vrijdag 28 maart 2014

Goede doelen


Je hebt alleen in Nederland al honderden goede doelen. Grote,kleine, bekende,onbekende... Die je natuurlijk niet allemaal kan steunen. Maar hoe maak je dan de keuze welk doel je gaat steunen als je hebt besloten om te doneren aan een goed doel? Je moet dan rekening houden met de volgende punten:

* Wat spreekt je aan?
* Wil je geld doneren aan doelen die het gebruiken voor onderzoeken of voor concretere dingen?
* Kan je het doel ook op een andere manier steunen als je het niet wilt doen dmv doneren?
* Wil je eenmalig een bedrag doneren of bijv. maandelijks?




Allemaal vragen waar je goed over na moet denken voordat je een keuze maakt.

Ikzelf vind Kika, de hartstichting, cliniclowns en t Ronald McDonaldhuis super goede doelen. Maar dat komt denk ik ook omdat ze dichter bij mij staan dan andere grote doelen. Dan is de neiging al groter om voor die doelen te kiezen.
Cliniclowns die mij kwamen opzoeken toen ik in het ziekenhuis lag

Dan heb je natuurlijk ook nog de kleinere doelen, die vaak geld inzamelen voor de veel te dure behandeling van een ziek persoon in het buitenland. 

Ikzelf heb laatst een mooi armbandje gekocht met de spreuk ''No one fights alone'' , waarvan de opbrengst naar de bucketlist van Eev gaat. Zij is een ontzettend dapper,sterk en lief meisje, maar helaas ook erg ziek. Door geld in te zamelen met oa de armbandjesverkoop willen ze haar liefste wensen uit laten komen. Haar beter maken kan ik helaas niet, maar ik kan wel een armbandje kopen om haar wensen iets concreter te maken. En jij ook! 
Meer info over de armbandjes op De blog van Eev








Je kan natuurlijk ook vrijwilligers werk doen. 
Zelf start ik vanaf volgende week met vrijwilligers werk op een school voor speciaal onderwijs. In een klas met meervoudig gehandicapte kinderen. Zo heb ik wat te doen op een dag en ik ben nuttig bezig. Ik mocht toen ik opgenomen was in het revalidatiecentrum al een middagje kijken en vond het toen erg leuk. Dus toen ze me aanboden om het vaker te doen leek me dat heel interessant.  De kinderen/jongeren kunnen niet veel, maar als ze dan naar je lachen geeft dat al zo'n goed gevoel!



Welk goed doel steun jij en waarom?

xoxo Denise




Geen opmerkingen:

Een reactie posten