maandag 1 februari 2016

Ik heb (eindelijk!) een nieuwe camera!Al héél lang wilde ik een spiegelreflex camera. Maar die kosten nou eenmaal veel geld en je hebt ontzettend veel keuze. Aangezien ik mijn foto's altijd maak met mijn iPhone vond ik het hoog tijd worden voor een camera. Met de BTW vrije dagen van de Media Markt in zicht ging ik een paar maanden geleden op zoek naar een goede beginnerscamera. Ik kwam uit bij de Canon eos 1200D. Ik vertel je wat ik er van vind en deel alvast wat kiekjes.
Ik wilde hem eerst online bestellen maar omdat het aanbod opeens heel anders was dan voor de actie raakte ik helemaal in de war. Mijn vader besloot dat we beter naar de winkel konden gaan en zo stonden we samen met héél veel andere mensen in een overvolle Media Markt. Ik heb nog nooit zo'n lange rij gezien ( zelfs niet bij signeersessie's) maar de wachttijd viel achteraf heel erg mee gelukkig. Na maanden wachten had ik dan eindelijk: mijn Canon 1200D! 


Ik ben echt een totale leek wat camera's betreft dus het was ( en is nog steeds) goed uitzoeken hoe ik überhaupt een goede foto kan maken. Bij mijn iPhone drukte ik gewoon op één knop en tadaa ik had een foto. Bij deze camera zet je hem eerst in de goede stand en maakt dan pas een foto. Gewoon proberen wat bij welk shot het beste werkt en je komt er wel. In mijn review van de Anastasia Beverly Hills Brow Definer konden jullie al wat foto's zien die gemaakt zijn met mijn nieuwe camera. Geen prachtige plaatjes maar al wel een stuk beter dan al mijn voorgaande foto's. 

Dit zijn al wat (onbewerkte) foto's die ik heb gemaakt met mijn Canon eos 1200D. Zoals je kan zien ben ik nog lange geen pro, maar het begin is er, yaay! 


Ik ben echt super blij met de camera. De kwaliteit van mijn foto's is zoveel beter dan bij de foto's die ik met mijn iPhone heb gemaakt zoals de foto bovenaan het artikel! Een hele goede aankoop dus :-)

Welke camera heb jij? 

Liefs,
Denise

                                     Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

12 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je nu ook een camera hebt. Zelf heb ik ook de 1200D al ander half jaar ongeveer. Ik ben er nog steeds ontzettend blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie fotos! Je gaat er vast veel plezier van beleven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem ook gekocht aangezien jij het erover had en ik eigenlijk een camera wilde om te filmen maar toen kwam ik deze tegen en toen dacht ik ach voor 300 euro .. why not haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ga je heel veel plezier mee hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super camera! Ik werd ook zo blij van die scherpe foto's toen ik mijn Nikon kocht, ik kan niet meer zonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh nice!
  Daar ga je heel mooie foto;s mee maken, ik ben erg benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waarom heb je meteen voor een spiegel reflex gekozen? en niet eerst voor een system of compact camera? je zegt zelf al dat je er niet veel verstand van hebt, :') kon je beter gaan voors system camera :') want nu ga je wss alleen op de automatische stand fotograferen en dat is best wel erg zonde. En waarom heb je gekozen voor een canon en niet bv voor een nikon? no hate hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ooit een compact camera gehad en was daar niet geheel tevreden over. Ik vind het juist leuk om dingen te leren en ik fotografeer niet alleen maar op de automatische stand. Daarbij sprak Canon mij meer aan dan een Nikon. Ik heb lang nagedacht over deze keuze en ik ben er heel blij mee :)

   Verwijderen
  2. Ah oke, veel plezier er mee! En veel oefenen ^-^

   Verwijderen
 8. Gewoon lekker blijven dooroefenen. Ook ik ben geen pro, maar van oefenen worden we alleen maar beter :)

  BeantwoordenVerwijderen