donderdag 28 december 2017

TAG - Mijn 2017


Het is nog maar een paar dagen tot het nieuwe jaar begint, dus het is wel weer eens tijd voor een terugblik op 2017. Vorig jaar vulde ik deze tag in, gemaakt door Vera. Het leek mij leuk om dat nu weer eens te doen. So.. Let's go! 


1. Wat gaf je het meeste gevoel dat je leefde dit jaar?
Ik denk mijn vakantie's naar Barcelona en naar Gran Canaria. Even weg uit Nederland, genieten van de omgeving (strand!!), het weer, stapavondjes en de rust. Even niet zoveel pijn omdat het Spaanse klimaat zoveel beter is voor mijn lichaam. Echt even 'wauw, ik leef' momentjes <3. 

2. Hoe verraste je jezelf in 2017?
Ik heb best wat stappen gezet waarvan ik van te voren nooit had gedacht dat ik ze zou durven (Zo stond ik vet groot in de krant met een interview!) . Ook verraste ik mijzelf dat ik mijn laatste stage van het mbo goed heb afgesloten met een doelgroep waarvan ik niet had gedacht dat dat ooit wat voor mij zou zijn, maar die ik wel in mijn hart heb gesloten. Soms moet je dingen gewoon aangaan en proberen. Ook al denk je in eerste instantie dat je dat niet lukt of dat het niks voor jou is. 

3. Van wat had je spijt dit jaar?

Ik kan me niet echt iets bedenken waarvan ik echt spijt heb. hooguit dat ik weerom niet zo goed was in echt naar mijn lichaam luisteren, maar als ik dat continue wel had gedaan had ik een boel lol gemist, dus om nou te zeggen dat ik daar echt spijt van heb? Nee. 

4. Wat liet je het hardste huilen dit jaar?
Wat een lastige vraag is dit. Er is ook niet echt één ding die direct in mij opkomt. :-) 

5. Waar was je het meest dankbaar voor dit jaar?
Ik kopieer hem nog wel even van vorig jaar: voor alle fijne momenten met vrienden en familie. Cliché maar zo waar. Het kan zomaar zijn dat het opeens niet meer kan. Daar ben ik me van bewust dus ben ik dankbaar voor elk moment dat het nog wel kan.

6. Wat heb je dit jaar bereikt waar je trots op bent?
Ik ben stiekem toch wel een beetje trots dat ik èindelijk een diploma heb! Het duurde even, maar ik mag mezelf pedagogisch medewerker jeugdzorg noemen. Nu op naar dat pedagogiek diploma

7. Hoe was dit jaar beter dan 2016?
Ik haalde mijn diploma, begon aan een nieuwe opleiding, ontmoette allemaal leuke mensen en stapte twee keer in het vliegtuig voor een zonnig tripje. Een prima jaar! <3 


8. Hoe was dit jaar slechter dan 2016?
Niet! :-) 

9. Waar had je meer tijd aan willen besteden dit jaar?
Mijn blog, er kwamen echt véééél te weinig artikelen online. En ik zou meer tijd willen besteden aan mijn vriendinnen. Ik zie ze echt veel te weinig en vindat echt onwijs jammer want het is gewoon altijd gezellig en fijn! <3 

10. Wat was je favoriete tv programma in 2017?
Euhm, ik kies dan denk ik toch voor Gordon gaat trouwen. Maar eigenlijk vond ik zoveel programma's leuk om te kijken. Maar deze is toch wel het meest recent. 

11. Als je terug kon gaan naar de eerste dag van 2016 om jezelf een advies te geven, wat zou dat zijn?
Maak je niet zo druk. Stress niet zoveel en leef meer in het nu. :-) 

12. Hoe ben je dit jaar gegroeid als persoon?
Ik ging dit jaar dingen aan die ik heel eng vond ( bijvoorbeeldus dat interview voor de krant) en maakte ik mij minder druk wat anderen daarvan vonden. 

13. Wat is het belangrijkste wat je leerde dit jaar?
Het hoeft niet allemaal perfect en doen wat je zelf het allerleukst vindt is het allerbelangrijkste. Oh en dat gevoel? ie heeft het 95% van de tijd goed. 

14. Welke goede voornemens bedenk je voor het komend jaar?

Gezonder eten en meer sporten :-)

15. Welke goede voornemens behoud je voor het komend jaar?

Mijn rijbewijs halen, haha

Wat was jouw hoogtepunt van 2017?

Liefs,
Denise

2 opmerkingen:

  1. Wat onwijs fijn dat 2017 het jaar is dat je je diploma haalde! En zooo gaaf nog steeds, dat interview in de krant!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Denise! Ik heb je in mijn blogpost van vandaag genomineerd voor een Liebster Award omdat ik je blog zo tof vind. Je ziet maar wat je ermee doet :) x. Sarah.

    BeantwoordenVerwijderen