zaterdag 23 september 2017

RECENSIE - Aangenaam - Nick en Simon
Jaa, eindelijk. Een nieuw album van Nick en Simon. De zangers waar ik zo graag naar luister. Het album heet 'Aangenaam', wat best bijzonder is aangezien ze vorig jaar hun 10 jarig jubileum hebben gevierd. Het is wel het eerste album waarvan ze de liedjes samen hebben geschreven, en de sound zou ook wel wat anders worden. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik reuze benieuwd was. Om stipt 00:00 opende ik Spotify om de nieuwe liedjes te beluisteren. En vandaag vertel ik je mijn eerlijke mening. Lekker op mijn eigen manier!


                       'Blijf overeind en trotseer de storm en regen' 
Toen ik de lijst zag, trok het nummer 'Blijf overeind' mij het meest aan dus die luisterde ik als eerste. Ik moest eerst wat wennen aan de melodie, omdat ik had verwacht dat het een wat rustig nummer zou zijn. De tekst vind ik wel heel mooi en inspirerend. Tranentrekker hoor.

Ondertussen vertelde een vriendin mij dat het liedje 'Aangenaam' erg gek was. Ik kon het dan ook niet laten om die te gaan luisteren. Mijn eerste reactie was: ' Waaaat is dit?!' Ik vond, en vind het echt een heel bijzonder lied. Na hem meerdere malen geluisterd te hebben vond ik hem wel wat grappiger, maar nee, het is niet mijn ding. Het minst leuke lied van het album. Maar dat kan natuurlijk.

'Het voelde als falen maar zonder de dalen is niemand iets waard'

Wat ik wèl een heel mooi liedjes vind is 'Gek van Geluk', Ik kreeg daar vrijwel direct een dikke brok in mijn keel van. Die eerste zinnen zijn al zo pakkend. Wederom een tranentrekker. Note to myself en iedereen die net als ik naar de theatertour gaat; zakdoekjes meenemen.

Een ander heel mooi nummer is 'De dromer in mij'. Ik hou echt van liedjes waar ik mij in kan vinden, en dat is bij dit nummer zeker het geval. Ik vind het echt zo bijzonder hoe Nick en Simon wéér gevoelens van mensen zo goed kunnen verwoorden.

' In deze meer dan korte tijd, heb jij mijn leven al verrijkt.                       Weet dat je bedje is gespreid'
Een liedje waar ik mij minder, zeg maar gerust niet, in herken is 'Welkom'. Wat niet zo heel gek is, aangezien het liedje gaat over het krijgen van een kindje. Ik vind het al een heel mooi en ontroerend nummer. En die clip die erbij hoort is echt heel lief. Maar ik snap dat als je een kindje verwacht of net een kindje hebt verwelkomt dat dit liedje heel erg speciaal is. Zeker even luisteren dus als dat bij jou het geval is!

'Het is mooi' is een liedje wat mij echt dat 'Nick en Simon gevoel' geeft. Een ouderwets mooi nummer! Rustig, maar toch krachtig. De tekst is ook erg inspirerend. Het is mooi is mooi!

   'Ik wil proosten op de doden, zij bewijzen dat ik leef'

Een paar weken geleden ging ik naar een optreden van de mannen en toen zongen ze opeens ' Proosten op de doden', wat ook een nummer van het nieuwe album is. Ik vond de titel erg bijzonder, maar het liedje is erg vrolijk en feestelijk. Perfect om het publiek los te krijgen met een optreden.

Tegelijk met Proosten op de doden kwam 'Zing!' uit. Dit liedje is samen gemaakt met Jayh, die je misschien wel kent van 'Een mooie dag'. Toen ik hem voor het eerste hoorde moest ik even wennen, maar inmiddels vind ik het een leuk lied. Leuk voor de afwisseling op de wat 'zwaardere nummers'.

                             'Zeg mij wat ik moet geloven, 
                        schreeuw naar mij wat ik niet wist..' 

Toen ik de titel van 'Leg me uit wat liefde is' dacht ik in de eerste instantie, weer zo'n zoetsappig liefdeslied? Zucht. Maar.. Don't judge a book ( of lied..) by his cover, Denise. De melodie is erg vrolijk waardoor ik de neiging krijg om te dansen. En de tekst is heel mooi en helemaal niet zo zoetsappig als ik in eerste instantie dacht. Jep, goedgekeurd!

Waar ik ook dansneigingen bij krijg is 'De dag en de nacht'. Wat overigens wel een beetje een liedje is wat je waarschijnlijk nog mooier vind als je iemand hebt aan wie je dan kan denken haha ;-). Een enthousiast liefdesliedje dus.


                        'Jij bent mijn hoop, jij bent mijn vrees, 
                         het slechte nieuws dat ik graag lees' 

'Minder van meer' is ook een typisch liefdesliedje. Maar zo lief. Ik krijg er een beetje dat ' aawwh' effect van. Dit liedje staat vaak op repeat. Ik vind de melodie ook heel mooi. Prachtig nummer.

'Ondersteboven' vind ik een tof liedje. Lekker vrolijke muziek, maar toch met een mooie tekst. Prima toevoeging op het album!

Conclusie:

Ze hebben het weer voor elkaar gekregen. Ook 'Aangenaam' is een erg aangenaam album om naar te luisteren. Bijna alle liedjes vind ik erg mooi. De teksten zijn herkenbaar, inspirerend of brengen je in een feeststemming. Precies wat ik zoek in muziek. Het liedje 'aangenaam' vond ik wat minder, de tekst vind ik erg bijzonder. Maar er zijn vast mensen die het wèl een leuk lied vinden. Je kan niet alles hebben natuurlijk. Aangenaam is zeker een aanrader om aan te schaffen. Dat kan fysiek, maar ook gewoon op iTunes of Spotify!

Wat vind jij van de nummers? Of wat lijkt jou een mooi lied en welke wat minder?

Liefs,
Denise

                                    Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten