zondag 20 juli 2014

The Fault In Our Stars
In mijn shoplog van een tijdje terug vertelde ik al dat ik The Fault In Our Stars (afgekort naar tfios) van John Green had gekocht.
Ik vond het op het begin wel heel lastig om er door heen te komen. Maar ik hoorde er alleen maar positieve verhalen over en er werd mij verteld dat het verder in het boek wel heel mooi zou worden. Dus heb ik hem uitgelezen. En wauw, ze hadden gelijk, wat een mooi boek is dat!Ik zal even vertellen waar het over gaat:

Hazel Grace Lancaster is een meisje van 16 jaar. Ze heeft kanker en gaat daarom naar een praatgroep voor lotgenoten. Daar leert ze Augustus (Gus) Waters kennen. Ze raken verliefd alleen wil Hazel geen granaat zijn. Hazel is groot fan van het boek ' Een vorstelijke beproeving ' van de Nederlandse schrijver Peter van Houten.  Het boek heeft een heel raar einde en Hazel wil voor haar overlijden weten wat er met de hoofdpersonen van het boek is gebeurd. Gus heeft zijn wens van de wensstichting nog en samen gaan ze naar Amsterdam om Peter te ontmoeten. Eenmaal in Amsterdam neemt hun leven opeens een hele andere wending aan. 

10 juli kwam de film uit in Nederland. Alleen bij ons in de bioscoop in Almelo, draaide hij al een paar dagen eerder. Lucky me! Dus ben ik dinsdag 8 juli samen met een vriendin naar de film geweest. Een paar dagen daarvoor had ik net het boek uitgelezen dus ik wist wel een beetje wat er ging komen en had de tissues in mijn tas zitten. Maar toch is een film altijd anders dan een boek. De hoofdlijnen zijn natuurlijk wel hetzelfde maar het boek is wat uitgebreider. En als je zo'n mooie en zielige film op het grote doek ziet met al die snikkende mensen om je heen, kan je het haast niet laten om als gevoelig mens een traantje te laten.Het boek en de film zijn heel heftig, maar ik kan wel zeggen dat het het mooiste boek en de mooiste film is die ik in mijn leven heb gelezen/gezien. En ik heb in mijn 18 jaar toch aardig wat boeken en films versleten.
Mijn Engels is niet zo goed dus ik heb het boek in het Nederlands gelezen. Ik hoorde dat het boek in het Engels wel mooier is ivm de quotes maar ik raad mensen toch aan om hem in het Nederlands te lezen als je Engels net als bij mij niet zo goed is. Want vooral als Hazel het over het boek heeft, kan het best ingewikkeld zijn.

Wat ik ook zo leuk vond aan The fault in our stars is dat het zich voor een deel afspeelt in Amsterdam. Ik hoorde zelfs dat John Green het boek in Nederland heeft geschreven. Ik vind het best een gaaf idee dat zo'n wereldwijd bekend boek voor een deel ons kleine kikkerlandje als locatie heeft.
Een paar dagen voordat ik de film zag was ik toevallig met diezelfde vriendin in Amsterdam. Het grappige was dat we langs hotel American liepen en dat ik toen we even bij de fontein stil stonden, tegen die vriendin zei ' Hee hier is RTL Latenight opgenomen!'. En toen we de film zagen bleek dat ze dat hotel inclusief de fontein waar we stil stonden, ook in tfios gebruikten. Toevallig, want dat wisten we echt niet van tevoren!

Ik ben best een meisje van de quotes, dus vond het zeker heel leuk dat er zoveel quotes in het boek en de film zaten. Hier een paar mooie:
Er zijn er natuurlijk veel meer, maar daarvoor moet je toch echt het boek gaan lezen of de film gaan kijken! ( of allebei natuurlijk, dat is het zeker waard wat mij betreft.)

Conclusie; The fault in our stars is een echte aanrader. Het verhaal is zo ontzettend mooi, romantisch en zielig. Augustus Waters is een droomjongen, en Ansel Elgort die Augustus in de film speelt, is ook zeker niet verkeerd om naar te kijken vinden vele meisjes ( ja, inclusief ik haha)

De titel song All of the stars van Ed Sheeran is ook zeker een aanrader om te luisteren!

Heb jij het boek al gelezen of de film gezien? Zo ja, wat vond je ervan?

Liefs,

Denise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten