donderdag 17 maart 2016

Bloggers Be Like..Bij Justine zag ik de Bloggers Be Like Tag. Hij is bedacht door Haremaristeit . Ik vond de vragen heel leuk dus besloot ik om hem in te vullen. Ik vertel je onder andere over wat ik het allerleukste maar ook het allerstomste vind aan bloggen en aan welke bloggersclichés ik me schuldig maak.


Hoelang blog je al?
Mijn eerste artikel maakte ik in december 2013. Maar serieus bloggen doe ik vanaf mei 2014. Dus nu bijna 2 jaar :-)

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?
Het allerleukst vind ik het delen van de dingen die ik leuk vind. Dat ik later hoor dat mensen daar soms ook nog echt wat aan hebben vind ik heel bijzonder. Dat mensen producten kopen omdat IK er enthousiast over ben vind ik gek om te geloven. Maar ik vind het tegelijkertijd ook zo gaaf!

Het stomst vind ik dat mensen soms zo neerbuigend doen over bloggen. Erg jammer want bloggen is echt niet zo makkelijk als het lijkt. Er komt zo veel meer bij kijken dan een paar zinnen typen.

Wat zijn jouw kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Ik heb een enorme hekel aan liegen en doe dat dan zelf ook nauwelijks. Sterker nog, ik kan niet eens liegen. Dus ook niet op mijn blog. Alles wat ik schrijf is 100% eerlijk. Als ik een product niet goed vind, of ergens een duidelijke mening over heb zeg ik dat gewoon. Mijn foto's en mijn grammatica mogen nog wel een stuk beter worden.

Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Buitenlandse blog volg ik niet. Nederlandse bloggers uiteraard wel. Mijn favorieten van dit moment zijn Vera, Cynthia, Dagmar en Svenja.

Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
Door een tweet van Simon is ' Waarom je echt naar Nick en Simon Herinneringen moet gaan' het best bekeken artikel ooit op liefsdenise.nl. Daarna volgt ' De fantastische dupe van uitverkochte MAC Faux' en last but not least het persoonlijke artikel ' 5 jaar later'.  Ik vind het heel leuk dat er verschillende soorten artikelen in dit lijstje staan. Een artikel over mijn hobby muziek, één over mijn andere hobby make-up én een persoonlijk artikel :-).

Welke misvattingen over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel heb je zelf onderschat?
Ik hoor vaak dat mensen bloggen zien als iets raars. Ze onderschatten het en vinden dat je wel heel makkelijk heel snel geld of spullen krijgt. Dat is absoluut niet waar. Zelf heb ik onderschat hoeveel werk een artikel maken is. Onderwerp bedenken, uitwerken, foto's maken, eventueel foto's bewerken, tekst toevoegen, artikel nalezen.. Zo ben je zo een paar uur verder! Gelukkig vind ik het heel erg leuk dus vind ik het niet zo erg om er zoveel tijd in te steken.

Aan welke bloggerclichés maak jij je schuldig?
Heb je even? Ik maak foto's van mijn eten, oké eigenlijk van wel meer dan eten. Mijn armen zitten soms onder de swatches, ik heb Yankee Candle, MAC...

Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?
Tot vorig jaar deelde ik de blog met Melanie, maar sinds ongeveer 8 maanden doe ik het helemaal zelf :-)

Wat voor soort blogs lees je en hoeveel bloggers volg je?
Ik lees voornamelijk beauty- en persoonlijke blogs. Ik vind het heerlijk om reviews te lezen, maar ik vind het ook wel fijn als ik wat meer weet van de blogger dan alleen welke lipstick ze mooi vindt. Ik zou nog wel wat fashionbloggers willen volgen maar ik ken er eigenlijk heel weinig. En die ik ken, die komen niet overeen met mijn stijl dus vind ik eigenlijk niet zo leuk om te volgen. Tips zijn heel erg welkom!

Plan jij je blogberichten van te voren in, of post je alles 'live'?
Ik plan alles van te voren in. Soms pas een avond van te voren, soms een paar weken. Mijn artikelen komen om 6 uur 's morgens online dus nee, dan ga ik ze niet nog typen haha. Eerder dacht ik dat bloggers dat altijd wel deden haha. Ik vond dat zo knap.. Wist ik veel dat er zoiets bestond als inplannen...

Welke gouden tip heeft jou geholpen en zou elke blogger moeten weten?
Dat je je artikelen kan inplannen. Wat een opluchting! ;-)

Wat is de mooiste ervaring die je met je blog hebt gehad?
Ik vind sowieso elke aanvraag voor een samenwerking of uitnodiging voor een event super eervol. Helaas moet ik dat laatste meestal afzeggen omdat het vaak doordeweeks is of heel ver. Het leukste van dit alles vind ik eigenlijk de medebloggers die ik leer kennen. Mijn vriendinnen zijn de allerliefste, maar de meesten snappen niet veel van mijn liefde voor bloggen. Geeft niet, daar heb ik mijn mede bloggers voor! :-)

Wat is het stomste wat je als blogger hebt gehad/ zijn er dingen waar je achteraf spijt van had?
Doordat ik soms ver van te voren concepten in plan, vergeet ik soms wel eens dat ik dat heb gedaan. Dan komt er dus een half artikel online. Slim Denise..

Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
Van het feit dat iedereen, maar dan ook echt iedereen alles kan lezen wat ik op mijn blog schrijf ben ik mij heel bewust. Toch schrijf ik best veel persoonlijke dingen op de blog. Ik deel absoluut niet alles. Maar ik wil ook niet dat ik een eenzijdig beeld creëer. Dus dat ik alleen maar de leuke dingen deel. Want niemands leven is perfect, mijne dus ook niet en dat mogen jullie best weten. Ik ben heel open over bijvoorbeeld mijn lichamelijke gezondheid. Het is geen geheim en ik ben er liever eerlijk over dan dat ik er heel vaag over doe. En dat mensen dan zelf maar dingen verzinnen.

Ik scherm zeker heel bewust bepaalde dingen af. Het zou gek zijn als ik dingen bewust niet vertel tegen mensen in real life omdat ik liever niet heb dat ze het weten, maar ze wel op mijn blog zet. Verder probeer ik de privacy van anderen wel te waarborgen. (Herkenbare) foto's met vrienden of familie zet ik alleen met toestemming online. Ik heb nog niet gehad dat iemand niet wilde dat ik een foto postte, maar mocht dat in de toekomst wel zo zijn dan respecteer ik dat uiteraard.

Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?
Pfoe, dit vind ik wel een lastige. Toen ik begon met bloggen wist ik namelijk niet dat je als blogger uberhaupt samen kon werken met bedrijven of dat er zoiets als events bestonden. Die dingen zijn natuurlijk heel leuk, maar ze zijn nooit mijn doel geweest. Het zou natuurlijk tof zijn om nog naar wat leuke events te mogen. Ik denk dat dat altijd leuk blijft!

Wat vind jij het allerleukst aan bloggen?

Liefs,
Denise

                                    Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

6 opmerkingen:

 1. Leuke tag is dit he, ik heb hem ook met veel plezier ingevuld een tijdje terug. Het leukste aan bloggen vind ik lekker creatief bezig zijn en met plezier doen waar ik zin in heb :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke TAG! Leuk om te lezen hoe jij dingen ervaart, en ziet :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het leukste, ik denk toch wel de contacten met andere bloggers!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dit echt een hele leuke tag die nu steeds meer opduikt :) Ik vind het contact met lezers/bloggers het leukste. En meteen daarna gewoon het schrijven, fotografie en je creativiteit kwijt kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige vragen en mega leuke antwoorden ach iedere bloggers maakt zich toch schuldig aan een aantal clichés. Zelf vind ik de nieuwe vrienden die ik heb gemaakt via het bloggen het aller leukste.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je hem hebt ingevuld. Ik heb hem met plezier gelezen en ook met plezier een tijdje geleden ingevuld :-) Blijft een toffe tag.

  BeantwoordenVerwijderen