zaterdag 13 februari 2016

Ik & Simon
Simon zou een solotour doen. Simon die al tien jaar gelinkt wordt aan Nick. Die 2 Volendammers die veel mensen niet uit elkaar kunnen houden. Nu gingen ze dus even hun eigen weg. Nick die gaat zonder Simon een programma doen, en Simon duikt zonder Nick het theater in. Over dat laatste gaat dit artikel. Als Nick en Simon liefhebber moest ik wel naar het theater om te kijken hoe Simon het ging doen zonder zijn collega...Ik zal eerlijk zijn, eerst was ik een beetje sceptisch. Ik ben immers fan van Nick en Simon. Het 'merk' Nick en Simon. Die 2 mannen die mij met hun muziek keer op keer weten te raken. Simon maakte al snel bekend dat er niks van Nick en Simon zou worden gespeeld. Én dat er meer verhaal dan muziek in voor zou komen. De kaarten waren inmiddels al besteld en ik twijfelde een beetje. Zou ik dit wel leuk vinden? Ik vind ze juist leuk om hun muziek. Hoe zou ik het vinden als Simon daar alleen op dat podium zou staan? Ik kon er maar op één manier achter komen. Gewoon gaan.

Een week voor dat ik naar de show ging, (ik ging naar de 2e theatershow die plaatsvond in Enschede, wat eigenlijk nog een try-out was) kwam er een mini album uit. Daar stonden 8 liedjes op die hij ook zou gaan gebruiken voor zijn show. Toen ik deze voor het eerst hoorde was ik niet meteen razend enthousiast. Sommige liedjes vond ik ronduit gewoon een beetje vreemd, eerlijk gezegd. Tot de show..

De tour is natuurlijk net begonnen dus ik doe mijn uiterste best om niet teveel van de show te verklappen. Want dat is echt niet leuk. Simon vertelt over zijn columns en kleine verhalen die hij ook in een bundel heeft uitgebracht en daarvoor maakt hij gebruik van een aaneensluitend verhaal. De rode draad. De verhalen lopen uit een van grappig naar zwaar ontroerend. De ene keer vertelt hij dat een bepaald dier vernoemd is naar hem en Nick ( heb je hem toch weer..) en de andere keer gaat het over spullen die van zijn overleden vader zijn geweest. Een show met een grote lach en een kleine traan.

Ik hoor heel vaak dat mensen de personen Nick en Simon wel leuk vinden, maar hun muziek tien keer niks. Dat mag, iedereen zijn eigen smaak. Maar juist dan is deze show wat voor jou. Omdat je in deze show pas écht Simon ziet. De ik van Ik&Simon. Simon Keizer, niet Simon het publiekelijke figuur. Niet die 'stomme' muziek maar mooie verhalen. Met af en toe een liedje die overigens totaal niet 'Nick en Simon' is. De liedjes horen echt bij de show. Net zoals dat Nick niet bij de show hoort. Hoe erg ik ook fan ben van hun beide, dit was echt Simon. Het was zo anders dan Nick en Simon dat ik geen moment heb gedacht; ik mis iemand. 

Dit stuk is misschien een beetje warrig allemaal. Dit is ook geen recensie, maar mijn mening. Mijn kijk op de show. Een show die ik dus erg bijzonder vond. Een show waar over ik nog lang na ga denken. Omdat er ook mooie dingen in zaten die er voor zorgen dat je de show niet 1,2,3 loslaat.

Als je van mooie verhalen én theater houdt, is deze show een aanrader. Kaarten kan je hier bestellen.

Liefs,
Denise

                                        Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?

2 opmerkingen:

  1. Mij lijkt t ook leuk, ik heb alleen geen kaartjes haha! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt erg goed eigenlijk! Wellicht inderdaad overwegen om er heen te gaan (tenslotte theater liefhebber)

    BeantwoordenVerwijderen