woensdag 9 juli 2014

Loom

De nieuwe rage.... Je kent het waarschijnlijk wel, lomen of te wel, loom bands maken. Wat dat is? Wat ik er van vind..? Lees verder en je ziet het!Eigenlijk maak je sieraden met een soort elastiekjes. Ik dacht eigenlijk dat het alleen voor de kleine kinderen was.. (Lees tussen de 3 en 12 jaar) maar toen afgelopen weekend mijn nichtjes en neefjes er mee kwamen en mijn nichtje het aan mij uit legde, dacht ik hey dat is eigenlijk best leuk! Ik besloot dus zelf ook een loom te kopen. Deze haalde ik voor €3,50 bij de op=op en ik kocht er 2 zakjes met loom elastiekjes bij. Hierin zitten de loomelastiekjes, een haaknaald en een aantal sluitingkjes en deze kostten  €1.50

Op YouTube staan veel verschillende filmpjes, je hebt zo veel wat je kan maken! Ik ben nog aan het oefenen en de 'simpele' heb ik al gemaakt. Ik vind het erg leuk om te doen maar je moet er wel ff de tijd voor kunnen nemen.... De 'simpele' manier probeer ik met foto's uit te leggen, mocht je er helemaal niks van snappen, dan staan er op YouTube erg veel filmpjes die je waarschijnlijk heel goed verder kunnen helpen! ( ik wou eerst zelf filmen maar vind dit nog wat awkward)

Uitleg:

Wat heb je nodig:

 • Een loom (vork kan ook)
 • Loom elastiekjes
 • Haaknaald
 • Sluitingkjes
Je maakt bij deze versie eigenlijk maar gebruik van 2 pinnetjes
 1. Je begint door het elastiekje als een soort 8 op de 2 pinnetjes van je loom te doen.
 2. Je doet er nog een stiekje boven , deze doe je niet als 8 maar gewoon recht.
 3. Hier doe je nog een keer een stiekje recht boven op
 4. Je haalt het onderste stiekje, over de 2 stiekjes er boven. 
 5. Je herhaalt stap 2,3 en 4 tot het armbandje om je pols past. 
 6. Als het bandje groot genoeg is ga je 'afhaken' je hebt nog 2 stiekjes op de pinnetjes, de onderste haal je over de bovenste zodat er nog 1 stiekje op de pinnetjes blijf.
 7. Nu er nog 1 stiekje op 2 pinnetjes zit, Zorg je dat je beide kanten op je haak krijgt, en hier zet je het sluitingkje aan, nu hoef je alleen nog de andere kant aan het sluitinkje te doen en voila! 
Als je deze uitleg niet begrijpt, op YouTube staan heel veel filmpjes ! Niet alleen van deze armband maar nog van veel meer! 

Ook staan op YouTube uitleg van bijvoorbeeld bloemetjes, die je op je armband kan vast maken. Dit heb ik ook even geprobeerd. (Let niet op de kleurencombinatie, het was een probeersel! Ook zit het bloemetje nog op de haak.)


Ik hoop dat je dit een leuk artikel vond! Wat voor artikel zou jij graag willen zien ? Ideeën zijn welkom! 


Liefs, 
Melanie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten