donderdag 21 april 2016

Op naar een gezonder leven!Als je dingen deelt wordt het opeens wel echt. Dan moet je het wel volhouden en kan je er eigenlijk niet meer onderuit. Dat is ook de reden waarom ik dit met jullie deel. Want het liefst houd ik het lekker voor mezelf. Maar omdat ik het hierdoor misschien wat beter vol ga houden besluit ik het om toch met jullie te delen. En misschien in de toekomst wel wat updates te geven!Bij een gezond leven horen 2 dingen (voor mij): gezond eten en goed bewegen. Dingen die ik niet heel makkelijk vind eerlijk gezegd. Ik eet over het algemeen best wel goed: ik eet 2 stuks fruit op een dag, kom geloof ik ook wel (bijna) aan mijn groenten en ik drink voornamelijk water. Maar ik ben ook gewoon dol op chocolade, pizza, koekjes en andere dingen die niet erg goed voor je zijn. Ik ben ook zeker niet van plan om die dingen helemaal te schrappen. Want ik weet dat ik dat echt niet vol ga houden en dat het niet realistisch voor mij is om alleen maar gezonde dingen te eten. Hoeft ook niet. Wel wil ik wat gezonder eten en drinken. Niet teveel frisdrank, een stuk fruit of groente meenemen naar school in plaats een koekje, niet bijna elk weekend chips of patat eten.. Ik ben nu een beetje aan het ontdekken wat ik lekkere gezonde tussendoortjes vind. Zo eet ik de laatste tijd best wel vaak worteltjes overdag. Dat vind ik erg lekker maar wat afwisseling is natuurlijk mooi meegenomen. Tips zijn dan ook van harte welkom. Nogmaals, ik ga mezelf die lekkere dingen echt niet verbieden, maar een beetje gezonder mag wel :-)En dan het bewegen. Wat ik zelf echt heel lastig vind. Ik fiets wel gewoon elke dag 2 keer een kwartier naar en van het station en ook als ik ergens anders in mijn stad naartoe moet pak ik 99% van de keren de fiets in plaats van bijvoorbeeld de gratis bus. Ik neem ook vrijwel altijd de trap in plaats van de lift dus daar in zit het hem ook niet in. Ik sport gewoon niet omdat ik dat heel lastig vind in verband met mijn gezondheid. Ik moest om die reden ook al stoppen met dansen en de vorige keer dat ik een abo op de sportschool had was mijn lichaam ook sterker, of eigenlijk zwakker ;-) dan mijn motivatie. Toch miste ik het sporten wel. Dus schreef ik me maandag weer in bij Basic Fit. Inmiddels ben ik alweer 2 keer geweest, dus als ik dat volhoud komt het helemaal goed! De balans vinden in wat goed is voor mijn lichaam vind ik alleen heel moeilijk. Ik ben heel snel geneigd om of veel te veel of te weinig te doen. Ik wil gewoon graag meekomen met wat de meesten doen, maar de standaard trainingsschema's zijn met mijn gezondheid gewoon niet haalbaar. Wat ik dan wel moet doen? Geen idee. Aangezien ik naast mijn hartafwijking ook fibromyalgie heb vind ik het dubbel zo lastig om te kijken wat ik op beide vlakken aankan. Op verzoek van mijn huisarts en reumatoloog ben ik naar een revalidatiearts geweest maar ook die vond het te gecompliceerd om mij te kunnen helpen. Nu ga ik maar gewoon zo veel mogelijk en kijk ik even aan wanneer mijn lichaam aangeeft dat het teveel is.

De motivatie om gezonder te leven is er zeker wel. Nu moet ik het alleen nog even volhouden. En dat is het allerlastigste. Ik ben geen 'fitgirl' en zou dat ook nooit worden. Dat is ook niet mijn doel. 2 jaar geleden is gebleken dat ik mijn conditie ook niet kan verbeteren. Maar mijn conditie onderhouden en mijn spieren sterker maken zodat ik hopelijk ook minder pijn ervaar zou heel fijn zijn.

Lukt het jou om gezond te eten en genoeg te bewegen? Heb jij nog tips of lekkere gezonde ideetjes voor ontbijt,lunch of tussendoortje?

Liefs,
Denise

                                    Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?1 opmerking:

  1. Ik ga nu 2 a 3 keer per week na mijn werk meteen naar de sportschool. Ook loop ik ieder weekend minstens 5 km. per dag. Ik probeer als tussendoortjes naar mijn werk fruit of andere gezonde dingen mee te nemen. Ik denk dan ook wel dat het redelijk goed lukt :-)!

    BeantwoordenVerwijderen