woensdag 3 februari 2016

Bijzondere tv programma'sOndanks dat ik niet zo vaak televisie kijk, zijn er een programma's die ik echt volg en terug kijk. Het is soms jammer dat deze programma's nodig zijn, maar ze zijn stuk voor stuk prachtig en een eye-opener.

Hij is een zij
Hoewel ik vroeger nooit echt met mijn uiterlijk bezig was, was ( en ben) ik behoorlijk een meisje-meisje. Maar wat als je je zo voelt maar een jongenslichaam hebt? Of juist andersom? Ik kan het me niet voorstellen, maar wat ongelofelijk moeilijk moet dat zijn. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. En anderen moeten dat simpelweg maar accepteren, ook als er voor dat mensen ècht zichzelf kunnen zijn een hele transitie zit. Super moedig dat al deze inspirerende jongeren (en hun omgeving) van hij is een zij hun verhaal en de reis naar een gelukkiger leven met ons delen.

Uit de kast
Aan het eind van het 3e leerjaar kregen we te horen dat onze klas gefilmd zou worden voor een programma over 'school, liefde en vriendschap', Terwijl wij 'druk' met onze wiskunde sommen bezig waren vroegen we ons af wat dat nou weer te betekenen had. En opeens kwam Arie Boomsma de klas binnen. Een klasgenoot bleek homoseksueel te zijn en kwam voor heel wat tv kijkers én onze klas uit de kast. Super knap. Ook hierbij lijkt het me zó moeilijk om niet jezelf te kunnen zijn door alle (v)oordelen wat mensen over je hebben omdat je toevallig op hetzelfde geslacht valt. Jammer dat het nodig is, maar wel fijn dat dit programma een podium biedt aan alle mensen die zichzelf niet alleen durfden te uiten.

Van de straat
Helaas las ik laatst dat het programma niet meer op tv komt, maar dit was absoluut één van mijn favoriete programma's ever. Kas, een psycholoog neemt wat jongeren mee naar een plek waar ze keihard aan het werk moeten. Voor de lokale bevolking, maar vooral met zichzelf. Deze vaak verslaafde jongeren zijn het pad vaak bijster en weten niet meer hoe ze hun leven op de rit moeten krijgen. Met geweldige persoonlijke therapieën worden zij stukje voor stukje geholpen om weer goed in de maatschappij te kunnen meedraaien. Als jongere leer je hier veel van, maar ook vond ik als hulpverlener in opleiding de aanpak van Kas en zijn team erg inspirerend! Zeker het terugkijken waard!

Je zal het maar zijn/je zal het maar hebben
Ik vind het altijd heel interessant als mensen iets hebben (dat niet zo bekend is) en wil er het liefst zoveel mogelijk over weten. Zodat ik het misschien ook wel beter kan begrijpen. In Je zal het maar hebben komen er mensen aan het woord die iets hebben wat soms niet zo heel bekend is. Heel fascinerend en inspirerend hoe mensen met hun beperking omgaan en bergen verzetten om een zo'n normaal mogelijk leven te lijden. In Je zal het maar zijn volgt Sophie mensen die bijvoorbeeld met pedofilie te maken hebben, bekende ouders hebben of een relatie die niet als 'normaal' wordt ervaren. Super interessant!

Over mijn lijk
Je bent jong en je weet dat je over niet al te lange tijd komt te overlijden. Hoe vier je je laatste verjaardag? Hoe ga je om met de dingen die je niet meer kan door je ziekte? Hoe ben je in hemelsnaam zo sterk dat je als 18 jarige je eigen grafsteen uit staat te kiezen? Vragen die moeilijk te beantwoorden zijn, maar soms is het wel de harde waarheid. In Over mijn lijk volgt Valerio jonge mensen die binnenkort komen te overlijden. Een heel heftig, maar inspirerend programma.

Wat vind jij een heel inspirerend of bijzonder tv programma?

Liefs,
Denise                                        Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

4 opmerkingen:

 1. Ik vind echt precies de zelfde programma's leuk als jou! Waarom heb je voor die programma's gekozen en niet voor een andere? Waarom kijk je die programma's graag? Welk programma vind je het allerleukste en in welk programma zie je je zelf graag? Lijkt op een interview maar niet gemeen bedoeld hoor..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzondere programma's ik kijk ze alleen nooit moet ik eerlijk toegeven

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook bijzondere programma's! Ik kijk alleen wat minder TV tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou van dezelfde soort programma's. Hij is een zij vind ik echt een interessant programma. Überhaupt transgender vind ik een interessant onderwerp juist omdat ik mij er weinig bij kan voorstellen hoe het is. Over de streep vind ik ook een prachtig programma!

  BeantwoordenVerwijderen