dinsdag 25 november 2014

'Als je het echt wil, lukt het'Als je het echt wil lukt het, iets waar de één in geloofd maar de ander totaal niet.


Ieder mens heeft vaak wel iets wat hij of zij écht zou willen, maar wat vaak onmogelijk lijkt. Iets wat onmogelijk lijkt hoeft niet onmogelijk te zijn. Want als het gene dat je graag zou willen, onmogelijk zou zijn, zou toch niemand het kunnen? En goed.. Om even duidelijkheid te krijgen, ik bedoel hier het onmogelijke in een 'baan'. 

Sommige mensen weten als ze 4 jaar zijn, al wat ze 'later' willen, maar hoe ouder ze dan worden hoe meer mensen gaan denken 'ik kan dat niet' 'het lukt toch niet' en eerlijk is eerlijk vaak zijn het ook de mensen om je heen waardoor jij gaat denken goh, misschien moet ik maar iets kiezen waar wel 'makkelijk' werk in te vinden is, iets wat niet onmogelijk lijkt, iets waar ik wel 'snel' tussen zou kunnen komen. 

Ook ik zou iets graag willen, (ik vertel niet wat precies.. Misschien schrijf ik daar later nog is een artikel over;)). 

Goed.. Het gene wat ik wil lijkt ook onmogelijk, misschien is het wel onmogelijk, maar toch BIJNA NIETS is uiteindelijk echt onmogelijk? Ja het kan dat iets moeilijk is om bijvoorbeeld tussen te komen, maar dan nog is het niet onmogelijk. 

Als voorbeeld, iemand wil een eigen webshop beginnen, maar 'er zijn er al zoveel' 'misschien verkoop ik wel niks' 'misschien wordt het wel niks' zijn al een paar dingen die het (een soort van) onmogelijk lijken te maken, maar onmogelijk is daarvoor denk ik niet het goede woord, ik denk dat het meer is, de stap die je niet durft te zetten, 'het is moeilijk' 'red ik het wel' 'krijg ik rare reacties' 'wordt het een flop'. 

Als je iets écht wil, dan moet je het proberen, er voor gaan. Het kan dat het je niet lukt, maar als je het niet probeert word het zeker niks. Maar dan heb je het tenminste geprobeerd. 

Ik wil met deze blogpost duidelijk maken dat , als je iets wil, je er voor moet gaan. Dingen gaan niet van zelf. 

Het gene wat ik wil, kan 'onmogelijk' zijn. Maar hey het wat toch niet onmogelijk? Heel lang heb ik gedacht goh ik zou dat willen maar nee ik ben toch niet geschikt. Maar nu ik er voor ga, hoop ik dat het gaat lukken! En of ik er geschikt voor ben? Dat weet ik niet, ik ben nog altijd onzeker,ook al word dat steeds wat minder.

Wat vind jij van de quote 'als je iets wil, lukt het'? 

Liefs,

Melanie

Bron foto: http://www.its-stylish.com

1 opmerking: