zaterdag 11 november 2017

PERSOONLIJK - Beroepen die mij leuk lijkenMet mijn diploma pedagogisch medewerker jeugdzorg en de eerste studiepunten van mijn nieuwe opleiding pedagogiek op zak weet ik het zeker, dit is helemaal mijn ding. Toch leek het mij leuk om eens na te denken over wat ik zou willen doen als dit het niet was geworden. Ik zag het idee bij 2WMN voorbij komen en aangezien ik hier best wel eens over nadenk wil het wel eens met jullie delen!Hoewel ik het àllerliefste in het ziekenhuis ga werken of in een ander werkveld als pedagoog lijkt mij dit ook wel wat: 

Eigen winkeltje
Ken je van ie winkeltjes waar je allemaal van die schattige dingen voor in huis kan kopen? dat zijn echt mijn favoriete winkeltjes ever. Het lijkt mij best leuk om zo'n winkeltje te hebben. Maar dan wil ik wel werknemers die normaal niet zo snel worden aangenomen. Jonge mensen ie vanuit het speciaal onderwijs komen en ie nergens heen kunnen omdat ze een te laag niveau, zwaar autisme of een beperking hebben bijvoorbeeld. Vanuit stage heb ik gezien dat er steeds meer van deze geweldige jongeren thuis op de bank belanden en dat vind ik zo zonde! 

Psycholoog
Ik vind het fijn als ik mensen kan helpen en merk dat relatief veel mensen mij hun problemen toe vertrouwen. Ik vind het ontzettend mooi als ik mensen kan helpen, maar weet natuurlijk wel dat ik geen psycholoog  ben en vertel ze dan ook dat ze hulp moeten zoeken als ik merk dat het ernstig is. Het lijkt mij tof om mensen wel op niveau te kunnen helpen. Jammer dat je eeuwen aan het studeren bent en dat het op universiteitsniveau is.

Juf
Volgens 'time hop' wist ik het 5 jaar geleden zeker: ik ga de pabo doen en word basisschool juf. Liep het leven toch even anders dan dat ik gedacht en gehoopt had. Na mijn opleiding op het mbo besloot ik toch Pedagogiek te doen ipv pabo. Op mijn stages merkte ik dat ik een school echt wel een leuke plek vond om te werken, maar dat dat vooral lag aan de pedagogische randzaken dan aan het lesgeven. Ook zou ik dan sowieso op het speciaal (basis) onderwijs willen werken, waardoor de opleiding nog langer duurt. Inmiddels ben ik al bezig met mijn derde stage op het speciaal (basis) onderwijs en vin ik het nog steeds erg leuk. Wellicht een pedagogische functie op een school? 

Leerlingbegeleidster 
Toen ik op de middelbare school zat had ik regelmatig een gesprekje met de leerlingbegeleider. Ze was heel erg aardig en ik had op dat moment echt iets aan zo'n luisterend oor op school. Het lijkt mij tof om op die manier leerlingen te helpen. 

Na het typen van dit artikel is het me weer eens goed duidelijk dat ik hou van mensen helpen en begeleiden. En dat is helemaal waar. Een kantoorbaan is nou eenmaal niks voor mij en daarnaast wil ik gewoon met mensen bezig zijn. Ieder zijn ding!

Wat voor baan lijkt jou heel erg leuk? Lijkt at op je huidige studie/baan of is het totaal iets anders? Ik ben heel benieuwd!

Liefs,
Denise

                                        Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten