zondag 15 november 2015

Hallo wereld, waarom?!Voor een opdracht van stage was ik afgelopen vrijdag druk op zoek naar leuke liedjes om de kinderen van mijn stage aan te leren. Zo stuitte ik ook op het liedje; Hallo Wereld, van kinderen voor kinderen. Een liedje wat in mijn ogen wel mooi wel aansluit op de gedachte dat de wereld van iedereen is, dat je samen moet zorgen voor een goede wereld en dat iedereen gelijk is. Dat vrede zo belangrijk is. Ik had nooit gedacht dat 's avonds nog eens keihard bevestigd werd dat dat zó onwijs nodig is.

Dat juist volwassenen, die voor de kinderen het voorbeeld moeten geven dat pesten niet kan, dat iedereen gelijk is en dat het niet uitmaakt in welke god je gelooft. Die volwassenen, die moeten zorgen voor een veilige toekomst voor mijn generatie en de kinderen na mij. Die volwassenen maken er zo'n puinzooi van!

Ik ben niet zo'n persoon die zich altijd maar afvraagt; waarom? Want daar krijg je toch geen antwoord op. Maar nu, bij de verschrikkelijke dingen die er op dit moment spelen in deze wereld, kan ik alleen maar zeggen: waarom? 

Waarom al die onrust? Waarom kunnen  we elkaar niet gewoon respecteren? Waarom kunnen we niet gewoon leven in een wereld zonder geweld en onrusten? Zo'n verschrikkelijke gebeurtenis als vrijdag in Parijs wordt de laatste tijd steeds vaker regel in plaats van uitzondering. We leven in een wereld dat stukje bij beetje kapot gaat. We leven in een wereld waar 'vrede' geen betekenis meer lijkt te hebben. We leven in een wereld waar iedereen maar commentaar lijkt te hebben op elkaars traditie's en geloofsovertuiging. Laat mensen toch in hun waarde. Laat dat geweld eens achterwege. Laat ons leven in een wereld zonder aanslagen, geweld en moorden. Laat de kinderen, waar dan ook ter wereld, zich veilig voelen terwijl ze spelen op straat. Laat het grootste nieuws in ons kleine landje zijn dat die ene oude man met die baard en die stok de weg niet kan vinden. Dat het Nederlands elftal eindelijk eens een wedstrijd heeft gewonnen of dat Nederland 2 panda's krijgt. Maar al deze dingen, vallen zo in het niet bij al het verschrikkelijke wat er op dit moment gebeurd in de wereld.. 

Liefs,
Denise

1 opmerking: