donderdag 13 juli 2017

PERSOONLIJK - Ik heb EINDELIJK een diploma!Wauw. Ik ben bijna 22, en heb eindelijk mijn allereerste diploma gehaald. Mijn MBO4 Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg om precies te zijn. Wat een opluchting! Niet helemaal wat ik in gedachten had toen ik op mijn 13e begon aan de brugklas van havo/vwo, maar stiekem ben ik toch een beetje trots op mezelf.


Zo'n drie jaar geleden ging het dusdanig slecht met mij dat ze wilden dat als ik (na drie maanden) uit het revalidatiecentrum zou komen, ik nog een opname zou krijgen. Na een intake zag ik dat echt niet zitten. Ik wilde naar school. Nee, het ging niet zo goed met mij. Maar ik wilde gewoon een diploma halen, net als mijn oude klasgenoten, vrienden en andere mensen van mijn leeftijd. Ik wilde aan mijn toekomst werken. Door mijn gezondheid had ik de middelbare school al niet afkunnen maken. Had ik de ( voor mij best moeilijke) stap al moeten maken om een niveau lager te doen zodat ik daarnaast meer aan mijzelf en mijn gezondheid kon werken. Maar ik wilde niet mijn nieuwe opleiding nog verder uitstellen om ergens te verblijven waar al zoveel nare herinneringen lagen, ver van mijn familie en vrienden. Ik koos voor school.

En nu, ruim 3 jaar later zit ik hier met mijn diploma. En of het makkelijk was? Nee, absoluut niet. Ik ben mijzelf en mijn lichaam vaak tegengekomen. Snapte soms niet waarom ik destijds toch voor de volle 100% voor school had gekozen. Wilde gewoon in bed blijven, en niet naar school gaan. Ik voelde me ontzettend slecht, had veel pijn en had het op school (alweer) niet echt naar mijn zin. Ik wilde dat ik gewoon had geluisterd naar wat volgens behandelaren goed voor mij zou zijn geweest. Maar ik ging keer op keer toch. Dit is wat ik wilde, dit is wat ik moest doen, dus dit is wat ik heb gedaan. Mijn doorzettingsvermogen en kracht bleken groter te zijn dat datgene wat mij probeerde onderuit te halen.


Ik vond mijn opleiding voor het grootste gedeelte niet zo leuk. Ik vond de onderwerpen wel leuk, maar ik vond dat we er veel te weinig op in gingen. Dus ging ik mezelf maar verdiepen in de onderwerpen die ik interessant vond. Zo moest ik in het eerste deel van het laatste jaar een scriptie maken. Na ruim 2 jaar niet veel hoeven doen,  opeens zo'n grote scriptie.. Ik koos voor het onderwerp autisme. Iets wat ik heel interessant vond en waar ik veel meer over wilde weten. Zo'n scriptie kost ontzettend veel tijd en energie, dus dan kon ik maar beter iets kiezen wat ik oprecht leuk vond om meer over te weten. En met resultaat, ik behaalde voor het schriftelijke onderdeel een 8,7. Opgelucht. Want dat was ook zoiets, ik wilde hoe dan ook, het beste uit mezelf halen. Een 7 is niet goed genoeg. Ik wilde minstens 8'en en 9'ens halen. En natuurlijk kan dat niet altijd. Voor mijn stage opdrachten kon je een onvoldoende, een voldoende of een goed halen. Ik haalde in 2 keer een halfjaar stage voor elke opdracht een goed, maar met een voldoende had ik ook geen genoegen genomen, haha. 

Ik ben in iedergeval ontzettend opgelucht en blij dat ik eindelijk een diploma heb. Op naar de volgende, op naar pedagogiek!

Welke opleiding heb jij gedaan,of doe jij nog?

Liefs,
Denise 


                                         Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram? 

2 opmerkingen: