maandag 27 juli 2015

6 Redenen waarom ik van Amsterdam hou
Ajax is niet mijn favoriete voetbal club, al dat wiet vind ik stinken en ik moet er even voor in de trein zitten. Toch is Amsterdam mijn favoriete stad in Nederland. Ik ben er de afgelopen tijd best vaak te vinden. Als ik een dagje wegga kies ik toch vaak voor Amsterdam. Ik ben gewoon zo dol op de stad. En in deze post vertel ik je waarom :-)- Zoveel verschillende mensen
Ik vind het heerlijk om op een terrasje te zitten en gewoon mensen te kijken. Amsterdam is daar echt een geschikte plek voor. Als je op het Leidse- of Rembrandtplein zit komen er zoveel verschillende mensen langs je heen. Zo leuk!

- Amsterdam heeft alle winkels
MAC verkopen ze niet bij mij in de buurt, en Lush ook niet. En winkels als Forever21 zijn hier ook nergens te vinden. En wel in Amsterdam. Shoptime!

- Gezelligheid
De sfeer in Amsterdam vind ik gewoon onwijs leuk! Veel toeristen zijn op vakantie en dus in een goed humeur. Heerlijk! :-)

- Toerist in eigen land
In Amsterdam voel ik me soms gewoon een beetje toerist. Misschien omdat je meer Engels dan Nederlands hoort? Of omdat Amsterdam zo ontzettend groot is in vergelijking met het centrum van Almelo? De reden weet ik niet precies, maar ik vind het heel leuk. Een dagje Amsterdam voelt toch een beetje als een mini vakantie

- Herinneringen
Inmiddels ben ik in de bijna 20 jaar dat ik op deze aardbol rondloop al relatief vaak in Amsterdam geweest. En daar heb ik dan ook super leuke herinneringen aan over gehouden. Van een dagje shoppen en hightea'en met vriendinnen tot aan het concert van The Script. En van optredens van Nick en Simon tot aan late night cocktails drinken op het Rembrandtplein. Zo fijn! <3

Ja, het moge duidelijk zijn. Ik ben echt dol op Amsterdam. Het liefst pak ik nu mijn spullen en verhuis ik naar de stad met al haar verschillende mensen en winkels. Tijdelijk, dat wel. Ik zou heel graag mijn HBO willen doen in Amsterdam maar daarna zou ik graag weer terug willen naar een iets kleinere stad. Het moet immers wel speciaal blijven ;-)

Wat vind jij leuk aan Amsterdam?

Liefs,
Denise

                         

5 opmerkingen:

 1. Ik vind Amsterdam ook zo leuk, ga er eind Augustus weer heen :D zoveel zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit komt me heel bekend voor, ik vind het ook een heerlijke stad om te komen. Laatst was ik er alleen en ik ken de stad nu al aardig, echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooi lijstje heb je gemaakt! Ik kom eigenlijk te weinig in Amsterdam. binnenkort maar eens doen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben niet vaak in Amsterdam, want ja, 3 uur reizen. Maar ik vind de grachten wel tof!

  BeantwoordenVerwijderen