, dat vind ik als je gezond bent en happy bent met je leven. Dan heb je pas ècht geluk. Omdat je op je gezondheid vaak weinig invloedt hebt en de keuze om te zeggen ''Ik ben nu gelukkig met mijn leven'' ook echt niet zo simpel is als het lijkt, hou ik sinds ongeveer een maand een geluksboekje bij. Daar schrijf ik elke dag 3 dingen in waardoor ik een beetje geluk ervaar. Dat kunnen hele kleine dingen zijn, van een lief berichtje van iemand krijgen tot een nacht wat beter hebben geslapen. Zo leer ik veel positiever kijken naar kleine dingen. En dat kan soms zò fijn zijn! Je wordt er niet in 1 klap weer gelukkig van, maar het is altijd beter dan alleen maar de negatieve dingen in een dag opzoeken!

Wat betekend geluk voor jou? Laat een berichtje achter of stuur me een tweet! ( zou ik leuk vinden!)

Liefs Denise!


ps; nog een leuk liedje van Nick en Simon over geluksmomenten! ( Als je goed kijkt zie je mij misschien nog wel in de clip met wat vriendinnen!)

http://www.youtube.com/watch?v=M330UIuE3DA

2 opmerkingen:

 1. Geluk; tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden. Hoorde ik in Koffietijd van vanmorgen, daar ben ik het wel mee eens. Geluk is geen allesomvattend begrip. Het zit hem in de kleine dingetjes.

  Ook al ben ik het, as usual, niet altijd met je eens. Wel leuk geschreven!

  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Las het niet helemaal goed geloof ik, leuk blog! En dat boekje ook heel leuk! Leuk ook om over een aantal jaar terug te lezen oid.

  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen