vrijdag 1 april 2016

Een maand zonder.. FrisdrankVorige maand konden jullie lezen dat ik mezelf in februari de opdracht gaf om geen alcohol te drinken. Dat ging me heel goed af. Aan het einde van dat artikel vertelde ik dat ik ging proberen om in maart geen drankjes met prik te drinken. Ik voorspelde dat dat een stuk moeilijker voor mij ging worden. Had ik gelijk? Is het me gelukt om een maand geen drankjes met prik te drinken? En wat is mijn nieuwe uitdaging? Ik vertel het je in dit artikel!Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; nee, het is me niet gelukt om de hele maand maart geen prik te drinken. Ik heb namelijk de 11e drie glaasjes prik ( twee cola light en een ijsthee) gedronken toen ik met een vriendin weg was. We gingen ergens wat drinken en daarna uiteten en aangezien er nergens drankjes op de kaart stonden had ik gewoon geen idee wat ik anders zou moeten bestellen. Achteraf baalde ik er wel van. Maar het motiveerde me wel om de rest van de maand geen prik meer te drinken.

Eerder dronk ik vooral in het weekend ( en doordeweeks ook wel vaak) standaard cola light of een ander drankje waar prik in zat. Toen ik met mezelf deze uitdaging aanging wist ik dat ik dit zoveel moeilijker zou vinden dan een maand geen alcohol. Dat klopte inderdaad. Vooral in het begin vond ik het lastig en neigde ik steeds weer naar die fles met cola light. Sinds een paar weken drinken wij thuis veel Crystal Clear zonder koolzuur ( en héél weinig kcal en  geen suikers!) dus was het voor mij wat makkelijker. Het beste is natuurlijk water en dat drink ik ook wel veel, maar soms heb ik gewoon zin in drinken waar gewoon een smaak aanzit en dus pak ik nu dan vaak Crystal Clear! :-)

Al met al is het me dus best wel meegevallen. Ik had stiekem gedacht dat ik veel vaker toch frisdrank zou gaan drinken en ik vind dat ik het dus best nog goed heb gedaan. Nu is het natuurlijk zaak dat ik dit ga volhouden. Niet dat ik helemaal geen frisdrank meer mag drinken maar ik wil het zeker minderen. Veel beter! Mijn uitdaging voor april is dat ik de hele maand geen chips mag eten. Wat ik vooral in het weekend nogal eens doe. Met het oog op de zomer is het natuurlijk veel beter om dat te skippen. Ik heb alleen absoluut geen idee hoe ik het er vanaf ga brengen. Ik denk dat ik het niet heel moeilijk ga vinden, maar ik denk dat het ook niet heel makkelijk wordt met onze kast vol chips thuis haha!

Denk je dat jij een maand zonder frisdrank zou kunnen?

Liefs,
Denise

                                  Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

3 opmerkingen:

  1. Ik weet niet of ik dat zou kunnen want ik hou heel erg van cola lemon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat je dit doet!! Ik drink ook veel frisdrank maar eigenlijk is het gewoon super slecht voor je haha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit lukt mij wel; ik drink namelijk nooit frisdrank haha! Alleen af en toe ice tea met prik dan, haha

    BeantwoordenVerwijderen