maandag 26 oktober 2015

100 gelukkige dagen'Heb je enig idee wat het met je zou doen als je nog maar een dag zal bestaan?' Ik denk dat ik langs alle mensen ga die belangrijk voor me zijn en 's avonds met een groot gedeelte van hen mijn leven afsluit met een optreden. Helaas heb je die keuze niet altijd. Want de meesten van ons weten gewoon niet wanneer ze komen te overlijden, dus ook niet wanneer je laatste dag is. Maar wat, wat als je het wel weet? Wat als de dokter tegen je zegt: ' Je hebt nog zo'n 100 dagen te leven'. Hoe ga je die dan doorbrengen?

In het boek 100 gelukkige dagen van Fausto Brizzi lees je hoe Lucio uit Rome zijn laatste 100 dagen beleefd. Heftig. Verdrietig. Grappig. Maar bovenal ontroerend. Ik had zoveel goeds over het boek gehoord dat ik hem gewoon moest hebben. Ik zette hem op mijn boekenwishlist en mijn zusje fietste diezelfde dag nog naar de boekhandel om hem voor mijn verjaardag te halen. Lief! 

Over 100 gelukkige dagen

Lucio zwiert door het leven. Hij heeft vrienden en vrouwen bij de vleet. Zijn vrouw Paolo heeft er genoeg van en zet hem buiten de deur. Voorgoed. Een dag later krijgt Lucio vreselijk nieuws: hij heeft in het gunstigste geval nog honderd dagen te leven. Wat nu?
Lucio besluit om ondanks alles gelukkig te zijn. Om zijn kinderen mooie herinneringen te kunnen geven, en om de mooie kant van het leven te vieren. Maar kan hij wel betekenis geven aan het laatste stuk van zijn leven zonder zijn echte liefde, Paola?

100 gelukkige dagen is lachen door je tranen heen en genieten van het ware Italiaanse Dolce Vita. Een ode aan het leven! 

Ik vind.. 

100 gelukkige dagen een heel bijzonder boek. Het is misschien wel het meest bijzondere boek dat ik ooit heb gelezen. Mede door de vorm van het schrijven. Je wordt helemaal meegenomen in het leven van Lucio die zijn verhaal verteld tegen jou, de lezer. 

Het boek zet je aan het denken. Ontroert je en laat je lachen en huilen tegelijkertijd. Het laat je beseffen hoe belangrijk de mensen om je heen voor je zijn. Net zoals je dat beseft als je zelf op het randje ligt of als iemand die veel voor je betekende komt te overlijden. Alleen hoef je het nu niet zelf mee te maken, alleen maar te lezen. 316 bladzijden vol inspirerende woorden en handige weetjes waarvan ik nog steeds niet weet of ze nou echt kloppen. Het boek leert je om van elke dag een feestje te maken. Om elke dag te leven alsof het je laatste is. Om uit elke dag alles te halen wat er in zit. Het boek inspireert je om toch door te gaan. De mooie dingen op te zoeken ondanks dat je lichaam aangeeft dat het klaar is. Dat je nooit de hoop moet verliezen, de mensen om je heen moet verwaarlozen of die lach op je gezicht moet verliezen.

Geef je dierbaren nog een dikke knuffel. Zeg nog even hoeveel ze voor je betekenen. Want het boek laat je ook beseffen dat je leven zomaar omgegooid kan worden. Gezondheid of geluk is niet vanzelfsprekend. 

Wat zou jij doen als je nog maar 100 dagen te leven had? 

Liefs,
Denise

                            Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

5 opmerkingen:

 1. Súper toevallig! Ik heb dit boek nét uit. Vrijdag uitgelezen. Ik vond het een zeer indrukwekkend boek, vooral het laatste gedeelte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw. Boekrecensies trekken mij nooit zoveel, maar dit boek lijkt me prachtig om te lezen. Ik wil deze zeker weten lezen! Hele leuke recensie, Denise <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, lijkt mij echt zo'n onwijs goed boek! Deze gaat op mijn lijstje. Het liefst zou ik hem nu meteen bestellen, maar aangezien ik al heel wat boeken heb gekocht.. #oeps

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil deze ook echt nog eens lezen. Voor ik doodga vind ik ook een geweldig boek. Die lees ik nog altijd met tranen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een bijzonder boek! Deze gaat op mijn lijstje. Ik wil later een boekenkast vol hebben in plaats van alleen maar boeken op mijn eReader (ontzettend handig voor de vakantie, maar geldt niet als een mooie chille inrichting in een leuke woonkamer haha)

  BeantwoordenVerwijderen