zaterdag 7 oktober 2017

TRAVEL- Mijn tips voor Barcelona
Het is alweer een paar maanden geleden sinds ik een trip maakte naar Barcelona. Toch kan ik het niet laten om nog even wat (praktische) tips met jullie te delen. Van handige weetjes tot aan leuke hotspots. Kijk je mee?


Praktische tips

Wij gingen in de meivakantie naar Barcelona. Een hele prettige tijd om te gaan wat mij betreft. Het was wel lekker weer, maar niet te warm. Barcelona is natuurlijk een grote stad dus druk is het altijd wel, maar in de meivakantie is het een heel stuk rustiger dan in de zomervakantie. Je kan gewoon lekker winkelen zonder dat je meer mensen dan kleren ziet, je hoeft niet te lang te wachten op een plekje in de Hop on Hop off bus en je kan gewoon naar het strand gaat zonder dat je struikelt over alle zonnebadende mensen.

De Hop on Hop off bus is ook zeker een aanrader. Het is niet heel goedkoop, maar dat is de taxi daar ook niet. Met deze bus heb je verschillende routes die makkelijk in elkaar overlopen. Met deze routes ga je langs alle hotspots die Barcelona te bieden heeft. Je kan altijd uitstappen bij een halte als je dat wilt en wil je weer terug of nog een stukje verder? Dan stap je gewoon weer in de bus. Ook krijg je als je de bus ingaat allemaal oordopjes. Je kan dan in je eigen taal luisteren naar de gids die je onderweg allemaal dingen vertelt. Oh, en er is ook gratis Wifi, voor als je direct je foto's met de buitenwereld wilt delen ;-).Wil je langs de bekende hotspots als Parc Guell of Sagrada Familia, zorg dan dat je ruim van te voren (online) je tickets haalt. Het is namelijk vaak al voor een hele periode uitverkocht en het zou zonde zijn als je daardoor dingen niet kan bezichtigen.

In Nederland zijn steeds meer winkels op zondag open, in Barcelona waren zij echter dicht die dag. Wij waren er toevallig ook nog met de dag van de arbeid. Ook toen waren de winkels dicht. Hou daar dus even rekening mee!Lekker eten, leuke uitstapjes en leuke winkels

Ondanks dat je hem ook in Amsterdam hebt, was ik er nog nooit geweest. Maar het Hard Rock Café is echt een aanrader. Het eten is lekker, het personeel is onwijs vriendelijk en de sfeer is heel anders dan in andere restaurants, maar heel erg tof! Verder heb je aan de haven ook echt leuke eettentjes.

Ik had het net al even over Parc Guell. Je hebt naast het betaalde gedeelte, ook een heel stuk waar je gratis en zonder ticket kan lopen. Ook daar heb je super mooi uitzicht en het is lang niet zo druk als bij het betaalde gedeelte.

Wij hadden een Sephora dicht bij ons hotel, heel tof. Maar, bij de Ramblas heb je nog een Sephora die veel groter is. Zeker een bezoekje waard, ook als je al bij één van de andere Sephora's bent geweest.

Heb jij nog tips voor Barcelona? Deel ze in de comments!

Liefs,
Denise

                                      Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram? 

1 opmerking:

  1. Leuke tips! Ik wil heel graag nog een keer naar Barcelona. Mijn broertje gaat er binnenkort een hele week heen met school *jaloers*

    BeantwoordenVerwijderen