maandag 13 april 2020

Wat je kan doen tijdens de Coronacrisis


Eerder kwam er al een artikel online met tips wat je (in deze tijden) met kinderen kan doen. Maar als volwassene heb je wellicht ook opeens veel meer tijd over nu je bijvoorbeeld niet meer naar het terras kan. Ik geef je wat tips wat je kan doen als je Netflix en Videoland inmiddels hebt uitgespeeld.

Sims 
Vorig jaar was er een periode dat je Sims gratis kon downloaden. Ik heb direct mijn kans gegrepen en het gedownload. De afgelopen weken was het moment om dit weer op te pakken. Mocht je dit nu ook willen doen, kijk dan zeker even bij Femke Kamps voor fijne tips!

Rollercoaser Tycoon
Toen ik een aantal jaar geleden nog veelvoudig op mijn Nintendo DS speelde, was Rollercoaster Tycoon één van mijn favoriete spelletjes. Toen ik dit laatst tegen mijn vriend zei vertelde hij dat ik dat ook makkelijk kon komen via Steam. Ik vind online spellen normaal véél te duur en zou dat dan ook niet kopen, maar deze was €10,- en dat is ie wel waard! Je kan het kopen via Steam.

Gratis EHBO cursus
Een studiegenootje wees ons erop dat je nu via het Rode Kruis een gratis (!) EHBO cursus voor volwassenen kan doen. Vrijwel alles, behalve reanimeren, komt erin voor. Super handig om je kennis bij te spijkeren en ooit zal iemand je hier dankbaar voor zijn.

Kleurboek voor volwassenen
Als iets rustgevend is, is het wel kleuren. Ik vind het op z'n tijd echt heerlijk! Ik heb sinds kort weer een kleurboek voor volwassenen en ik heb hier al heel wat uren aan gespendeerd. Ook kleuren op nummer moet een aanrader zijn!

Foto's leren maken
Mijn spiegelreflex camera heb ik inmiddels al jaren maar ik vond het altijd best lastig om mooie foto's te maken. Het is echt een vak apart en ik had er gewoon niet zoveel kaas van gegeten. Tot dat Lisette, een professionele fotografe, wat lessen deelde. Super leuk om met deze tips aan de slag te gaan.

Gebarentaal leren
Toen ik stage liep in het speciaal voortgezet onderwijs, heb ik een paar korte lesjes gebarentaal gehad. Ik vond dat super interessant. Ik heb het verder nooit meer opgepakt, maar ben helemaal geïnspireerd door de gebarentolk die bij de persconferenties van Rutte de show steelt. Ik wil gebarentaal leren. Jij ook?

Wat doe jij zoal?

Liefs,
Denise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten