donderdag 14 januari 2016

Dit vind ik zonde van mijn geld!Met alle liefde koop ik (af en toe)  wat duurder make-up product, nieuwe kleren of spaar ik voor een spiegelreflexcamera. Ik geef daarnaast ook maar graag geld uit aan een concert, al vind ik best dat dat ook wat goedkoper mag trouwens maargoed. Maar ook 'moet' je soms geld uit geven aan dingen waaraan ik het echt zonde van vind. Of doen mensen dat wat ik echt niet begrijp.Opladers
Hoi, ik ben Denise en elke oplader die ik vasthoud gaat spontaan kapot. De oplader van mijn iPhone was binnen een paar maanden al kapot. (HOE DAN?!) maar ik vind het zó zonde om een nieuwe te kopen, want ze zijn zo duur. Dus koop ik steeds maar goedkopere die binnen een week alweer spontaan doormidden breken ( echt, ik doe er verder NIKS mee..). Ik moet écht weer investeren in een goede hè?


Melatonine
Heel raar, ik weet het. Maar ondanks dat ik overdag meerdere malen bijna in slaap val, lukt me 's avonds écht niet om zonder Melatonine in slaap te vallen. Ik heb het nodig dus koop ik het natuurlijk gewoon telkens, maar ik vind het zo zonde van mijn geld. Ik bedoel, wat merk ik er nou aan, ik slaap toch? ;-). Oh, en dan zijn ze ook nog zo gemeen om minder mg in één tabletje te doen zodat je meer tabletjes moet slikken en het pakje zo sneller opgaat.. Maar toch ben ik wel héél blij dat het bestaat hoor! :-)

Openbaar vervoer
Mijn studentenov is mijn beste vriend. Echt. Maar aangezien veel van mijn vriendinnen verder weg wonen ( en er hier gewoon weinig te beleven valt) pak ik in het weekend geregeld de trein. Maar wauw, wat is dat ondanks mijn 40% korting nog duur! Soms heb je wel actie's en die probeer ik ook vaak te kopen maar als daar heb je niet zoveel aan als je ergens blijft slapen.

Verzendkosten
Ja, ik snap dat pakketjes opsturen geld kost, maar ik vind het zó stom als ik bij grote bedrijven zoals h&m €5,- verzendkosten moet betalen. Vaak weerhoudt het me dan ook om wat te bestellen. Niet omdat ik zo gierig ben maar eigenlijk puur uit het principe, vooral als ik voor een niet zo heel groot bedrag wat koop. I love Douglas en Ici Paris waar ze aan gratis verzenden doen. Of Sans Online die er nog geen €1,- voor rekent ( en waar ik het dan ook nog meestal dezelfde dag in huis heb!).

Goedkopere make-up die ik toch niet gebruik
Eerder kocht ik alleen maar goedkope make-up, Véél goedkope make-up en nagellak. En draag ik ze? Nope. Meestal niet. Ze verdwijnen achter in de kast omdat ik ze toch niet fijn genoeg vind. En die 3 euro voor dat lakje lijkt niet veel, maar als je er een stuk of 20 hebt ( ik noem maar wat) die je niet gebruikt.. Daar koop ik dan liever 6 lakjes van Essie van die ik ook écht graag draag. Niet dat ik alleen maar dure make-up gebruik hoor. Ik koop veel make-up ook nog gewoon bij de Kruidvat, maar alleen als ik zeker weet dat ik ze echt fijn vind en gebruik :-). Van al dat goedkope make-up die ik niet meer gebruik had ik dus ook wat minder, maar betere make-up kunnen kopen die ik echt zou gebruiken. Ik denk nu meer na over wat ik koop. Ook over die lipstick van slecht een paar euro!

Roken en andere verslavingen
Roken doe ik niet, heb ik nog nooit gedaan en zal ik ook nooit doen. En wat ben ik daar blij mee! Ik heb wel eens sigaretten voor iemand anders gehaald en wat is het veel geld voor zo'n stomme verslaving. Net als elke andere verslaving trouwens! Die heb ik dus niet, gelukkig maar want: mega zonde van het geld!


Wat vind jij zonde van je geld?

Liefs,
Denise

                                 Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

9 opmerkingen:

 1. Helemaal mee eens. Ik heb dat ook met boodschappen doen, ze worden meteen zo duur wanneer je bijvoorbeeld wasmiddel of wasverzachter nodig hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja verzendkosten vind ik ook stom, vooral bij H&M. Waarom kunnen ze niet net zoals bij Bol.com vanaf zoveel euro geen verzendkosten? En ach ja, gelukkig heb je met het ov nog korting anders is het helemaal duur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hebben jullie in de buurt geen telefoon winkel waar turkse mensen telefoonhoesjes verkopen enz? ik heb bij ons in de buurt toen een keer een nieuwe oplader gekocht met koortje voor €10 heb die nu een half jaar hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verzendkosten vind ik ook zonde van het geld.. Goedkope make-up gebruik ik ook amper haha he ligt simpel weg in mijn kast te rotten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. JA verzendkosten zijn stom! Maar serieus dezelfde dag in huis bij Sans online? Wát een ontdekking, ik moet daar echt eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Verzendkosten vind ik echt heel stom om te betalen. Daarnaast vind ik make-up ook altijd zonde om te kopen, ook al hou ik wel gewoon van mijn mascara en wenkbrauwpoeder. Beetje tegenstrijdig haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha... Dit valt allemaal redelijk in de categorie luxeproblemen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen