maandag 8 februari 2016

PLOG - Ziekenhuis, shoppen en etenZaterdag ging ik weer eens naar Groningen. Een stad waar ik heel wat uurtjes heb doorgebracht en waar veel herinneringen liggen. In het Universitair Medisch Centrum Groningen, afgekort UMCG hebben ze namelijk een goede kinderafdeling waar ik gedurende de eerste 18 jaar van mijn leven onder controle stond voor mijn hartafwijking. Zaterdag gingen we terug naar het ziekenhuis omdat we waren uitgenodigd voor een lezing over oa onderzoeksresultaten. Ook gingen we traditie getrouw nog even de stad in en uiteten in Assen.


Rond kwart over 9 stappen we in de auto. Het is ongeveer een uur en 3 kwartier rijden en ik vermaak me wel met de radio en de nieuwste Cosmopolitan.


Hallo Groningen! De auto zetten we alvast bij het ziekenhuis neer en we lopen naar het centrum om wat winkels te bezoeken. Ik vind Groningen heel erg leuk om te winkelen. Ze hebben er veel winkels die wij niet bij ons in de buurt hebben. Ook zitten er in de zijstraatjes veel leuke winkeltjes. Alleen hadden we daar nu niet echt tijd voor.


MAC! Hier moest ik natuurlijk even naar binnen, dat begrijp je! Maar ik heb niks gekocht, goed hè! *geeft zichzelf een schouderklopje*. Het was echt super rustig en ik durfde binnen geen foto te maken dus heb ik buiten maar even snel mijn iPhone gepakt haha.


Na wat winkels te hebben bezocht hadden we honger gekregen en besloten we zoals elke keer als we in Groningen zijn, een broodje te eten bij Bakker Bart. Lekker!


Daarna was het tijd om weer richting het ziekenhuis te gaan! We moesten naar een soort collegezaal, waar we een hele presentatie kregen. Die was interessant, maar ook wel schokkend vond ik zelf.

Op de terugweg maakten we traditiegetrouw ( we hebben wel erg veel tradities ontwikkeld haha), een tussenstop in Assen waar we aten bij Bella Italia. Een supergoed Italiaans restaurant in het centrum. Toen we kwamen was het nog rustig, maar het was helemaal volgeboekt dus binnen no time zat het helemaal vol. Ik vind die Italiaanse restaurants altijd zo sfeervol ingericht.


Het eten was echt heerlijk en mocht je in Assen zijn, is dit zeker een aanrader!


Rond kwart over 8 waren we weer thuis. Het was een intensieve dag en ik was helemaal kapot. Ik kroop dus lekker onder de dekens en keek nog even de wedstrijd Heracles Almelo - PEC Zwolle, waar Heracles er voor zorgde dat de 3 punten in Almelo bleven, yaay!

Kom jij wel eens in Groningen? Wat zijn daar wat jou betreft echte aanraders? 

Liefs,
Denise

                                        Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je in Groningen was, dan was je dichtbij hihi. Ben je trouwens ook in het UMCG geopereerd? Ik heb daar in het verleden een rug operatie gehad, dus voor mij zit dat ziekenhuis ook vol herinneringen. Grappig trouwens dat jullie zoveel tradities hebben gecreëerd, heel herkenbaar ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, tot nu toe heb ik al mijn operatie's daar gehad omdat ze daar de beste kindercardiologie afdeling hebben. In de toekomst word ik dichter bij huis geopereerd als het goed is. Dat snap ik ja, gelukkig is het wel een heel goed ziekenhuis. Zo'n operatie blijft je altijd wel bij denk ik!

   Verwijderen
 2. Als je zo vaak naar een zh moet krijg je vanzelf tradities eromheen haha. Heel herkenbaar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad heel herkenbaar om tradities te creëren als je vaak naar het ziekenhuis bent geweest/moet. Dat heb ik ook! Ben zelf één keertje in Groningen geweest en het is inderdaad een leuke stad. Hmmm, de broodjes bij Bakker Bart zijn zó lekker! Die pizza ziet er trouwens ook heeeeel erg lekker uit, jammie. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ik woon zelf ook in groningen, leuk om dan foto's voorbij zien te kommen.

  BeantwoordenVerwijderen