maandag 21 september 2015

6 redenen waarom de herfst best leuk is!Ik zit terwijl ik dit typ, - begin september- nog steeds zwaar in de ontkenningsfase. Ik wil gewoon niet dat de zomer echt voorbij is. Maar vanaf vandaag is het officieel zo. Het is herfst. De korte broekjes en bikini's  moeten nu toch echt weer plaats maken voor de dikke truien en de sjaals. Ik kan nu alweer verlangen naar de zomer. Hoelang nog? Juist omdat ik stiekem wel een beetje op zie tegen deze tijd van het jaar, ik bedoel, wat is er nou leuk aan in het donker van huis weggaan en in het donker weer terugkomen?  heb ik besloten om maar eens naar de positieve kant van dit seizoen te kijken. In dit artikel noem ik wat voordelen van de herfst. Kijk je mee?- Leuke kleuren mogen weer
Ik ben echt dol op bordeaux rood en marine blauw in mijn kleding. Ondanks dat je dat natuurlijk ook gewoon in de zomer kan dragen, vind ik het dan juist wel leuk om wat kleurrijkere kleding te dragen. In tegenstelling tot de herfst en winter. Kom maar op met die leuke kledingkleuren! :)


- Kleurrijke natuur
Ik vind de natuur zo onwijs mooi in de herfst. Al die bladeren met haar mooie kleuren die van de bomen vallen en op de grond een mooi 'laken' vormen. Prachtig!

- Kaarsjes en open haard
(Geur)kaarsjes aandoen in de zomer vind ik er gewoon een beetje raar uitzien. Net of het niet hoort ofzo. Juist omdat het in de herfst (en winter) al zo vroeg donker is, is het super gezellig om Yankee Candles en de open haard aan te steken. Knus!

- Warme chocolademelk
Waar anderen helemaal dol zijn op koffie of thee, heb ik dat met warme chocolademelk. Maar toch is het echt een drankje voor de herfst en winter. Ik ben dan ook al weer flink aan het inhalen van de afgelopen maanden. Zo lekker!

- Niet te warm voor make-up
Ondanks dat ik prima een dag met heel weinig of geen make-up rond kan lopen, vind ik het ook gewoon heel erg leuk om me op te maken. Maar als het buiten heel warm is, ga ik natuurlijk geen foundation etc. op doen. Veel te warm én je zweet het er toch zo weer af. Met dit koude weer heb je daar geen last van :)

-  Klok verzetten dus uurtje langer slapen
Het enige nadeel aan het voorjaar vind ik dat de klok verzet wordt en dat je daar dan een uurtje minder van slaapt. Ik heb daar nog minstens een week of 2 last van. In oktober heb je juist het tegenovergestelde. Het is dan 'eigenlijk' een uurtje later. En dat werkt dan weer een dikke week in mijn voordeel :-)

Wat vind jij het grootste voordeel aan de herfst?

Liefs,
Denise

8 opmerkingen:

 1. Warme chocolademelk, hell yeah! Vergeet de slagroom niet en dat uurtje slapen is heel chil alleen het stomme is altijd als je vroeg moet werken/school dat het dan altijd donker is :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga de zomer missen maar ik vind stiekem de herfst ook wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ontvang de herfst met open armen! Heerlijk, die tijd van het jaar :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yeah, ik hou van de herfst! Lekker met warme sokke, warme chocomelk (met extra slagroom), een dekentje naar de nieuwe tv series kijken <3

  BeantwoordenVerwijderen