vrijdag 9 september 2016

Waarom ik nooit een fitgirl zou zijn + mijn favoriet fitaccountsOp Instagram volg ik heel veel meiden die zichzelf fitgirls noemen. Een fenomeen wat op dit moment erg populair is. Deze meiden zijn bijzonder vaak in de sportschool te vinden en delen de mooiste plaatjes met (bijna altijd) gezond eten. Ondanks dat ik het heel inspirerend vind en het me echt wel motivatie geeft om een gezondere leefstijl te hebben, zou ik nooit zo zijn zoals zij. En wel hierom;

Vaak sporten
Van jongs af aan heb ik vrijwel altijd wel op een sport gezeten. Na mijn zwemdiploma's ging ik op zwemtraining en dat heb ik heel wat jaren gedaan. Ondertussen danste ik ook nog ( jazz). Toen ik daar mee ben gestopt, ben ik naar de sportschool gegaan. Nu ga ik dus (weer, want ik ben even gestopt) naar de sportschool. Ik probeer er 2 a 3 keer in de week heen te gaan, maar dat lukt niet altijd. Laat staan dat ik er 5 keer in de week te vinden ben en dan tussendoor ook nog om 7 uur mijn bed uit rol om even 10 km hard te lopen. Dat laatste zou ik overigens nooit kunnen door mijn hart maar dat terzijde. Ik vind het trouwens wel onwijs knap dat mensen het doen maar mij niet gezien. Ik fiets (vrijwel) elke dag naast het sporten en dat vind ik wel genoeg :-)

Alles tellen/bijhouden
Ik denk dat iedereen wel (een beetje) op de calorieën let, daar is niks geks aan. (Alleen moet je er natuurlijk niet in doorslaan!). Bij veel fitgirls lees ik dat ze ook macro's tellen. Dat heeft geloof ik te maken met de eiwitten, koolhydraten en vet. Maar het fijne weet ik er dus ook niet van. Ik zou dat dus nooit kunnen. En wil dat ook helemaal niet. Want de behoefte eraan verschilt ook nog per persoon ( zoals met vrijwel alles) en daar heb ik eerlijk gezegd helemaal geen zin in. En daarbij woon ik nog thuis en eet ik gewoon wat er die dag gekookt wordt, dus dan zou ik het niet eens redden. :-) 

Veel werk
Naast dat al dat tellen van die macro's mij veel werk lijkt, lijken de meeste fitgirls niet gewoon even een broodje te eten tussen de middag. Iets wat in 2 minuten gesmeerd is. Nee, ze eten hele kunstwerken als ontbijt en lunch. In mijn vakantie vind ik het wel eens lekker om een banenenpannekoekje te maken voor mijn ontbijt, of een salade voor tijdens de lunch. Maar nu ik gewoon om half 8 op de fiets zit, neem ik genoegen met mijn yoghurt met Kellogs, crackers en wit broodje pindakaas tijdens de lunch. Niet erg fitgirl proef dus. Maar wel makkelijk voor als je naar school moet.

Ik heb wel onwijs veel bewondering voor de vrouwen ( en mannen natuurlijk) die wel zo vaak in de sportschool staan en zo verantwoord eten. Ze hebben daardoor ook wel een jaloersmakend lichaam waardoor ik soms toch even ( héél even, want dan denk ik alweer aan pizza ofzo ;-) ) overweeg om ook gewoon een 'fitgirl' te worden. Hier een paar meiden die erg leuk en inspirerend zijn om te volgen op o.a. Instagram;


Zou jij een fitgirl kunnen zijn? En welke Instagramaccounts inspireren jou?

Liefs,
Denise 

                                 Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

1 opmerking:

  1. Ik ben ook echt absoluut geen fitgirl, want ik hou te veel van chips en ik heb nauwelijks discipline om te gaan sporten. Oops...

    BeantwoordenVerwijderen