zaterdag 19 april 2014

Diary

Nu ik niet naar school kan wegens omstandigheden zit ik dus de hele dag thuis. 'Wat doe je dan de hele dag?' krijg ik vaak te horen, en ' Oh wat fijn, ik moet naar school en als ik thuis ben heb ik nog stapels huiswerk liggen, ik wil wel met je ruilen hoor' Nou ik wil ook wel met jou ruilen. Want ja, uitslapen is echt wel fijn, en geen huiswerk hebben ook. Maar het liefst zat ik tot 20;00 op school ( Ja, tot zo laat moest ik soms naar school) en zat ik naar saaie leraren te luisteren en stapels met huiswerk te maken. Want ik zou dolgraag mijn HAVO nou eens eindelijk halen zodat ik door kan.  Maar dat gaat niet dus zit ik thuis. En probeer ik noodgedwongen te genieten van het uitslapen en geen huiswerk hebben wat dus niet zo heel vervelend is. Altijd positief blijven!
Maar wat doe ik dan wèl de hele dag?

Ik zal het jullie vertellen door middel van een week diary die ik een aantal weken geleden heb gemaakt. Dit was even een verwenweekje met leuke dingen. Sinds 2 weken loop ik op donderdagmiddag en vrijdag de hele dag mee op Onderwijscentrum  Roessingh om ervaring op te doen voor mijn komende opleiding. Dat kost best veel energie dus probeer ik de rest van de week rustig aan te doen.

Dinsdag

Sinds een paar jaar pas ik af en toe in het weekend op wat buurtkindjes. Ik kreeg er steeds een adresje bij en dat vond ik helemaal niet erg. Ik vind kinderen super leuk en vind het dan ook een leuke manier om wat extra's te verdienen. Een paar maanden terug ben ik ook gevraagd of ik op dinsdagmiddag wou oppassen op kinderen waar ik in het weekend wel eens oppaste en met wie ik vroeger veel buitenspeelde. Het kwam precies uit met mijn schoolrooster dus daar zei ik geen nee tegen. Nu pas ik dus bijna elke dinsdagmiddag op een meisjestweeling van 8 en hun broer van 10. Supergezellig!

Ik kwam er vandaag achter dat knikkeren nog steeds zo in is als toen ik op de basisschool zat. Urenlang achter elkaar konden we dat doen na schooltijd en in de pauze's. Daar kunnen ze nu nog wat van zeg! Ik heb de hele middag dat ik daar was buiten lopen knikkeren met mijn oude knikkers die ik uit onze garage had gevist. Ik kreeg de kinderen met moeite naar binnen voor een korte drinkpauze!

Al met al heb ik waarschijnlijk meer knikkers verloren dan gewonnen en heb ik nu helemaal geen energie meer over, maar de kinderen hadden een leuke middag en daar gaat het me allemaal om!


Woensdag

Ik vind het helemaal leuk om mooie kleren en leuke spulletjes voor in mijn kamer te shoppen dus ben ik 'lid' van verschillende nieuwsbrieven. Zo ook van de ONLY, Vero Moda en de Vila. Van deze 3 winkels kreeg ik afgelopen week een mail dat ze op woensdag 20% korting op bijna heel hen collectie hadden. En laat ik nou nog net een zomerjas nodig hebben.. Kwam dat even goed uit! Dus ben ik 's middags even naar oa die 3 winkels geweest en ben ik uiteindelijk bij de ONLY uitgekomen waar ik dit super leuke jasje, al zeg ik het zelf, heb gescoord! Hij was €40,- en met 20% korting nu dus nog maar €32,- !


Vorig jaar had ik een donkerbruin jasje, maar aangezien ik nu voor wat lichtere kleurtjes wil gaan, past dit er beter bij! Al met al een geslaagde aankoop vandaag! (:

Donderdag

Ik zou donderdag gezellig even bijkletsen met mijn beste vriendin en aangezien zij nog wat moest halen en het mooi weer was besloten we in de stad af te spreken.
Fijn rustig aan doen en bijpraten op een terrasje in de zon!Vrijdag

Omdat zaterdag een vermoeiende dag zou worden, moest ik vrijdag wel rustig aan doen. Maar ik wou ook bijpraten met een vriendinnetje die ik al veel te lang niet heb gesproken.. Lastig! Omdat zij vrijdag op tijd vrij zou zijn, besloten we te lunchen. We namen beide een stokbroodje met brie en honing, lekker! 
 's middags en 's avonds merkte ik dat het allemaal toch wat vermoeiender voor mij was geweest dan dat ik had gehoopt en gedacht maar het was het waard. En een leer voor aangekomende week; het iets rustiger aan doen!Zaterdag
Op zaterdag moet ik altijd werken bij de hema. Daarna heb ik altijd training van de jazz(ballet). Maar aangezien ik echt veel te weinig energie heb, ben ik na het werken zo kapot dat ik geen energie heb om te dansen. Daar baal ik natuurlijk echt ontzettend van, maar ik probeer toch om elke week te kijken bij de training.

Middagje werken!
Zondag en Maandag was ik erg moe dus heb ik behalve dat ik even naar de dokter was geweest, niks gedaan. 

Al met al was dit voor mij best wel een vermoeiende week. Uitgaan doen ik nauwelijks. Daar heb ik simpelweg gewoon geen energie voor. Erg jammer maar het is helaas niet anders. Over 2 weken ga ik het na bijna een halfjaar weer een keer proberen. Dat wordt heel rustig aan doen voor en na die tijd. Maar het valt midden in de vakantie dus dat zit wel goed! Ik kijk er in iedergeval erg naar uit!

liefs!1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten