zondag 25 september 2016

TRAVEL - Wij gaan naar Londen! Mijn ervaringen + tipsToen ik vier jaar geleden in Londen was voor de stedentrip van 5 HAVO wist ik het zeker; hier kom ik ooit nog eens terug. De mooie hotspots, de grote winkels, de sfeer, en het gevoel dat ik had toen ik midden in de nacht naar buiten keek en er nog zoveel mensen op straat waren dat je het gevoel had dat het 12 uur eerder was.. Ik vond het geweldig. Nu is het plan om in de kerstvakantie terug te gaan, dit keer met een vriendin en ik kan écht niet wachten. In dit artikel vertel ik je wat meer over mijn vorige trip naar Londen en vraag ik wat tips aan jullie. Kijk je mee?

Zoals ik al zei, was de vorige keer dat ik in Londen was met school. We gingen met de trein, boot en nog een trein, wat al een heel avontuur opzich was met de korte overstaptijd, een grote groep en al onze koffers. Dat jaar werden ook de Olympische Spelen georganiseerd in Londen en wij waren er net toen de Paralympics bezig waren. Super tof!

We sliepen in groepjes in een hostel. School had vrijwel alles georganiseerd, dus veel meer dan genieten hoefden we niet. Super fijn! We gingen in de London Eye, maakten foto's bij de London Bridge, ik bracht samen met een klasgenoot nog een bezoekje aan Buckingham Palace en we shopten de Primark leeg. Óh, en ondanks dat ik niks met Harry Potter heb, vond ik het wel mega tof dat we ook naar de studio's gingen, die destijds geloof ik net geopend waren. Om nog maar te zwijgen over de musical The Lion King, want ja, als je toch in Londen bent..Kortom; ik heb het vier jaar geleden echt mega naar mijn zin gehad en kan echt niet wachten om nog meer mooie plekjes van deze stad te ontdekken. Nu ik met een vriendin ga, en niet met school, moeten we natuurlijk alles zelf regelen. Wat ik eigenlijk ook wel heel leuk vind om te doen, maar wat ook best lastig kan zijn. Als ik naar zo'n grote stad ga ben ik graag goed voorbereid. Niet dat ik voor elke dag ga plannen wat we gaan doen en waar we dat gaan doen, maar ik wil wel weten hoe het openbaar vervoer werkt daar, hoe we het beste bij bepaalde hotspots kunnen komen en wat de beste manier is om überhaupt in Londen te komen. Zo speur ik ook het internet af op zoek naar plekjes die we echt niet mogen overslaan of items die ik echt moet scoren als we er toch zijn.

Dus mijn vraag aan jou; heb je nog tips voor ons? Waar moeten wij echt naartoe? Wat moet mee terug in onze koffer en wat mag je echt niet overslaan als je in Londen bent?

Liefs,
Denise

                                     Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

6 opmerkingen:

 1. Wat gaaf dat je ook naar de studio's ging met school!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sowieso zou ik aanraden een oystercard te nemen , is een ov chipkaart heel handig om in Londen overal te komen.
  De metro is echt heel makelijk geregeld dat heb je zo door.
  Covent Garden is echt een aanrader en uiteraard shoppen op Oxfordstreet.
  Je kan prachtige make-up merken kopen zoals Too Faced, Urban Decay , MAC , Collection en veel meer.
  Superdrug en Boots zijn fijne winkels!
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben verliefd op Londen! Ik ga dit jaar nog voor mijn zusjes verjaardag maar dan wordt het alleen maar shoppen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wellicht heb je voor OV wat aan deze website:
  https://www.visitbritainshop.com/nederland/reizen-en-transport/openbaar-vervoer-londen/

  Ik ben de laatste jaren diverse malen in London geweest, maar omdat ik met de auto erheen ga hebben we altijd een hotel iets verder uit het centrum (meestal zone 3 of 4 ivm parkeren auto maar ook vele malen goedkoper en OV is super daar.)

  Ik ben dan ook een voorstander van de Day Travelcard, onbeperkt overal in en uitstappen op het metro stelsel.
  Als iets goed is in London dan is het wel het OV. Zorg dat je een kaartje (de lijnen kaart bedoel ik in dit geval) van het metro stelsel bemachtigd, daar staan de grootste toeristische dingen ook op dus maakt het reizen nog makkelijker.

  Vorig jaar heb ik een loop over de O2 Arena gedaan, ik vond dat echt super gaaf maar kan me voorstellen dat je dat niet op je eerstkomende trip erheen gaat doen, maar ga wel even een kijkje nemen bij de 02! Zeer de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen