vrijdag 15 april 2016

Grappige, rare en opmerkelijke ziekenhuiservaringen

Zoals jullie wellicht wel weten heb ik een aangeboren hartafwijking. Mede daar door heb ik in mijn leven al héél wat uurtjes in het ziekenhuis gespendeerd. Als je er zo vaak bent geweest maak je daar dus ook wel eens wat mee. Rare, frustrerende maar vaak ook juist hele grappige dingen. Kijk je mee?De kinderverpleegkundige - Ik was 15 toen ik voor het laatst aan mijn hart werd geopereerd en dus lag ik nog op de kinderafdeling. Wat ik totaal niet erg vond trouwens. Ik zat aan de sondevoeding omdat ik niks tot nauwelijks binnen hield. Toch moest ik wat eten. Ik kreeg een boterham en de invalverpleegkundige liep weg en zei met een kinderlijke stem: ' Als ik terug ben en je hebt je brood op, dan ben ik zóó trots op je!'Werkt natuurlijk mega goed bij een 15 jarige.. Mijn buurjongen en ik hadden wel wat te lachen haha. Achteraf bleek ze eigenlijk op een afdeling te werken waar alleen hele jonge kinderen kwamen.

Foto's liegen niet - Bij diezelfde ziekenhuis opname ging het een tijdje erg slecht met me. Daarom kwam mijn zusje die bij een vriendinnetje sliep, toch maar eerder op bezoek dan gepland. Op foto's kan je zien dat ik eventjes wakker ben. En volgens mij stak ik zelfs mijn duim op op een foto, maar ik kon me er toen ik 'echt wakker' was niks meer van herinneren dat ze was geweest. Nog steeds niet trouwens. Zo vreemd!

Vliegende mensen?! - Door de vele morfine was ik helemaal versuft. Omdat het eigenlijk een soort drugs is, ga je ook waanbeelden zien. Ik weet nog dat ik midden in de nacht opeens een vriendin van mij door de kamer zag vliegen. Op dat moment wist ik wel dat het vast niet echt was ( het was immers midden in de nacht, wat deed zij daar nou op dat tijdstip..) maar toch raakte ik er van in de war. Oh, en ik snap sinds dien nog minder waarom mensen echt drugs gebruiken. Die waanbeelden zijn helemaal niet zo leuk of grappig als ze misschien lijken. Achteraf kan ik er natuurlijk wel heel erg om lachen haha, maar voor mij nooit weer haha! ;-)

Oh zuster..- Heb je ooit Flodder gezien? Dan ken je vast de uitspraak ' Ooh buurman, wat doet u nu?' wel. Tijdens diezelfde opname als de 3 situatie's hierboven, lag ik ergens op te wachten, terwijl er naast mij achter het gordijn een wat oudere man werd verpleegt. Horen we opeens ' Oh zuster, wat doet u nu?!' Precies op dat toontje van Flodder. Tja.. Soms valt er in het ziekenhuis echt wel wat te lachen hahaha!

Overdosis - Bij een opname in het ziekenhuis kreeg ik medicatie in drankjes vorm. Belangrijk voor mij is dat medicatie heel langzaam moet worden opgebouwd en dat mijn hart goed in de gaten moet worden gehouden. Vandaar ook die opname. Nu kreeg ik de 2e of 3e keer, geen inieminie beetje, maar een heel medicijnbekertje vol! Ik merkte op dat ik de dag ervoor  toch ècht een stuk minder kreeg. Een dikke fout van de verpleegkundige. Als het mijn eerste keer was geweest zou ik het niet gemerkt hebben en had ik minstens 20 keer zoveel ingenomen als de bedoeling was. Dat was een enkeltje IC geweest denk ik.

Strenge dokter - Ik had iets met mijn tanden of kiezen en ik moest daarvoor naar het ziekenhuis. Ik was nog jong en vond het heel erg spannend. Ik moest dan ook huilen. Éénmaal binnen was het eerste wat de dokter zei: 'Niet huilen! Er zitten nog meer mensen in de wachtkamer!'. Pff, tegen een kind..

Rare afsluiter - Dat de arts na een gesprek waarvan de uitslag alles behalve is waar je op had gehoopt, vraagt of je tevreden bent. Euhm...

Hoe heette je ook alweer? - Ik was weer eens mijn ponsplaatje kwijt dus in de rij van de balie om een nieuw ponsplaatje te laten maken zie ik opeens iemand die ooit mijn overblijfmoeder was op de basisschool. Zo'n 10 jaar geleden dus. Ze pakt mijn ponsplaatje die inmiddels klaar is en kijkt naar mijn voorletter. 'Hoe heette je ook alweer? Deslie ofzo was het toch?' Ik moest een beetje grinniken om die vraag. Logisch dat ze mijn naam na al die jaren en na tig kinderen niet meer kende. Maar dat ze uitgerend vroeg of ik Deslie heette vond ik wel héél toevallig.  ( Voor de mensen die mij nog niet zo lang volgen, toen ik nog samen blogde met Melanie was onze naam BlogbyDeslie. Wat een samenvoeging was van Denise en Melanie.. ).

Hebben jullie wel eens wat opmerkelijks of grappige dingen meegemaakt in het ziekenhuis of bij de dokter?

Liefs,
Denise

                                 Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

1 opmerking:

  1. 1 Ding wat ik nooit vergeet is dat mn opa met mn infuuspaal uit de lift liep en de liftdeur meteen dicht ging, terwijl mn oma en ik nog in de lift waren. De ligt ging meteen weer naar beneden, maar mn infuus was dus buiten de ligt... terwijl die wel mooi in mij zat met een vaste lijn, heel diep dus. In een seconde heb ik mn infuuslijn om mn hand gewikkeld om de druk van mijn lichaam af te halen, zodat hij kon breken. Verschrikkelijke ervaring! Gelukkig een lieve arts die enorm boos is geworden, omdat hij al 80x had aangegeven dat de liften te snel dicht gingen... I was the living proof.

    BeantwoordenVerwijderen