zaterdag 11 april 2015

Waarom je ècht naar Nick en Simon - Herinneringen moet gaan


Ik heb geen voorkeur hoor! Simon  hield me alleen stevig vast, waardoor ik meer naar hem sta :) Op de blog schrijf ik graag over dingen die me aanspreken en die ik leuk vind. Dat kan gaan over beauty of fashion, maar ook over muziek. Als je me al wat langer kent weet je dat ik dol ben op muziek en dat ik zo vaak mogelijk naar concerten ga. En dan heb ik het vooral over de muziek van Nick en Simon. Jawel, die 2 Volendamse mannen die bijna niemand uit elkaar kan houden.  - Nick is die met gitaar, en Simon heeft wat langer haar ;-) -. Die zelfde mannen zijn nu bezig met een super toffe theatertour en zijn nu zo'n beetje op de helft. En ik vertel je in dit artikel waarom je echt nog snel een kaartje moet bemachtigen. Ook als je geen fan bent van hun muziek!Een kerstviering in 4VWO zorgt ervoor dat twee getalenteerde jongens voor het eerst samen gaan zingen. Deze twee jongens, Nick Schilder en Simon Keizer hadden toen vast niet voor ogen gehouden dat ze ooit 4 keer het Gelredome en 50 theaters vol zouden zingen. Die kans is ook heel klein als je kijkt naar de hoeveelheid talent die probeert door te breken. Maar ik ben niet voor niks fan geworden van Nick en Simon.  En met mij nog vele anderen. Waarom? Nou,ten eerste hebben ze prachtige stemmen en zijn 9 van de 10 liedjes onwijs mooi ( Ik ben zo'n fan die nièt staat te juichen als ze Rosanne hoort..) Maar ook lijken de mannen wel degelijk om hun fans te geven. Oké laten we eerlijk zijn, zonder fans geen Nick en Simon. Maar ze doen het maar wel mooi. Een bezoekje in het ziekenhuis of een verrassingsoptreden in programma's als Surprise Surprise en All You Need Is Love? Nick en Simon staan er voor hun fans. Maar ook tegen iets kleins als een praatje, een foto of een knuffel zeggen de mannen geen nee. Die dingen zorgen ervoor dat de fans hele mooie herinneringen overhouden aan  een bezoekje aan hun idolen. Even je zorgen laten vergeten en een (zenuwachtige) lach op je gezicht toveren. Ja, daar zijn deze mannen heel goed in, kan ik je uit ervaring vertellen.

Herinneringen, daar draait het in de tour om. Nick en Simon nemen ons vanaf de eerste seconde mee in hun 9 jarige bestaan als succesvolle duo. Zo nemen ze ons vanaf het begin, toen ze nog voorgesteld werden als 'de vrienden van..' via Amerika mee naar het Gelredome, waar misschien wel hèt hoogtepunt van hun carrière ligt. 4 x een uitverkocht Symphonica in Rosso concert. ( Nee, ze zitten nog niet 25 jaar in het vak, dus 4 is al heel veel! ;-) ).

Een pèrfect ingestudeerde voorstelling waar Simon Nick vlekkeloos aanvoelt en andersom. Ik heb de show nu 2 keer gezien - Herhaling is goed voor je, leer ik al 15 jaar op school-. en ik keek toch wel even raar op dat ze die 2e keer precies dezelfde grapjes maakten. Het kwam zo oprecht over! Mensen die ze kennen van The Voice weten dat de mannen wel over een dosis humor beschikken. Dat zie je dan ook zeker terug in het theater.. Het is echt een show met een flinke lach, en toch een traan. Een traan door de mooie kleine liedjes die ook niet overgeslagen worden.

Die mooie, kleine liedjes worden afgewisseld met de grote knallers als R(rrrrr)osanne, Julia en Pak maar mijn hand. Waar het publiek bij de kleine liedjes muisstil kan zijn, gaan ze bij deze liedjes helemaal los. Iedereen gaat staan, de armen worden door de lucht gezwiept en de keeltjes worden schor gezongen. Één grote, gezellige boel! Oh, en als je denkt dat de mannen alleen maar een show opvoeren en het publiek vergeten heb je het mis. Het publiek wordt er meerdere malen bij betrokken en dat gaat gepaard met een hoop gelach. Kortom. Dit moet je gewoon in het echt zien. Muziek kan je kopen op internet, maar het gevoel dat je bij zo'n concert krijgt is niet in woorden uit te drukken. Dat moet je gewoon zelf meemaken. Het theater is dan misschien niet de thuisbasis van Nick en Simon en hun band, maar het jasje zit ze als gegoten! Oh, en een leuk extraatje: Na de show kan je ook nog een handtekening en foto scoren, Joepie! Als je nog geen fan bent, word je het na deze show wel. Ik heb je gewaarschuwd! :-)

Kaartjes zijn te koop via de site van NTK.

Zie ik je in Breda of Carré? 

Liefs,
Denise

                                             Volg jij ons al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?


7 opmerkingen:

 1. Ahh ik kan echt merken dat je dit met heel veel passie schrijft, leuk Denise :) <3 En als ze dezelfde grapjes maken en het blijft grappig doen ze wel echt iets goed :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dit mooi verwoord! Precies wat Sabrina zegt, je schrijft het met veel passie! Ontzettend leuk dat je ervan genoten hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk! Ik ben ook echt fan van Nederlandstalige muziek. Zo zonde dat vele het maar raar vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een superleuke blog om te lezen! Eindelijk iemand die precies omschrijft hoe ik de muziek van deze twee toppers ervaar al vanaf hun eerste hit "steeds weer" ( jaa, tot aan het stukje over Rosanne toe, ze hebben zoveel "betere", relatief onbekende muziek.. ) Het enige wat er voor mij nog ontbreekt, is een foto met dit geweldige duo, die ik op canvas zou uitprinten, of misschien zelfs fotobehang er van laten maken, haha.. (past mooi bij mijn kussen, mok, t-shirt.... Obsessive much. Haha) kortom: superleuk blog! Goed geschreven! :)

  BeantwoordenVerwijderen