zaterdag 5 december 2015

Deze boeken verslond ik vroegerZoals jullie misschien wel weten ben ik dol op lezen. Met name toen ik nog wat jonger was verslond ik makkelijk een paar boeken per week. De bibliotheek werd al snel te klein voor mij en overal waar ik ging, ging een boek mee. Omdat het vandaag toch een dag is waar het vooral om kinderen draait, lijkt het me wel leuk om jullie te laten zien wat ik in mijn 'kinder'tijd las. Herken je ze al?Hoe overleef ik... ( Francine Oomen)
Oh, wat heb ik gesmuld van de verhalen van Rosa, haar vriendin Sascha en vrienden Jonas uit 'Limboland' en Neuz. Wat misschien wel het leukste is, is dat er in de boeken allemaal 'herkenbare' dingen voor tieners in voor komen. Onderwerpen als school,vriendschap, liefde en ouders worden veelvoudig gebruikt in de boekenreeks waarin elk boek begint met ' Hoe overleef ik..'. Mijn favoriete boek uit de reeks is Hoe overleef ik de brugklas. Die later zelfs is gefilmd. Zeker een aanrader om te lezen als je naar de brugklas gaat en van lezen houdt :-).


Lena lijstje
Een andere boekenreeks van Francine Oomen die ik graag las, was Lena Lijstje. Marleen vind alles maar ingewikkeld en om alles (letterlijk) op een rijtje te zetten, maakt ze overal lijstjes van. Er zijn als het goed is 4 boeken verschenen van Lena Lijstje en ze zijn gebundeld in 'De dikke Lena lijstje'. Een super leuk cadeau om te geven aan bijvoorbeeld je zusje of nichtje voor de feestdagen!

De olijke tweeling
Stiekem was ik in de bibliotheek altijd opzoek naar nog een boek van De olijke tweeling. Heerlijk vond ik het om over de avonturen van de tweeling Ellis en Thelma. Hun moeder is overleden, maar samen met hun tweelingbroertjes Lex en Leo beleven ze heel wat spannende avonturen. Feitje: Na het overlijden van de oorspronkelijke schrijftster Arja Peters is de serie voorgezet door andere schrijvers. Er zijn inmiddels al 38 delen waarvan de laatste vorig jaar uitgegeven is. Jammer dat ik er te oud voor ben haha!

Achtste groepers huilen niet
Oh, wat heb ik hier om moeten huilen zeg. Wat een prachtig boek. En wat een prachtige film is het tevens geworden. Jacques Vriends heeft veel boeken geschreven over scholen en ze waren allemaal heel mooi om te lezen, maar Achtste groepers huilen niet spande wel echt de kroon.


Boeken van Carry Slee
Carry Slee is misschien wel de koningin van de jeugdboeken. Wat een prachtige boeken heeft zij geschreven en wat een prachtige onderwerpen zitten erin. Van emigreren naar een ver land ( Timboektoe), een drugsverslaving ( Afblijven), eetstoornissen, overlijden en schuldgevoelens ( Radeloos), aanranding en mishandeling ( Razend) tot aan zelfmoord ( Spijt).  En dat zijn er slechts nog maar een paar. Geen wonder dus dat de boeken van Carry zo vaak verfilmd worden. Zeker aanraders.

Wat was jouw favoriete boek(en reeks)? Herken je er nog wat?

Liefs,
Denise

                                Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

4 opmerkingen:

 1. De hoe overleef ik serie stond trots in mijn boekenkast. Elke keer als er weer een nieuw boek uit was rende ik weer naar de winkel. Ze zijn zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog nooit een 'Hoe Overleef Ik' Boek uitgelezen. Same on me. Maar ik vond ze niet zo leuk. Ik heb de boeken van Francine Oomen en Carry Slee wel verslonden als kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De hoe overleef ik boeken sowieso! En de kippenvel boeken haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik las De Olijke Tweeling ook altijd - en de boekenseries over Cindy en over Floortje. En later inderdaad ook Hoe Overleef Ik en van Carry Slee vooral Timboektoe.

  BeantwoordenVerwijderen