zaterdag 7 juni 2014

Merk producten

Nickelson jassen, Nike schoenen, iPhone's.. Als je ze niet hebt, hoor je er niet meer bij. Ik vind het grote onzin, maar op sommige scholen is het helaas wel de waarheid. Maar waarom moet je per se dure spullen hebben?


Waarom is een broek van de H&M niet meer goed genoeg? Waarom lopen kinderen van 8 al met een eigen iPhone rond? Ik kreeg mijn eerste telefoontje voor mijn 13e verjaardag. Een simpele Samsung. Niet omdat iedereen het had en omdat het stoer was. Maar omdat ik toen naar de middelbare school ging en naar de andere kant van de stad moest fietsen. Nu lopen kinderen uit groep 5 er mee rond. Want wat een aanzien krijg je dan zeg.

Merkspullen hoeven van mij niet zo. Ik koop iets omdat ik het mooi vind en/of ik het fijn vind zitten. Ik koop liever kleren bij de Primark dan bij de Zara. En ik koop liever een wat goedkopere tas dan 1 van een paar honderd euro waar ik toch binnen een paar maand weer op uitgekeken ben omdat hij toch niet zo comfortabel is.


Ik ben wel dol op All stars. Omdat deze gewoon veel fijner zitten dan nep gympen (ik heb hele moeilijke voeten). Ja, omdat ze dus fijner zitten en niet omdat er een logo opstaat. All stars is dus een uitzondering, maar voor veel ( nee, niet allemaal, dat weet ik) andere merken geldt dat duurder vaak niet eens beter is. Dus heb ik liever 2 goedkopere shirtjes dan 1 duurdere die even snel kapot gaat maar omdat er een merk opstaat veel duurder is. Zo vind ik de basic hempjes van de H&M ( 4,95) veel fijner dan die van de Sting die dubbel zo duur zijn.


Zoals sommigen van jullie weten heb ik een bijbaantje bij de Hema. Ik hoorde laatst iemand in de winkel zeggen; 'Maar hier ga ik niet in lopen, er zit een kaartje met 'Hema' in.' Ja dus? Ten eerste, dat kaartje kan je eruit knippen, en ten tweede, dan zien mensen dat je het bij de Hema hebt gekocht, wat maakt dat nou weer uit? Er zijn zat mensen die kleren of ondergoed bij de Hema kopen. Het is (meestal) goedkoper, en best goed, dus waarom niet?

Zo kocht ik vorig jaar bij De Bijenkorf een oogschaduw van Clarins. Hij was een stuk goedkoper doordat het filiaal ging sluiten, dus voor €5  ( ipv €16) wou ik hem wel eens proberen. Maar om eerlijk te zijn zag ik echt geen verschil met de oogschaduw van Essence. Die toch een heel stuk goedkoper is. Ze zaten net zo goed ( of slecht, het is maar hoe je het bekijkt), waren even makkelijker aan te brengen en bleven even kort zitten. Dus voortaan koop ik gewoon weer de goedkopere oogschaduw van de Essence.
Bij mascara merk ik wel heel erg het verschil. Ik gebruik verschillende mascara's van Maybelline op dit moment. Die vind ik veel fijner in gebruik dan goedkopere mascara's ( zoals die van Essence) en ze geven bij mij ook een veel mooier resultaat.

Oke, ik zou liegen als ik zeg dat ik geen hele dure spullen wil hebben ( lees; ècht duur, iets waarvoor ik minstens 2 jaar al mijn hemaloon opzij moet zetten), want dat wil stiekem elk meisje wel denk ik. Alleen zou ik dat niet willen omdat ik er dan mooi mee zou kunnen pronken, maar gewoon omdat ik het zo mooie producten vind!


Liefs,

Denise2 opmerkingen: