donderdag 10 juli 2014

Vriendschap
Ze behoren tot de meest dierbare personen in je leven. Vrienden. Maar wanneer kan je iemand een vriend(in) noemen? En wanneer is iemand je beste vriend(in) of zelfs je hartsvriendin? Ik denk dat dat voor iedereen verschillend is.
Want wat vind je zelf belangrijk in een vriendschap?
Zelf vind ik het heel belangrijk dat iemand je 100% respecteert en accepteert zoals je bent.
Ook moet je bij een èchte vriend(in) alles kwijt kunnen zonder bang te zijn voor zijn of haar reactie of de angst om irritant gevonden te worden. Want een èchte vriend kun je dingen 376x vertellen en dan nog zou diegene je moeten steunen zoals bij de 1e keer.
Een vriend is bij mij iemand die er voor je is , no matter what.
Iemand die rekening houdt met je situatie, en niet boos wordt omdat iets wegens omstandigheden niet lukt.
Iemand waarmee je kan lachen en huilen, iemand die in je gelooft als je dat zelf even niet meer doet.
Een echte vriend zou je een halfjaar niet kunnen zien, maar als jullie dan weer afspreken, zou het net zo vertrouwd voelen als de laatste keer.
Maar wat ik misschien wel het belangrijkst vind in een vriendschap, is dat het van 2 kanten komt. Als ik telkens het gesprek moet beginnen, ben ik er al snel klaar mee. Vooral als het allemaal niet zo lekker gaat, en een 'vriendin' zou nooit eens uit zichzelf vragen hoe het gaat. Dan zeggen ze telkens dat ze er voor je zijn, maar als het er op aan komt, zijn ze verdwenen. Heel jammer.

Met ieder persoon kan de vriendschap heel anders zijn. De 1 spreek je elke dag en de ander misschien 1x per maand. Vriend A vertel je je diepste geheimen, met vriend B ga je elk weekend stappen.
Ik ben van mening dat het niet uitmaakt hoelang je iemand kent. De vriendin wie ik het kortst ken, Michelle, is inmiddels 1 van mijn beste vriendinnen geworden. Terwijl ik haar nog maar een halfjaar ken. Nu is er in dat halfjaar ook wel veel gebeurd in onze levens wat onze band wel sterker heeft gemaakt en in die vervelende periode's hebben we kunnen zien dat we er ècht voor elkaar zijn als het moeilijk gaat. En niet dat we het alleen maar telkens zeggen in plaats van het ook echt doen.

Maar aan de andere kant, Vera, mijn  hartsvriendin zoals we dat altijd zo mooi noemden in krabbels op Hyves, ken ik al vanaf de luiers. Het schijnt zelfs dat ik op de crèche vaak haar speen afpakte haha.
Vera spreek ik niet zo vaak als bijvoorbeeld Michelle, maar ik wèèt gewoon dat ze er voor me is als ik haar nodig heb, dat heeft ze in die 18,5 jaar wel laten zien (:

Jeanine, Rianne & Vera. Die ik al ken vanaf groep 1 (Jeanine en Rianne) en de de crèche (Vera)

'Nick en Simon vriendinnen'Zoals jullie misschien wel weten, heb ik veel vriendinnen leren kennen door Nick en Simon. Bij een optreden, of via twitter. Mensen onderschatten vaak deze vriendschappen. Ze wonen allemaal ergens anders in het land dus zou de vriendschap wel niet zo goed zijn.  Dat is zeker niet waar! Ja, natuurlijk is het vervelend dat we een stuk moeten reizen om af te spreken, je kan niet zomaar even op de fiets stappen om even een uurtje te kletsen, maar dat maakt de vriendschap zeker niet minder! Veel mensen denken ook dat we alleen maar over Nick en Simon praten. Nou ik kan je verzekeren, daar praten we bijna niet over. Het is een gemeenschappelijke interesse en door Nick en Simon hebben we elkaar leren kennen ( waar ik ze heel dankbaar voor ben) maar de vriendschap met de meeste van de meiden is zo veel meer dan dat!

Wat vind jij belangrijk in een vriendschap?

Liefs,
Denise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten