vrijdag 26 augustus 2016

EVENT - Het Grote Blogger DinerVorige week kwam er een heel leuk mailtje van MrGoodiebag in mijn inbox terecht, namelijk een uitnodiging voor Het Grote Blogger Diner 2016. Een exclusief event inclusief 6 gangen diner dat afgelopen woensdag plaats zou vinden bij Naarderbos. Zó tof! In dit artikel vertel ik je er wat meer over mét natuurlijk foto's van al dat lekkere eten.


 Het was een exclusief event wat betekende dat het dus echt alleen voor genodigden was. Erg leuk en een grote eer dat ik was uitgenodigd natuurlijk, maar dat maakte het wel extra spannend. Ik kende van te voren echt namelijk niemand en had geen idee wie er allemaal zouden komen. Met wat gezonde spanning, een bezweet hoofd ( wat was het warm!) en heel veel zin stapte ik in de trein richting Hilversum. Vanuit daar werd ik met een mooie Peugeot naar de locatie gebracht.


Nadat ik met een golfkarretje ( altijd al eens mee willen rijden haha) naar het eerste punt werd gebracht mocht ik samen met wat andere meiden direct al een balletje slaan. Hakken werden ingewisseld voor wat comfortabelere slippers en toen was ik klaar om de balletjes in het water te slaan. Zoals je op de foto kan zien ben ik een waar natuurtalent. De ballen kwamen namelijk wel 10 meter voor mijn neus terecht! Wie houd de club dan ook maar met één hand vast... Ach, het was ieder geval erg leuk om eens te doen! ;-)
Ook was er nog ruimte om alles te weten te komen over water door middel van een waterproeverij.Ja, dat bestaat! En was met dit warme weer absoluut niet vervelend. Wist je bijvoorbeeld dat bepaald water in Duitsland wordt gebruikt na operaties omdat dat een helend effect zou hebben? Ik ook niet!

Ondertussen draaide de dj wat leuke plaatjes en kon je op een mini golfbaan je slag nog even oefenen. Ook stond er een standje van Chaudfontaine Fusion waar we twee relatief nieuwe smaken mochten proeven; Citroen en Pompelmoes & Cranberry. Zeker een aanrader!


Op naar deel 2! We werden naar een ruimte gebracht waar we onder andere deze véél te lekkere hapjes en een glaasje bubbels kregen. Ze lieten ons ook filmpjes zien van de locatie waar we zaten, Naarderbos, en van partner Peugeot.Op naar het hoogtepunt van de avond; het diner! Mag ik even een moment voor deze prachtige locatie? Ik werd opslag een beetje verliefd op deze plek. Hier wil je toch wel elke dag van je eten genieten? En de 2 lange tafels waar we aan zaten vond ik ook echt mooi gedekt. Ik kan hier wel aan wennen hoor!Zoals ik eerder al vertelde kregen wij een zes gangen diner. Het leuke hieraan was dat elke gang verzorgd werd door een andere chefkok en dat er aan elke gang een ander merk verbonden zat. Heel divers dus. Ook kregen wij bij (bijna) elke gang een bijpassende wijn. Nu vind ik wijn heel erg lekker, maar is het voor mij gewoon wijn. Leuk om eens de verschillende wijnen te proeven en te horen waarom juist die wijn bij die ene gang past.


Gang één bestond uit Japanse Miso soep met Shiitake paddenstoelen, Arame zeewier, boekweitnoodles en babyspinazie van Terrasana. En ja, hier ontbreekt de daadwerkelijke soep nog. Iets te vroeg met foto's maken, oops! Ik vond dit tegen mijn verwachtingen in best lekker!


Ik vond deze Valess Filet à la Minute zó leuk gemaakt. De chefkok vertelde dat hij bij het merk dat achter dit gerecht ( Valess) zat, moest denken aan oerhollandse dingen. Vandaar de boontjes die net gras lijken en de saus die hij in de vorm van een klomp heeft gemaakt. Hoe tof! Het oranje is trouwens een zomerstamppot en bij dat woord moest ik wel even slikken, want stamppotten zijn niet mijn favoriet. Maar deze was wél lekker. Geef mij dit maar in plaats van boerenkool. De Filet vond ik ook lekker. Het is vegetarisch en ik had stiekem nog nooit zoiets gehad, maar ik vond het gewoon goed :-).


Ondertussen ging de zon onder. Had ik al gezegd hoe ongelofelijk mooi ik deze locatie vind?


Huh ijs? Maar dit is nog maar de derde gang? Ja! Hoe leuk dat het eens een andere volgorde heeft! En het was roze. Nou, dan heb je mij al om hoor ;-)

Dit gerecht werd verzorgd door Professor Grunschnabel en bestond onder andere uit ijs en een oester. Ik vond het een verrassende combinatie maar wel lekker! Oh, en spekkoek. Tja, hoe kan je dat nou niet lekker vinden?


Het volgende gerecht was Bolletje's Makreel, Vis, daar ben ik dol op! En hoe grappig is het dat ze gewoon ontbijtcrackers in een diner hebben verwerkt?! De makreel en de ontbijtcrackers zijn wel de enige dingen die ik van dit gerecht heb gehad. De rest, knolselderijcrème, geglaceerde Bospeen en Pangritata, was niet helemaal mijn ding, maar dat kan natuurlijk ook gebeuren.


Met de zon die onderging, ging ook ons daglicht weg, dus werd foto's maken een stuk lastiger. Maar dat mocht de pret niet drukken. Tijd voor het dessert! En ooh, die was lekker! We kregen Mousse van Bourbon vanille in combinatie met een biologische framboos compote en Grand Cru chocolade van de Patissier. Als je een keer in Rotterdam bent, moet je daar zeker even een kijkje nemen, want ik krijg alweer trek bij het zien van deze foto.

We sloten af met espresso  van Café Intención ecológico. Maar daar ben ik  helemaal vergeten een foto van te maken, sorry!

Zo, een wat langer artikel dan wat ik gepland had, maar ik vond het echt onwijs leuk. Aan het eind zijn we ook nog heel erg verwend met een goodiebag met artikelen van bovengenoemde merken. Ik wil MrGoodiebag, Naarderbos en de deelnemende merken  bedanken voor dit onwijs leuke event. En natuurlijk de andere bloggers waardoor het naast heel lekker, ook nog eens heel gezellig werd!

Wat is jouw favoriete plek om te dineren?

Liefs,
Denise

                                   Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je hiervoor uitgenodigd was joh! Het eten ziet er heerlijk uit (al zou ik het allemaal niet op krijgen denk ik haha) en wat leuk dat je mocht golfen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, super tof! Haha, dat is mij ook niet gelukt hoor, het was ook zo veel! :-)

      Verwijderen