zondag 14 juni 2015

10 dingen die je niet tegen een blogger moet zeggenAls blogger krijg je vaak te maken met onbegrip. Of mensen die je wel willen begrijpen, maar wel een beetje ongepaste vragen stellen. Ik bedacht me even welke vragen of opmerkingen ik zelf wel eens krijg, en vroeg om me heen wat andere bloggers te horen kregen. Deze 10 dingen kregen we het meest te horen. Kijk je mee?


- Heb je nou álweer iets gratis gekregen?
Deze zullen bloggers vaak horen, vooral als je eenmaal lekker bezig bent en dingen opgestuurd krijgt. Het is niet dat je gratis dingen krijgt en er verder niks mee hoeft te doen.. Nee, meestal schrijf je er nog een review over en dat kost ook weer een paar uur. En de meeste bloggers zijn niet van die rijke mensen die voor elke review een nieuw product kunnen kopen. Soms zijn gratis spullen gewoon nodig. Anders zouden heel veel (beauty)- blogs niet meer bestaan. :-)

- Jij vindt jezelf wel heel erg interessant dat je denkt dat mensen geïnteresseerd in je zijn?
Deze hoort zeker in het rijtje thuis met meest gestelde vragen. De meesten bloggen omdat ze het leuk vinden, en niet omdat ze zichzelf zo interessant vinden. Dat doe ik ook niet. Ik blog omdat ik het heerlijk vind om over deze onderwerpen te schrijven. En ja, het is natuurlijk leuk als je merkt dat mensen het blijkbaar interessant vinden. Maar dat betekend niet dat ik mezelf zo mega interessant vind.

- Maar iedereen heeft toch al een blog? 
Er zijn toch ook ik weet niet hoeveel mensen die voetballen? En willen die allemaal de nieuwe Messi of Ronaldo worden? Nee, de meesten zijn realistisch genoeg om te weten dat ze dat waarschijnlijk niet gaat lukken. En doen het gewoon voor de lol. Dat is net als met bloggers. We verwachten echt niet dat we allemaal full-time bloggers zullen worden. Dus een blog meer of minder maakt ook niet meer uit, toch?

- Kan je geen hobby zoeken?
Kan jij niet zo van die onzin uitkramen? Bloggen ís een hobby. Een hele leuke zelfs, kan ik je vertellen!

- Mag ik gratis reclame maken op je blog?
What about no? Als ik een (web)winkel, product of hotspot heel leuk vind, zou ik er echt wel wat over schrijven. Een soort gratis reclame ja. Maar wie vragen worden....

- Als ik op je blog kom, word ik dan beroemd?
Heel kort: Nee. Sorry.

- Dus jij verdiend vet veel geld met heel weinig werk?
Veel geld? Nope. Weinig werk? Nope keer 10. Ja, als je blog heel groot is kan je er 'aardig' mee verdienen. Maar een blog bijhouden kost echt heel veel tijd. Met één artikel kan je zo een paar uur zoet zijn.  - Bedenken, uitwerken, foto's maken, nalezen..- En daarbij krijg je lang niet voor elke post betaald. Als je zou uitrekenen wat je uurloon zou zijn, zou je schrikken. Voor de meesten is bloggen dus puur een hobby waar ze echt niet heel veel mee verdienen.

- 'Beste blogger'....
Beste meneer/mevrouw, wij hebben ook een naam. Je mail zou al veel serieuzer worden gelezen als je ons daarmee aanspreekt. En niet zo'n standaard mail. Oh, en verkeerde namen zijn eigenlijk ook not done. ( zo werd ik meerdere malen Deslie genoemd...)

- *Gaat over totaal ander onderwerp dan dat jij blogt* 'Ik weet zeker dat dit heel goed bij je blog past!'
En ik weet zeker dat jij je niet goed in hebt gelezen. Dat zou op prijs worden gesteld. :-)

- Wie leest je blog dan? Zeker alleen vrienden en familie?
Ja onder andere. En nog duizenden anderen mensen. :-)

Verder mag je alles vragen hoor. Maar bloggers hebben ook gevoel ;-)

Wat voor rare vraag heb jij wel eens gekregen?

Liefs,
Denise

                                     Volg jij mij al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

19 opmerkingen:

 1. Haha erg leuk en herkenbaar om te lezen!
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg goed geschreven en ook erg herkenbaar. Handig die vergelijking met voetballers, daar heb ik nooit over nagedacht. Die ga ik de volgende keer gebruiken!

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha een aantal dingen zei ik van de week nog tegen je XD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen haha. Veel daarvan heb ik nog niet meegemaakt, maar ik kan me echt voorstellen dat mensen dat soort dingen zonder na te denken tegen je zeggen ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar :-) leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hahahaha ja ik heb een hele grote familie bestaat uit duizend man en die lezen allemaal mijn blog! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, aan nummer 1 kan ik me inderdaad mateloos ergeren. Of hoeveel geld ik met mijn blog verdien... Sommige mensen begrijpen het niet helemaal, haha. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn nog klein, dus wij horen deze uitspraken nog niet echt xD "gratis" producten krijgen wij ook nog niet, maar dat maakt ook niet uit. Bloggen is zeker een hobby die ik hopelijk nog jaren kan doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. vooral die 3e vind ik irritant zeg. alsof je niet meer kan bloggen omdat er al 1000e blogs bestaan. maar ik denk dat ik aan die ook nogal een hekel heb omdat iemand die best dicht bij me staat dat zei. en dan op zo'n manier van t gaat je toch niet lukken om veel lezers te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heel goed geschreven en allemaal echt wel herkenbaar.
  Vaak onbegrip van anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oke, die laatste heb ik nooit gehoord maar dat geneuzel over gratis spullen en gratis reclame.. oh ohh..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. AAAH vooral die van ''maar iedereen heeft nu een blog'' BAH!
  Gewoon constant uit moeten leggen wat je doet, heb ik helemaal geen zin in hihi
  en wat betreft gratis spullen.. hm nee, die krijg ik niet echt :')

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wooooah, zo harteloos haha! Ik ben blij dat ik slechts 2 dingen heb gehoord tot nu toe: "Beste blogger" en de eerste over gratis spullen. Verder gelukkig alleen maar leuke opmerkingen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha super grappig en vooral heel herkenbaar inderdaad ;-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha, zooo herkenbaar :) Laatsr kreeg ik een mail of ik mannenshirts wilde promoten die een stratemakers decolleté voorkomen. En nee, ik maak geen grapje. Natuurlijk met de typische ' beste blogger ' aanhef en dat het heeel goed paste bij mijn blog. Op zo'n moment denk ik dan: wat doe ik om zulke bedrijven de impressie te geven dat mannenshirts tegen n stratemakers decolleté bij mij categorie lezers past?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha leuk geschreven! Ik vind het ook heel irritant als mijn omgeving het bloggen totaal onderschat. Dat voorbeeld met die voetballer vind ik trouwens wel een goede!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super leuk artikel!! "Kan jij niet zo van die onzin uitkramen", hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen