vrijdag 30 september 2016

FOOD - 3X Tony's Chocolonely Limited EditionsAls ik iets lekker vind, is het wel chocolade. Vooral de oranje variant - caramel zeezout- van mijn grote vriend Tony vind ik echt heel lekker. Ik eet het niet zo vaak natuurlijk, want het is nou niet bepaald gezond. Maar hij blijft wel érg lekker. Ik was dan ook heel nieuwsgierig toen ik zag dat Tony's 3 limited editions uit zou brengen. Ik vroeg mijn ouders of ze ze met mij wilde testen en bestelde de 3 repen. Zijn ze net zo lekker als we van Tony gewend zijn?

De smaken klinken in eerste instantie best vreemd. Cola, wortel, gember.. Niet echt ingrediënten die je in een chocoladereep zou verwachten. Het maakte wel dat ik nog nieuwsgieriger werd naar deze Limited Editions. En met mij nog vele anderen. De lekkerste leek mij wit met wortel en walnoot, en de minst lekkere de puur met gember en citroen. Eens kijken of mijn vermoedens kloppen.WIT WORTEL WALNOOT

Naar de witte met wortel en walnoot keek ik het meeste uit. Witte chocolade is mijn favoriet en ik was dan ook erg benieuwd hoe het zou smaken in combinatie met wortel en walnoot. De witte chocolade is wel erg overheersend in deze reep. Zoals je op de foto's ook kan zien, zie je wel de wortel en die proef je er dan ook wel duidelijk doorheen. De walnoot proefde ik eerlijk gezegd niet echt. Ik denk dat ik deze het lekkerst vond. Al kwam dat wel meer door de witte chocolade dan door de wortel en walnoot.

MELK COLAKen je de cola snoepjes? Nou, daar smaakt deze chocoladereep naar! Cola snoepjes in combinatie met melk chocolade. En het is verrassend lekker! Oh, na een tijdje voel je het helemaal tintelen in je mond, net als bij die smurfen chocolade stokjes die ik vroeger wel eens at. JumJum! Mijn vader vind deze het lekkerste.

PUUR GEMBER CITROEN


Van te voren leek deze pure reep met gember en citroen bij het minst lekker. Ook mijn moeder zei dat deze haar niet zo lekker leek omdat ze geen gember lust. Toch vind ze deze achteraf het allerlekkerste. Hoe dat komt? Nou, de citroen neutraliseert de smaak van de gember. Als je citroen niet lekker vind, moet je deze reep niet nemen want ik vind de citroen het meest overheersend. Dat in combinatie met de pure chocolade maakt dat dit mijn minst favoriete reep is. Niet vies, maar ik zal hem persoonlijk niet zo snel weer kopen. Nouja, misschien voor mijn moeder dan ;-) 
CONCLUSIE

Zo zie je maar weer, smaken verschillen. Mijn vader, mijn moeder en ik vonden alle drie een andere reep het lekkerst. Ben je dol op witte chocolade en lust je ook wel wortel? Ga dan voor die variant. Ben je helemaal fan van de cola snoepjes, ga dan voor de melk met cola, een waar knetterfeestje in je mond. En vind je citroen lekker en ga je liever voor de meest gezonde reep neem dan de puur met gember en citroen. Eetsmakelijk!

Deze repen zijn limited editions en dat betekend dat ze dus tijdelijk én niet overal te koop zijn. Je kan ze wel kopen bij onder andere; Marqt, Bijenkorf, Jamin, De Wereldwinkel, Waar! en Tony’s webshop. Ik bestelde ze op de website van Tony's en betaalde er €3,19 per stuk voor. Welke lijkt jouw lekker? En welke juist helemaal niet?

Liefs,
Denise

                           Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten