woensdag 4 januari 2017

TAG - Mijn 2016Het leek me wel weer eens leuk om een tag in te vullen, en toen ik bij Vera deze zag, vond ik hem toch wel erg leuk en besloot ik hem in te vullen. Zo ga je toch op een andere manier naar het voorgaande jaar kijken.1. Wat gaf je het meeste gevoel dat je leefde dit jaar?
Pfoe, ik denk dat dat iets kleins was. namelijk toen ik met mijn beste vriendin op het strand van Scheveningen was. Zo simpel, maar ik was al heel lang niet meer op het strand geweest en het deed me beseffen hoe dol ik er eigenlijk op was. Lekker op een terrasje met een cocktail en dan de dag samen afsluiten met sushi. Die dag was fijn. <3

2. Hoe verraste je jezelf in 2016?
Door met sommige dingen meer voor mezelf op te komen. Meestal liet ik het er maar bij, want dan vond ik het niet nodig om te zeggen hoe ik ergens over dacht. Maar het afgelopen jaar heb ik wel steeds meer van mijzelf laten horen als ik het ergens niet mee eens was. :)

3. Van wat had je spijt dit jaar?
Spijt heb ik eigenlijk niet zo snel want ik denk over het algemeen echt wel goed na voor ik iets doe waar ik eventueel spijt van kan krijgen. Maar als ik moest kiezen dan heb ik spijt dat ik me niet netjes aan de planning van mijn scriptie heb gehouden waardoor ik nu nog de laatste dingen af moet maken terwijl hij allang af had kunnen zijn. Zucht.

4. Wat liet je het hardste huilen dit jaar?
Aan het begin van 2016 kreeg ik te horen dat ik Fibromyalgie heb. Hartstikke balen natuurlijk.
Ik had er in 2015 ook al wel last van, maar toen hoopte ik nog dat het iets was, waar wat aan gedaan kon worden. Toen het iets chronisch bleek te zijn was dat toch wel even slikken. Vooral omdat ik geen medicijnen ervoor mag slikken omdat dat niet goed is voor mijn hart. En voor een revalidatietraject was ik ook te 'gecompliceerd'. Fysio hielp ook niet voldoende en er kan dus eigenlijk gewoon niks aan gedaan worden om de pijn dragelijker te maken. Dat in combinatie met het grote onbegrip wat je er gratis blij krijgt, maakt dat ik soms erg gefrustreerd raak.

5. Waar was je het meest dankbaar voor dit jaar?
Voor alle fijne momenten met vrienden en familie. Cliché maar zo waar. Het kan zomaar zijn dat het opeens niet meer kan. Daar ben ik me van bewust dus ben ik dankbaar voor elk moment dat het nog wel kan.

6. Wat heb je dit jaar bereikt waar je trots op bent?
Ik denk dat ik wel trots ben op het feit dat ik ook dit jaar weer voor iedereen probeerde te zijn die het nodig had. Natuurlijk lukt dat niet altijd, maar ik probeerde het wel zo goed mogelijk en daar ben ik trots op. Ook het goed afsluiten van mijn stage is iets waar ik trots op ben. De kinderen uit de klas waar ik stage liep waren heel verdrietig dat ik wegging en ondanks dat mijn hart toen wel even in 1000 stukjes brak, zag ik het wel als een teken dat ik iets goeds had gedaan :)

7. Hoe was dit jaar beter dan 2015?
Geen opnames! Dat klinkt misschien een beetje raar, maar de afgelopen jaren heb ik meerdere (ziekenhuis)opnames gehad. Maar afgelopen jaar geen één. Niet eens een dagopname zoals in 2015. Ja, er zit duidelijk een stijgende lijn in. Laten we het zo houden! <3.


8. Hoe was dit jaar slechter dan 2015?
Ik denk dat ik dan ook weer naar het stukje van mijn gezondheid ga. Naast de fibromyalgie hoorde ik ook dat dat wat ik met mijn hart heb, toch niet zo stabiel blijkt te zijn als eerst gedacht werd. En dan bedoel ik niet dat er nu wat is, want bij de laatste controle was het allemaal goed (yes!) maar uit onderzoeken is naar voren gekomen dat de kans op complicaties ( en dus vroegtijdig overlijden) een stuk groter is dan eerder werd gedacht. Dat was echt schrikken en de angst was vooral op het begin dan ook erg groot. Oh, en dat ik in 2016 niet op vakantie ging was ook erg jammer. Al was het weekendje Antwerpen ook wel erg leuk!

9. Waar had je meer tijd aan willen besteden dit jaar?
Mijn blog! Waar ik in 2015 een hele tijd nog elke dag een artikel online zette, was het in 2016 soms akelig stil op LiefsDenise. Zo jammer, want ik vind het zo leuk om te doen. Ik ga écht proberen om dit jaar meer dan 100 artikelen te posten. Beloofd!

10. Wat was je favoriete tv programma in 2016?
Mag het ook een serie zijn? Want dan ga ik voor Gossip Girl. Ik heb deze serie in de zomer in één keer uitgekeken en ik vond het zó leuk.

11. Als je terug kon gaan naar de eerste dag van 2016 om jezelf een advies te geven, wat zou dat zijn?
Probeer meer te genieten van de mooie momenten. Oh, en maak je niet zo druk om dingen die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn.

12. Hoe ben je dit jaar gegroeid als persoon?
In het wat meer 'schijt hebben' aan wat anderen vinden. Ik leef mijn eigen leven en wat anderen daarvan vinden kan me echt een stuk minder schelen. Als ik er zelf maar tevreden mee ben. Wil ik 50 keer naar Nick en Simon? Dan ga ik 50 keer naar Nick en Simon.-Oké niet echt hoor, maar bij wijze van spreken ;-) - Wil ik liever een 10 in plaats van een 6 waar anderen al snel genoegen mee nemen? Dan ga ik daarvoor. Doen wat ik zelf wil, niet wat anderen willen. Ik kan het iedereen aanraden.

13. Wat is het belangrijkste wat je leerde dit jaar?
Dat fouten maken niet erg is en dat ik niet altijd voor die bovenstaande 10 hoef te gaan. Blijft een lastig puntje want ik wil alles zo goed moeilijk doen.

14. Welke goede voornemens bedenk je voor het komend jaar?
Ik doe niet echt aan goede voornemens bij een nieuw jaar, want ik vind als je iets écht wilt, dat je daar direct mee moet beginnen en niet pas als het nieuwe jaar begint. Maar ik wil dit jaar héél graag mijn diploma én rijbewijs halen.

15. Welke goede voornemens behoud je voor het komend jaar?
Vorig jaar was ik een hele tijd heel goed bezig met sporten. Daar wil ik weer mee doorgaan als het iets rustiger is qua school. Ik leefde gewoon een stuk gezonder waardoor ik ook nog een paar kilo afviel. Daar wil ik graag mee doorgaan. :-)


Waar ben jij het meest trots op als je naar het afgelopen jaar kijkt?

Liefs,
Denise

                                     Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me heftig om te horen dat je fibromyalgie hebt. Vooral als je er helemaal niks aan kan doen, qua medicatie enzo. Ik snap dat dit je rotste moment was.

    Zelf ben ik het meest trots op wat ik allemaal heb bereikt vorig jaar, op studiegebied.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heftig die berichten over je gezondheid de hele tijd.. maar jij bent wel iemand die alles uit het leven durft te halen! You go girl :)

    BeantwoordenVerwijderen