maandag 27 maart 2017

PERSOONLIJK - Inschrijven voor een nieuwe opleiding
Mijn stage gaat ontzettend snel voorbij en voordat ik het weet sta ik - hopelijk!- met mijn diploma in mijn handen. Waarna ik na een welverdiende vakantie begin aan iets nieuws. Maar wat? Ga ik aan het werk? Ga ik doorleren en zo ja, welke opleiding wordt het dan? Vragen waar ik mij het afgelopen schooljaar veel mee heb bezig gehouden. Vandaag vertel ik je er meer over.


Aan de ene kant wil ik wel aan het werk. Ik vind het namelijk onwijs tof om bezig te zijn in het werkveld en ik doe dat veel liever dan dat ik hele dagen op school zit. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met kinderen of jongeren en ze te helpen en begeleiden. Alleen, wat weet ik nou? Eerlijk gezegd vond ik mijn opleiding erg oppervlakkig en heb ik weinig theorie opgedaan. Wel heb ik zelf heel veel opgezocht over bepaalde onderwerpen die ik erg interessant vond. Maar dat is eigenlijk ook niet alles. Ik ben erg leergierig en wil graag alles weten over de dingen die mij interesseren. Ik wil dus nog véél meer weten dan dat ik nu doe. En in de praktijk leer je natuurlijk ontzettend veel, maar het is ook erg handig om dan wat theorie achter de hand te hebben. Op naar nog een opleiding dus!

Ik heb 6 jaar havo gedaan ( en nooit examen in gedaan..) waardoor ik veel naar hbo opleidingen heb gekeken destijds. Ik twijfelde tussen pabo en pedagogiek en dat was de afgelopen 3 jaar niet anders. Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad op de scholen waar ik heb gelopen en nog steeds loop, en ik merk dat ik het onderwijs wel erg leuk vind. Toch zou ik dan sowieso in het speciaal onderwijs willen werken en ik weet niet of ik echt 'juf' wil zijn. Ik vind de dingen eromheen veel leuker dan het lesgeven. Dus kies ik voor pedagogiek, dan kan ik ook op een school werken, maar dan als pedagoog. Maar het allerliefst ga ik in het ziekenhuis werken als pedagogisch medewerker. Dat lijkt mij al jaren super tof :-)

Vorige week heb ik mij officieel ingeschreven voor de opleiding pedagogiek. En ik vind het best spannend. Mbo is gewoon een stuk makkelijker. Ik heb meeloopdagen gehad op het hbo en merk dat ik de stof niet zo moeilijk vind ( van wat ik heb gezien natuurlijk..) maar het is meer de hoeveelheid. Dat wat ik op mijn huidige opleiding moet doen stelt echt helemaal niks voor qua hoeveelheid. Ik denk dat ik daar echt flink aan moet wennen.  Ik ben dus echt een beetje bang of ik het wel aankan, maar dat weet ik natuurlijk pas als ik het doe en er helemaal voor ga.

Ik heb in ieder geval zin om aan de nieuwe opleiding te beginnen en nieuwe dingen te leren, praktijkervaringen op te doen en mijzelf te ontwikkelen. Maar eerst... mijn diploma halen van mijn huidige opleiding!

Wat ga jij doen na de zomer? Heb je nog tips voor deze toekomstige hbo-studente?

Liefs,
Denise

                                       Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

5 opmerkingen:

  1. Wat spannend zeg! Ik weet zeker dat jij dit kan. <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat spannend dat je voor een nieuwe opleiding kiest! Ik ga na de vakantie mijn mbo-v afronden en dan óf werken of ook het hbo doen. Ik zit nog een beetje in twijfel. Maar het duurt nog even voor dat het zover is!

    BeantwoordenVerwijderen