donderdag 29 oktober 2015

Alleen voor mannen? Nee hoor!Voetbal alleen voor mannen? Nee hoor! Vorig weekend was ik naar de voetbalwedstrijd Heracles- Ajax en eergisteren zat ik ook in het stadion voor de bekerwedstrijd tegen Koninklijke HFC. Over het algemeen vind ik voetbalwedstrijden echt heel leuk om te bezoeken. Ik ben als vrouw dan misschien wel in de minderheid, maar dat maakt me eigenlijk niet zo veel uit. 'Vroeger' had ik al een kidscard en nog steeds ga ik graag met mijn vader mee. In dit artikel vertel ik je waarom :-)Oppervlakking
Na een week stage of school vind ik het heerlijk om naar een oppervlakkige voetbal wedstrijd te kijken. Ik weet, zo ziet niet iedereen het, maar zo is het voor mij wel. Op dat moment is het heel spannend allemaal en vind ik het super leuk maar zodra ik het stadion uitloop kan ik er niet meer zo om treuren als ze verloren hebben. Je kijkt gewoon naar 22 mannen die proberen een bal in het andere doel te schoppen en daar geld mee verdienen. Niks diep zinnigs aan. Heerlijk!

Goede sfeer
Duizenden mensen die met z'n allen achter één club staan. De club tot de laatste minuut steunen, ook al maken ze geen kans meer. Natuurlijk, rellen komen helaas ook wel voor. Maar over het algemeen is de sfeer in een voetbalstadion goed. En hoe leuk is het dan we als land opeens één groot front vormen als het Nederlands elftal moet spelen? Dan maakt het opeens niet meer uit of je nou voor Ajax, Feyenoord of PSV bent ( meestal dan).

Fanatieke mensen
Ik juich bij een doelpunt en baal als hij nèt naast is of bij een tegendoelpunt. Maar sommige mensen.. Zo had ik eens een meisje achter mij zitten die toen ik haar later bij een concert tegenkwam  daar minstens net zo fanatiek bleek te zijn ( lees: zere oren na afloop en zij waarschijnlijk geen stem meer). Of die ene keer dat ik achter 2 mannen op leeftijd zat die bij elk doelpunt een vreugdedansje deden. Heracles maakte die avond 7 (!) doelpunten. Ik had het niet meer. Mensen van wie je het niet verwacht schreeuwen de meest vreemde dingen richting het veld. Zo grappig. Maar soms ook behoorlijk irritant. Bijvoorbeeld als iemand achter je de halve wedstrijd alleen maar ' Hoi hoi hoi' roept. Ja echt. ;-)

Naar een voetbalwedstrijd gaan? Ik raad het iedereen aan :-).

Ben jij wel eens naar een voetbalwedstrijd geweest? Zo ja, van welke club?

Liefs,
Denise

ps: de foto is van 3 jaar terug, toen Heracles in de bekerfinale tegen PSV speelde in de Kuip. Ondanks dat ze verloren heb ik een hele mooie dag gehad :-)

                                  Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?


3 opmerkingen:

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Ik ben naar ontelbare voetbalwedstrijden geweest, haha! Wij hadden een seizoenskaart voor AZ, dus daar ging ik vaak heen. Zelf heb ik ook zo'n 5 jaar gevoetbald, ik had er altijd onwijs veel plezier in!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja ik ben zeker 1 keer in mijn hele leven naar een voetbalwedstrijd geweest l! NAC - FC VOLENDAM.Geweldig! NAC had toen met 5 - 2 gewonnen! Dit was nog voor Nick en Simon beroemd werden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nope en dat was ik ook niet van plan! Maar ik wil dan wel weer naar een F1 wedstirjd. Ook niet echt 'meisjesachtig'

    BeantwoordenVerwijderen