vrijdag 3 juni 2016

Als je maar één wens hebt..Iedereen droomt, iedereen heeft wensen. Als de ene wens vervult is, komt er wel weer een nieuwe. Dromen is fijn, maar dromen die uitkomen nog veel fijner. Sommige dromen moeten helaas altijd dromen blijven, bijvoorbeeld de droom om gezond te zijn als je dat niet bent. Gezondheid en geluk zijn de belangrijkste dingen zeggen mensen vaak, maar ook dat blijft voor sommige mensen een grote droom, hoeveel er ook voor geknokt wordt. Maar dan heb je nog altijd die dromen die je gezondheid voor even doen laten vergeten, of die, al is het maar voor heel even, die zo gemiste lach op je gezicht kunnen toveren...

Ook ik heb dromen. Onmogelijke dromen, dromen die ik niet in de hand heb, maar ook dromen die wat bereikbaarder zijn en hopelijk op niet al te lange termijn uit mogen komen. Dromen geeft hoop, en dromen die uitkomen ontelbaar veel positieve energie.

Zo droom ik al jaren van een reis naar Amerika. Het liefst New York. Maar hoe meer ik er over nadenk hoe meer plekken ik wil bezoeken. Los Angeles, Las Vegas, Miami.. Maar New York staat wel bovenaan het lijstje. Het liefst wilde ik voor een wat langere periode. Even weg van hier, even weg van de plek met veel herinneren. Naar een plek waar ik niemand ken, en niemand mij kent. Zo kon ik de taal wat beter leren en ontdekte ik een mooie plek van de wereld. Ik ben nog nooit buiten Europa geweest en New York lijkt me geweldig om eens mee te beginnen. Ik wilde au pair worden, dat leek me al gaaf sinds ik 'vroeger' altijd The Nanny keek. Maar die droom moet ik laten varen wegens mijn gezondheid. Het zou simpelweg veel te zwaar zijn. Iets wat mij ook super tof leek is naar school gaan in Amerika. In films ziet het er zo leuk uit, en zo anders dan hier. Dat wilde ik gewoon meemaken. Hoe ouder ik werd, hoe minder die droom werkelijkheid leek te worden. Tot ik erachter kwam dat er ook gewoon taalcursussen bestaan die je op bijvoorbeeld een Amerikaanse school volgt. Zó zó zó gaaf! Tot ik de prijs zag. Wilde je de taal goed leren, was je toch wel een paar weken bezig, en heel wat duizenden euro's lichter. Zucht.. We hebben nog steeds geen geldboom in de tuin..Die reis naar Amerika komt er vast ooit wel, ook al is het maar voor een korte vakantie. Andere dromen, zoals onder andere leven zonder continue pijn en vermoeidheid, littekens die zelfs na 3 jaar wat minder opvallend worden en gewoon op alle vlakken gezond zijn en me daar de rest van mijn leven geen zorgen meer om hoeven te maken, zijn wat minder realistisch. Gezondheid (en geluk) zijn écht belangrijk, en dat weet je pas echt als je het niet meer hebt. Dan vallen die andere dromen eigenlijk in het niet. Alles wat je wilt is dan gewoon gezond zijn. Ik herinner me de kinderafdeling van het ziekenhuis nog zo goed. Al die vechtertjes, al die toppers die zo ontzettend ziek waren, en hun ouders, die maar één wens hadden. Gezondheid. Ook op mijn vrijwilligerswerk zag ik zoveel kinderen en jongeren die voor de rest van hun ( veel te korte ) leven ernstig ziek zouden zijn. En waar nog maar de vraag de vraag was, of ze überhaupt nog wel lang te leven hadden.

Gelukkig is daar een stichting als Make A Wish. Zij kunnen mensen niet beter maken, zij kunnen die ene, grote wens niet vervullen. Maar zij kunnen wel de wens vervullen die je je gezondheid even kan laten vergeten, die het zieke kind en het gezin even een lach op hun gezicht kan toveren.. Een goede vriendin van mij weet hoe het is om heel erg ziek te zijn en maar één echte wens te hebben. Make A Wish heeft ervoor gezocht dat een andere grote wens van haar - Naar de set van Glee gaan - uitkwam zodat zij en haar gezin even alles konden vergeten. Nu wil zij letterlijk het stokje doorgeven aan de ernstig zieke kinderen van nu door middel van de wenstafette. Hiervoor heeft ze wel sponsors nodig. Wil jij Iris en Make A Wish helpen zodat zij nog meer wensen kunnen vervullen? Alle kleine bedragen helpen. Klik hier voor Iris' pagina.

En ik? Ik blijf nog even dromen. Want wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?

Wat is jouw grootste droom?

Liefs,
Denise

                                   Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?1 opmerking:

  1. Heel mooi geschreven Denise! <3 En wat een mooi initiatief is Make a Wish toch. Ik neem even een kijkje op de pagina van Iris!

    BeantwoordenVerwijderen