dinsdag 1 maart 2016

Een maand zonder... Alcohol
Eind vorig jaar leek het mij wel leuk om een experimentje met mezelf aan te gaan. Zou ik een maand zonder een bepaald product ( bepaald eten of drinken) kunnen? Ik startte begin december en besloot dat ik een maand geen patat zou eten. Zoals bij veel gezinnen eten wij in het weekend vaak een keer patat. Echt niet elk weekend maar toch wel zo'n 2 a 3 keer per maand. Eigenlijk lukte het me zonder moeite en miste ik het niet eens. Zou dat me bij andere dingen ook zo makkelijk afgaan? Ik besloot om in de maand februari geen alcohol te gaan drinken. is het me gelukt?Waarom ik voor geen alcohol koos? Ik zag bij Alexa dat ze het een maand zou gaan proberen en ik vond het eigenlijk wel een heel goed idee. En het paste perfect bij mijn experiment! We weten natuurlijk allemaal dat alcohol nou niet bepaald het meest gezond is. Maar toch wordt het veel genuttigd. Ook ik drink in het weekend of op feestjes wel eens een drankje. Absoluut niet te veel en daarom is het ook niet zo erg, maar toch leek het voor mij een beetje een gewoonte te worden om vrijdag en/of zaterdag avond een wijntje te drinken bij het tv kijken. Kan veel gezonder!

Het is mij vrij makkelijk af gegaan eerlijk gezegd. Ik werd mij veel meer bewust van, 'heb ik nu echt zin in een wijntje of zou ik het nu alleen maar gaan pakken/bestellen uit gewoonte?'. Het antwoord was eigenlijk altijd het laatste. In de eerste week van de maand ging ik met mijn ouders uiteten en normaal  bestel ik dan altijd een wijntje maar dit keer ging ik gewoon voor een non alcoholisch drankje. Net zo lekker! :-)

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik deze maand geen feestje heb gehad of ben uitgegaan - nope, ook geen carnaval gevierd-. Ik denk dat dat ook wel scheelt. Ik denk dat ik het wel iets lastiger had gevonden om nee te zeggen als dat wel het geval was.

Omdat ik dit eigenlijk best makkelijk vond, ga ik proberen om in de maand maart geen drankjes met prik te drinken. Dit gaat een stuk moeilijker worden aangezien ik (veel te ) vaak cola light of een ander drankje met prik drink. Slecht! Ik ga proberen om meer water te drinken. Veel gezonder! Wordt vervolgd..

Lukt het jou om een maand geen alcohol te drinken?

Liefs,
Denise

                              Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

18 opmerkingen:

 1. Ik drink eigenlijk nooit alcohol. Fijn voor familie en vrienden want dat betekent dat ik vrijwel altijd de bob ben ;-)! Een vriendin van mijn drinkt de maand na carnaval nooit alcohol. Zij geeft altijd aan dat ze dit niet lastig vind, maar echt wel verschil merkt. De maand door een fitter gevoel en makkelijker uit bed kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog geen rijbewijs, maar ik zou het ook helemaal niet erg vinden om de bob te zijn, denk ik! De meesten drinken met carnaval inderdaad erg veel, dus ik denk dat je het verschil dan wel merkt haha!

   Verwijderen
 2. Een maand geen alochol zou bij mij afhangen of ik wel of niet feestjes heb. Ik heb deze maand amper feestjes en dan is het veel gemakkelijker dan dat het carnaval is, en de kans dan groter is dat je zin hebt in drank! althans bij mij is dat meestal zo haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super goed van je! Echt een heel goed idee ook om steeds een maand lang zonder iets te doen. Ik drink best wel vaak alcohol (studentenhuis..) maar wil het heeeel graag proberen. Denk dat ik dit in april ga doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja in een studentenhuis drink je vaak wel meer dan als je nog thuis woont. Alvast succes!

   Verwijderen
 4. Oh drankjes zonder prikt lijkt me veeeel moeilijker dan geen alcohol, ben echt lichtelijk verslaafd aan ijsthee met prik. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, ik vind het echt een stuk lastiger dan een maand geen alcohol!

   Verwijderen
 5. hihi ik heb in de tijd dat ik een beugel had (2,5 jaar) geen enkele keer prik gedronken en echt één keer bij hoge uitzondering een slokje IJsthee. Het lukt dus best als je iets wil!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, knap! Ik dronk toen het maximale wat ik mocht drinken. Geloof dat het 2 glaasjes prik in de week was.

   Verwijderen
 6. Succes! Geen prik lijkt me ook wel wat lastiger. Geen alcohol is echt te makkelijk haha, want dat is toch al 10 an de 12 maanden zo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat supergoed! Ik drink zelf ook nog veel met prik (spa fruit), water krijg ik echt niet af...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed van je! Ik moet mezelf ook eigenlijk weer challengen. Ik denk dat ik weer begin met geen frisdrank en geen chocolade. Dat zou al zoveel schelen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen chocolade lijkt me echt het allermoeilijkst haha. Ik hou van chocolade <3

   Verwijderen
 9. Ging toch best goed dan! Af en toe een drankje op een feestje moet kunnen, hoewel ik zelf helemaal nooit drink.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa! Het ging me veel makkelijker af dan ik had gedacht!

   Verwijderen