vrijdag 26 juni 2015

School en bloggen combineren met weinig energieHè hè. We zijn er bijna. Bijna zit mijn eerste jaar van het MBO erop. Ik vind het oprecht een hele leuke opleiding. Maar het is niet altijd gemakkelijk geweest. Best zwaar zelfs, af en toe. En de andere keren negeerde ik het gewoon. Waardoor het later natuurlijk 10x keer zo hard terugkwam. Want wie de bal zo lang onder water probeert te houden, kan hem tig keer zo hard terugverwachten. Jep, daar ben ik achter gekomen. En toch kwam er bijna elke dag een artikel online. Hoe deed ik dat toch?

Dat ik weinig energie heb is gewoon een feit. Soms, en eigenlijk steeds vaker, zit ik me vlak voor het einde van de laatste lesuur af te vragen hoe ik thuis kom. Ja, met de trein. Maar het is niet zo dat het station voor de deur van mijn school staat en mijn huis voor het station in mijn woonplaats. Nu hoef ik geen uren te fietsen, maartoch, ik moet wel zien thuis te komen. Na het einde van een schooldag, of hij nou lang of kort is, ben ik gewoon op. Steeds vaker moet ik plannen om na schooltijd even de winkels in te duiken afslaan. En op zich vind ik dat niet zo'n ramp. Ik bedoel, ik ben allang blij dat ik het volhoudt om naar school te gaan. ( Hallo online shoppen!) En hé, bijna vakantie. 

Als ik thuis kom ga ik eigenlijk altijd direct naar boven en ga ik op mijn bed zitten. Niet echt liggen zoals als ik ga slapen, maar wel met de benen plat. Even lichamelijk rust. Ik pak dan eigenlijk altijd mijn laptop erbij en doe wat dingetjes voor school. Daarna ga ik een stukje van een film of Youtube filmpjes kijken zodat ik even ultieme ontspanning heb. Ik merk dat er dan te weinig energie over is voor school en meestal tik ik dan een stukje van een artikel. In één keer doortypen kost me te veel energie. Maar schoolwerk kost me nog veel meer energie.

Als je elke dag écht heel moe bent, snappen mensen het vaak niet.Vooral als de reden niet echt duidelijk is. - of als mensen die reden gewoon niet willen begrijpen-.  Het wordt al snel afgedaan als lui en aanstellen. Wat ontzettend verdrietig en frustrerend is. Want ik ga gewoon hele dagen naar school en loop om de zaterdag ook nog een dag bbo ( dat is een soort van stage). Terwijl dat eigenlijk al veel te veel is. Reacties die ik dan krijg zijn 'ga dan eerder slapen'! Maar dat is het punt nou, slapen lukt me niet. En als het me wel een keer lukt om op tijd te slapen, merk ik daar de volgende dag bar weinig van. Mijn lichaam voelt nog steeds aan alsof ik de hele nacht een marathon heb gelopen.

Om even op de titel terug te komen, artikelen maak ik niet in één keer. Ik typ meestal een klein stukje en dat een paar keer. Met dit artikel ben ik bijvoorbeeld al 2,5e dag bezig. Niet dat het erg is, want ik doe het graag, maar in combinatie met school is het toch wel heel erg veel. Als het vakantie is ga ik dus ook flink uitrusten en ik kan dus niet beloven dat er elke dag een artikel online komt. :-)

Hoe combineer jij je werk of studie met je blog?

Liefs,
Denise

                                    Volg jij mij al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

4 opmerkingen:

 1. Ik ben door mijn zwangerschap ook ontzettend moe. Iets dat ik niet graag toegeef. Ik vind het niet fijn om bij de pakken neer te zetten en ga het liefst net zo lang door.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken het idd ook..ik ben nu ook zo moe en probeer juist te ontspannen en te genieten <3 Echt een aanrader om dat misschien te doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Probeer goed te ontspannen en te genieten van dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Best knap dat je in 2,5 dag er toch een vlot artikel van kan maken!

  BeantwoordenVerwijderen