woensdag 12 maart 2014

Helden<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11933013/?claim=m25juxv8bq9">Follow my blog with Bloglovin</a>

Ik bedacht me vandaag iets bijzonders.
Wie zijn eigenlijk mij voorbeelden, mijn helden? Toen ik mezelf die vraag stelde wist ik gelijk het antwoord al. Nu denken jullie vast: Heb je haar weer met Nick en Simon.. 
Nou nee, mijn grootste voorbeelden zijn naast mijn ouders en zusje 2  bijzondere meiden. Meiden die op jonge leeftijd al veel mee hebben moeten maken.1 daarvan is Minke, waarover ik al eerder kort heb geschreven. En die er helaas niet meer is.Maar ondanks dat is ze nog steeds een voorbeeld, door haar doorzettingsvermogen en ongelofelijke kracht. Die ik hoop voort te zetten nadat ze is overleden.

bron; weheartit.com


De meeste mensen denken bij een held aan Superman of een artiest of sporter. Maar deze meiden zijn veel beter dan Superman en Messi bij elkaar!

Je bent voor mij een voorbeeld als je kracht en lef toont, als je doorzet en jezelf blijft,als je ondanks je eigen problemen anderen blijft helpen en aanmoedigen en je je niet afreageert op mensen die het zelf ook niet makkelijk hebben.Maar als je respect hebt voor anderen. En als je iets doet waarvan ik denk; wauw, ik wou dat ik zo was!

                                       


Wie ook een groot voorbeeld voor mij is, is een vriendin van mij, Iris. Iris heeft al veel moeten meemaken in haar 20 jarige bestaan. Maar hoe ze er mee omgaat is echt ongelofelijk. Zo knap en zo mooi! Zo heb ik in de afgelopen maanden wat dingen moeten leren, zoals ''nee'' zeggen als ik te weinig energie heb om iets te doen. Maar dan is er Iris, die dat zo makkelijk lijkt te doen, terwijl het echt niet makkelijk is om iets te laten omdat je er geen energie voor hebt maar het eigenlijk wel heel graag wilt. Door haar leer ik dat het helemaal niet erg is om een keer ''nee'' te zeggen en dat naar je lichaam luisteren veel beter is. Zo waardevol!

En held Iris! (links)

Voor mij zijn ook alle zieke kinderen helden, deze kleine vechtertjes horen eigenlijk Sesamstraat te kijken, buiten te spelen of uit te gaan, net zoals hun leeftijdsgenootjes, maar dat zit er helaas niet in omdat ze te ziek zijn. Maar toch vechten ze zich erdoor heen. Ondanks de vele ziekenhuisbezoeken en operatie's. Zo knap! 

Ook helden zijn voor mij de hulpverleners,zoals mensen in de zorg,brandweerlieden of mensen die wensen uit laten komen.Wat zouden zieke mensen zonder deze mensen moeten? Vrij weinig, want 1 ding is zeker: Zonder dokters had ik mijn 1e verjaardag niet eens gehaald. Oprechte helden dus, al zeg ik het zelf!

En oke, oke, ook artiesten kunnen voorbeelden zijn. Voor mij zijn dat inderdaad Nick en Simon ( verrassing!). Die 2 hebben ook al aardig wat meegemaakt in hun leven. Nick is voor mij oa een voorbeeld doordat hij zo goed met zijn littekens op zijn hand ( door een brand) omgaat. Ikzelf heb ook littekens, maar dan door oa hartoperatie's. Waarvan 1, die op mijn borst, erg opvalt. Ik schaam me er niet voor, maar erg fijn is het natuurlijk ook niet. Vooral niet als mensen er echt naar gaan staren. Maar Nick gaat zo goed met zijn littekens om, dat dat voor mij ook de enige optie is!
Waar Simon voor mij echt een voorbeeld in is, is dat hij openlijk op tv heeft verteld dat hij hulp heeft gehad voor zijn problemen. Dat vond ik zo knap van hem! Destijds schaamde ik me er heel erg voor, maar doordat hij dat zo op tv heeft gezegd schaam ik me er al veel minder voor!
Ooit hoop ik ook voor mensen, ook al is het maar 1 iemand, een voorbeeld te zijn. Iemand die ervoor zorgt dat ze doorgaan, het goede voorbeeld geeft, iemand die dingen doet die je eigenlijk niet durft maar wat eigenlijk wel goed voor je zou zijn en iemand die veel voor anderen betekend.
Dat is mijn doel, een held worden!

Wie is voor jou een held en waarom?

Liefs,

Denise Geen opmerkingen:

Een reactie posten