zaterdag 6 juni 2015

Ik ben betrapt en vind het lastig om er mee om te gaan.Bloggen doe ik nu al zo'n 1,5 jaar. Toen ik onder een andere blognaam artikeltjes maakte kwam er een keer een artikel online als ik zin en inspiratie had. Dat kon 2x in de week zijn, maar ook 1x in de maand. Deze posts deelde ik ook op Facebook. En behalve reactie's als ' Misschien is Bloglovin' wat voor je?' en ' Aah leuk geschreven Denise!' reageerden mensen er niet echt op. Nu we ruim een jaar bezig zijn met Blog by Deslie komen steeds meer mensen achter de blog.. Lees je mee?Eerst vond ik het mega eng om artikelen van Blog by Deslie te delen op mijn eigen Facebook. Ik schrijf écht veel liever voor mensen die ik niet ken, dan voor bekenden. Herkenbaar? Toch besloot ik wat artikelen te delen. Ik kreeg wat berichtjes met lieve complimenten, wat ik heel bijzonder vond. Want ik had niet verwacht dat mensen het überhaupt zouden lezen. En de mensen die het niets vonden? Die hielden wijselijk hun mond. Fijn!

Ik weet niet wat er is gebeurd of hoe het kan, maar het lijkt alsof de afgelopen week opeens iedereen in mijn omgeving op de hoogte is van de blog. Ik krijg appjes van bekenden en krijg er ook in real life opmerkingen over. En die zijn niet allemaal even leuk. Sommige mensen begrijpen het niet. En dat is helemaal prima, maar om er dan mee te spotten, me uit te lachen of gemene opmerkingen te maken? Beetje overbodig, vind je niet?

Ik respecteer iedereens hobby. Of dat nou postzegels verzamelen, hoogspringen of voetballen is. Ieder zijn ding en dat is helemaal goed, toch? Waarom moeten mensen dan altijd commentaar hebben op anderen? Is het jaloezie? Ik heb werkelijk geen idee. Maar lastig vind ik het wel. Natuurlijk, we krijgen dagelijks via social media of als reactie op de blog allerlei onwijs lieve berichten, maar ik geef het eerlijk toe.. de minder leuke berichten blijven veel langer hangen in mijn hoofd en ik kan er ook best wel mee zitten. Ik vind het gewoon heel lastig om er mee om te gaan.

Als iemand in het echt over de blog begint, dan lijkt het wel alsof ik dicht klap, Ik word rood, begin te stamelen en weet niet meer wat ik moet zeggen. Of nouja, meestal praat ik er maar gewoon wat over heen. Het is niet zo dat ik me schaam, maar ik ben eerder bang voor negatieve reactie's en oordelen. Mensen begrijpen het gewoon niet. 'Wie leest je blog nou?' -  Geen idee, ik ken ze niet, maar het zijn er zo'n 2500+  per maand..-.  Of, ' Je vind jezelf wel erg belangrijk hè, dat je denkt dat mensen geïnteresseerd zijn in je verhalen? '. Mwah, eerlijk? Ik vind mezelf eigenlijk helemaal niet zo belangrijk.. Ik vind het gewoon heerlijk om van me af te schrijven en ja, blijkbaar vinden mensen het toch interessant genoeg dat ze het lezen..

Ik weet dat ik het van me af moet zetten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ga in ieder geval vrolijk verder met het schrijven van artikelen, want bloggen en andere blogs lezen is uitgegroeid tot een grote hobby en wat zal ik me vervelen zeg als ik dat niet meer zou doen.. haha <3

Toevoeging: Dit artikel is op dit moment, vrijdagavond allang af, maar ik zie nu toevallig dat er een anoniem iemand is die op reacties van lezers van deze blog reageert. Negatief. Daar kan ik trouwens alleen maar om lachen. Waarom gaat iemand haten op de lezers, en niet gewoon op mij? Reacties van anonieme mensen of  van mensen die ik niet in het echt ken, doen me trouwens ook veel minder. Want zij kennen mij toch niet echt. Oh, ik verwijder die negatieve reactie's altijd trouwens ( tenzij het opbouwende kritiek is, daar sta ik alleen maar voor open :-) 

Hoe ga jij om met negatieve reactie's?


Liefs,
Denise

                                   Volg jij ons al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

50 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat mensen niet gewoon meer blij voor een ander kunnen zijn..
  Gewoon lekker doorgaan meid!
  Tegenwoordig word niemand niks meer gegund en al had je maar 10 bezoekers , het gaat erom dat jij het leuk vindt om te doen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa dat vind ik ook zo onwijs jammer! Ja dat is zo.. Bedankt <3

   Verwijderen
 2. Ik begrijp niet dat mensen het lef hebben om dingen te zeggen als "wie leest je blog nou". Al leest alleen mn moeder het, ala ik het leuk vind om te doen. Iedereen heeft zo z'n hovby toch en daarbij, je wilt niet weten hoeveel bloggers er dagelijks bijkomen. Het is 1 van de populairste dingen van het laatste jaar. Daarnaast vind ik het helemaal erg als het 'vrienden' zijn die zo reageren. En dat zet ik nu expres tussen aanhalingstekens. Ik heb nog nooit zo'n reactie gehad dus ik weet ook niet recies hoe het voelt, mqqr ik kan het me wel voorstellen. Wat ik je vooral wil meegeven is blijf bij jezelf.. Kom voor jezelf op en zorg dat ze je in je waarde laten. Want bloggen is hartstikke leuk en ik lees je artikelen erg graag! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super lief Eilish. Je hebt helemaal gelijk. Het is razend populair ( aan het worden). Maar die mensen willen dat gewoon niet inzien. Ik weet dat sommige van mijn vriendinnen het niet echt begrijpen, maar ze hebben er gelukkig nog nooit iets gemeens over gezegd. Bedankt voor je lieve woorden <3

   Verwijderen
 3. Zulke mensen moet je geen eens serieus nemen hoor! Bloggen is super leuk:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het, maar soms zo lastig. Jaaaa ik hou van bloggen <3

   Verwijderen
 4. Stom als mensen negatief reageren! Stiekem post ik mijn artikels nog steeds niet op mijn eigen Facebook, geen idee waarom. Misschien ook omdat ik bang ben dat mensen er negatief op gaan reageren. De mensen die ik het beste ken, weten trouwens wel dat ik blog, maar toch ^^ Vind het ook niet leuk om over te praten, haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, waarschijnlijk is dat onbewust toch de reden. Ik doe het ook niet heel vaak hoor. Tot nu toe misschien 2 keer gedaan in een jaar tijd. Grappig dat het zo herkenbaar is. Ooit durven we er vast met grote trots over te praten! <3

   Verwijderen
 5. Ik vond het in het begin ook heel eng maar eigenlijk was et vrijwel positief over. Gemene reacties zijn nooit leuk om te krijgen maar negeren is het beste. Als jij ze geen aandacht geeft vinden ze het op een gegeven moment niet meer leuk en houden ze vanzelf op. Wel gek dat iemand op je lezeressen reageert, dat heb ik nooit eerder gehoord!

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het vooral zo jammer dat mensen zo negatief reageren, zonder ook maar iets gelezen te hebben. Ze weten niet eens waar ze over praten. Gelukkig zijn er bij mij ook wel veel mensen die er positief over zijn. Je hebt helemaal gelijk <3

   Verwijderen
 6. In mijn omgeving weten er ook maar weinig dat ik blog. Ik kon dan ook door de grond zakken toen ik mijn instagram (10NotesNL) per ongeluk koppelde aan mijn eigen facebook pagina. Ik laat het voor wat het is. Als het je hobby is (maakt niet uit voor hoeveel posts per week) hebben andere dat maar te respecteren. Mensen die er lullig over doen of negatieve comments achter laten is net zo laag als pesten. Als jij het fijn/leuk vind om je verhaal kwijt te kunnen of te schrijven over dingen die je leuk vindt, heeft een ander dat maar te respecteren. Je doet hen er geen pijn mee, toch? Gewoon laten gaan, bereid desnoods een paar scherpe opmerkingen voor om een woordje terug te hebben als ze lullig doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah zo'n foutje zou mij ook een helemaal stress opleveren. Ik vind het ook inderdaad net zo laag als pesten. Snap niet dat mensen het doen. Goede tip, dankjewel! <3

   Verwijderen
 7. Bloggen is een hobby en je bent vrij om te doen wat je wilt toch? Niets van aantrekken meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent vrij om te doen en laten wat je wilt. Jij vind bloggen leuk en je doet het enorm goed! Nare reacties zijn nooit leuk om te krijgen maar probeer het niet persoonlijk op te vatten want ze nemen dus wel de moeite om je artikelen te lezen.

  Liefs
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief je reactie! Jaa dat is zo. Al hebben ze soms al een oordeel zonder ook maar iets gelezen te hebben. Zo dom! <3

   Verwijderen
 9. Jij blogt hartstikke leuk, dus gewoon ermee door gaan :) Het zijn alleen maar zielige mensen die nare reacties achterlaten...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad gewoon lekker doorgaan met bloggen! Het is jammer als mensen een negatieve reactie achterlaten, waar je vervolgens niets mee kan, omdat het geen opbouwende kritiek is. Ik zou inderdaad ook gewoon die reacties blijven verwijderen, niemand heeft er wat aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa precies. Als het nou verbeterpunten waren kon ik er nog wat mee.. Maar vaak hebben ze nog geen eens een artikel gelezen.Thanks voor je reactie! <3

   Verwijderen
 11. Wat naar dat mensen zulke stomme dingen zeggen :( Zeg dan niks! Ik weet dat het lastig is, maar probeer er zo min mogelijk van aan te trekken. Doe wat je fijn vindt meid. Jammer dat mensen altijd het idee hebben te pas en te onpas hun mening te spuien, bah.Je doet het kei goed, laat je daardoor niet tegenhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, ik vind dat zo laag en sneu. Maar toch raakt het me meer dan me lief is. Dankjewel voor je opbeurende reactie <3

   Verwijderen
 12. wat jammer zeg dat mensen er zo negatief over doen. in mijn omgeving zijn mensen hartstikke enthousiast en willen alles weten over het bloggen... hopelijk gaat jouw omgeving het nog een keer anders in zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah super fijn! Gelukkig zijn er ook wel mensen die het super leuk vinden, zoals mijn ouders. Maar toch doen de negatieve reacties mij meer. <3

   Verwijderen
 13. Ahw meid toch! Ik ken dat gevoel dat hen ik vooral met mij YouTube filmpjes!! Eigenlijk moet je juist trots wezen op je ding waar je 1,5 jaar voor hebt gewerkt in je vrije tijd. Jij doet iets wat je leuk vind, waar jij je hart, ziel en zaligheid inzet. WEES TROTS OP JEZELF! <3 x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo vervelend dat mensen altijd hun mening wel klaar hebben liggen in de zin van negativiteit naar een ander. Ieder zijn eigen ding. En gek genoeg lees ik dit ook vaak bij medebloggers. Mensen begrijpen het gewoon niet. Ik begrijp ook wel eens iets niet maar dan ga ik dat persoon toch ook niet omlaag halen. Zoals je al zei, iedereen heeft zo zijn eigen hobbies. Mensen kunnen soms zo naar reageren... snap het echt niet! Nou meid, goed dat je het van je af schrijft hopelijk heeft het wat geholpen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa precies! Jaa het lucht wel een beetje op. Dankjewel voor je reactie <3

   Verwijderen
 15. Je doet het super goed en dat mag ook zeker gezegd worden!! Er zijn toch altijd wel mensen die het voor jullie moet verpesten! Ze zijn gewoon jaloers op jullie! Wees trots op wat je doet! Ik ben wel trots op jullie! Ik lees het met alle plezier! Ga zo door je zult later zien dat je super blij bent wat jullie allemaal hebben geschreven! Allemaal leuke dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Yvette. Ben blij dat papa, mama en jij wel achter mij (ons) staan <33

   Verwijderen
 16. Echt zo'n mooi herkenbaar artikel. Ik heb niet echt gemene reacties gekregen, maar wel een hoop opgetrokken wenkbrauwen die genoeg zeiden of gefluister achter mijn rug. Dit is echt het eerste artikel van zulke soortgelijke artikelen ♥ Je hebt een geweldige hobby en niks om je voor te schamen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief, je reactie! Aah ja, dat is ook best vervelend! Jaaa, bloggen is echt heel belangrijk geworden <3

   Verwijderen
 17. Ah meid ik snap je helemaal. En hoe simpel dit ook klinkt, lekker laten kletsen. Als jij hier je ei in kwijt kunt en er plezier aan beleefd is dat toch prima! Mensen hoeven niet altijd alles te snappen, al vind ik het wel jammer dan we elkaar tegenwoordig zo snel iets misgunnen. Jij wordt hier gelukkig van. Mooi toch! Wat betreft die online TROL's. Lekker laten gaan, die voelen zich heel wat online want het is "anoniem". Dan kun je misschien nog beter die mensen hebben die het tenminste recht in je gezicht durven te zeggen ;) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vertelde 2 jaar geleden eens tegen mijn oudste broer over mijn blogambitie, gewoon dat het me enorm gaaf leek om geld te verdienen met bloggen en dat ik die kwaliteit na streefde. Die blik in zijn ogen zal ik nooit meer vergeten, gekscherend over zijn 'maffe kleine zusje'. Maar heel veel andere mensen uit mijn omgeving zijn nu juist positief en halen mijn ambitie naar boven en maken me enorm trots. Mijn jongste broer maakte met pasen zelfs outfit foto's voor me en niet even snel, nee 'daar en daar' was een mooie achtergrond. <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah wat fijn dat de rest van je omgeving wel zo positief op je reageert en wat onwijs lief van je broertje! <3

   Verwijderen
 19. Wat jammer dat mensen zo reageren, en al helemaal als het uit je eigen omgeving komt! Deze 'angst' is voor mij ook best herkenbaar.. Ik vertel er dan ook heel weinig over. Op dit moment weten alleen mijn ouders en neefje (waar ik goed contact mee heb) over mijn blog en dat is voor nu wel voldoende :). Ik heb nog heel weinig lezers maar dat maakt me vrij weinig uit, ik blog in eerste instantie omdat ik het schrijven erg leuk vind en het een soort uitlaatklep is :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, dat vind ik ook! Gelukkig vinden mijn ouders en mijn zusje het wel heel leuk! Jaa, dat doe ik ook hoor. Wij hebben in vergelijking met anderen ook nog maar heel weinig bezoekers, maar ik doe het ook omdat ik het zelf heel leuk vind <3

   Verwijderen
 20. Groot gelijk. Ik deelde één keer mijn blog op mijn eigen account en dezelfde avond kreeg ik een gemene anonieme reactie! Dus nooit meer gedeeld:) Gewoon genieten, er zijn duizend bloggers die jou begrijpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb het vijf jaar lang geheim gehouden dat ik een blog heb, toen blogde ik ook nog een beetje onregelmatig. Pas sinds 1,5 jaar weten mijn ouders het en een half jaar geleden heb ik het ook met mijn vrienden gedeeld. Gelukkig kreeg ik over het algemeen positieve reacties, maar soms krijg je te horen: Waarom doe je het? Tja gewoon omdat ik het leuk vind. Boeien dat niemand het leest (al is het veel leuker als wel iemand het leest :P). Ik begrijp het heel goed, maar gelukkig heb je een hele lieve blogwereld die wel begrijpt dat je blogt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow wat lang! Jaa, precies. Ik doe het ook omdat ik het zelf leuk vindt, en dat mensen het ook echt lezen is alleen maar héél leuk meegenomen :) <3

   Verwijderen
 22. Ik sna je wel maar haters zullen er altijd zijn, ik had net een hele lange comment getypt maar opeens was het weg! Wij zijn jouw collega's en begrijpen je wel. Het is lastig maar negeer ze want dan stoppen ze vanzelf. Als ik een video plaats op youtube heb ik ook altijd gelijk binnen een aantal min 4 duimpjes naar beneden. Ik steek er zoveel tijd en geld in heb ook een heel nieuw thema aangepast op mijn blog en youtube en daar krijg ik zelfs in het openbaar reactie's op. Soms krijg ik van zelfs hele 'rijke' mensen in mijn dorp complimentjes en die bedankt ik dan met een glimlach, ook zijn er oude bekende die mij via de app vertellen dat mijn artikel niet deugt, dat ik het gewoon bij beauty moet houden en niet persoonlijke artikels moet schrijven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah wat gemeen! Ik vind die combinatie juist heel leuk. Alleen maar beauty gaat mij na een paar weken ook maar vervelen, en ik lees graag wat meer over de persoon achter de blog. Gewoon doorgaan met artikelen schrijven waar jij je goed bij voelt meis! <3

   Verwijderen
 23. Wat naar zeg, dat mensen zo stom reageren... Gelukkig heb ik daar zelf geen last van gehad want ik kan me voorstellen dat je daar echt een rotgevoel van krijgt. En mensen die anoniem negatieve comments achter gaan laten... Die zijn echt vooral heel erg zielig dat ze niets beters te doen hebben...

  Gewoon lekker doorbloggen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah gelukkig dat je er nog nooit last van hebt gehad! Jaa pfoe dat vind ik zo laag! Dankjewel voor je reactie <3

   Verwijderen
 24. Wat mooi geschreven meis! Dit doet me heel erg denken aan mijn artikel "ik ben ontdekt" en voel hierbij heel erg wat je bedoelt. Ergens zie ik het als een compliment dat ze me vinden maar aan de andere kant vind ik het dood en dood eng! Ik weet niet wat ik er mee moet... En wat betreft de negatieve reacties.. So be it! Je staat er boven en jullie zijn vet goed bezig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 25. pff wat belachelijk! Je mag trots op je blog zijn, ga zo door en laat je niet ontmoedigen. Er zijn vast veel mensen die dit ook zouden willen!
  Groetjes sabrina

  BeantwoordenVerwijderen