zaterdag 20 juli 2019

HOTSPOT - De Carpacciobar in Tilburg


Mijn laatste post is alweer van een hele tijd geleden, maar schrijven over deze hotspot leek me wel een mooi moment om weer te bloggen! Als je me vraagt wat mijn favoriete voorgerecht is, zeg ik zonder twijfel CARPACCIO!! Net als mijn vriend ben ik dol op dit gerecht met rund of ossenhaas. We wilden dan ook heel graag een keer naar de enige echte carpacciobar (!!) in Tilburg. Toen ik een cadeautje bedacht voor zijn verjaardag en ik De Carpacciobar weer ergens voorbij zag komen, besloot ik dat een etentje bij De Carpacciobar het onder andere moest worden. Dus op naar Tilburg!Locatie
Wij hadden eerst een rondje gemaakt door het centrum van Tilburg waardoor we nog wel een stukje moesten lopen naar De Carpacciobar. Het ligt dus niet in de winkelstraat, maar qua afstand is het prima lopend te doen vanaf het centrum. Ook vanaf het station is het maar ongeveer 10 minuten lopen. Prima locatie dus. Het pand is niet erg groot, maar dat vond ik juist wel wat hebben. Sommige eetgelegenheden zijn zo massaal, maar ik vind kleine, knusse panden veel gezelliger!Service
Ik durf wel te zeggen dat de service echt perfect was. De medewerkers waren echt onwijs gastvriendelijk. Het was op het moment dat wij kwamen, best rustig. Maar ik durf wel te zeggen dat de gastvrijheid ook zo goed zou zijn als het wat drukker was geweest. Omdat de carpaccio XXL ècht XXL is, kregen wij het beide niet op. Toen we aan de praat kwamen met de eigenaresse vertelden we dat we de plannen hadden om de volgende dag te picknicken. Ze zei dat we de overige carpaccio wel mee mochten nemen zodat we het de volgende dag mee konden nemen naar de picknick. Normaal ben ik niet zo van de zogenoemde doggybag, maar er was best veel over en ik had best zin om de volgende dag weer zo lekker te eten. Probleem was alleen dat wij in een hotel sliepen waar we dus niet zomaar een koelkast tot onze beschikking hadden. Maar ook dat was geen probleem. Zij zouden het voor ons bewaren en we konden het de volgende dag gewoon bij hun ophalen. Wat een service! De volgende dag was het eten ook nog gewoon lekker, vond ik!Eten
Bij carpaccio denk je al snel aan rundercarpaccio. Maar er bestaan heel veel soorten carpaccio. Bij De Carpacciobar verdelen ze het onder in 3 categorieën, vlees, vis en groenten. Voor ieder wat wilt dus. Zoals hierboven genoemd besloten we beide voor een runder - XXL carpaccio gaan. Ik heb eerder bij een restaurant een XL carpaccio gehad, maar het enige wat daar XL was, was de berg sla die er op zat. Nou, daar hoefde ik hier niet bang voor te zijn. Het was echt enorm! En qua beleg hebben ze ook niet zuinig gedaan. Maar ooh, wat was de carpaccio lekker! Leuk, al die goede recensies, maar ik wilde zelf ook even testen of het echt zo goed was. Nou, en dat was hij hoor! Bij het schrijven van dit artikel krijg ik alweer trek!Prijs
Een gerecht voor bijna 30 euro lijkt in eerste instantie best prijzig, maar als je kijkt wat je krijgt valt het reuze mee. Onze XXL carpaccio was dan ook ècht XXL en bevatte 300 gram vlees. Daarnaast was hij ook nog rijkelijk belegt. Als je carpaccio als voorgerecht neemt bij een ander restaurant, betaal je al gauw minimaal 10 euro terwijl je uit deze XXL carpaccio wel minimaal 3x zo'n voorgerecht kon halen. Zelfs mijn vriend, die echt wel een goede eter is, kreeg hem niet op!

Conclusie
Ik kan wel concluderen dat De Carpacciobar in Tilburg echt een mega aanrader is voor iedereen die net zo veel van carpaccio houdt als dat ik doe. Het is onwijs lekker en de sfeer is knus en gastvriendelijk. Het is dat ik zover weg woon, maar ik zou zeker nog een keer hier naar toe willen!

Adres: Koestraat 131 te Tilburg
Website: KLIK! 

Liefs,
Denise

1 opmerking: