donderdag 6 november 2014

Me-time!Van die weken dat je opeens ontzettend druk bent met van alles en nog wat. Voor school moet je heel veel doen, je werk vraagt veel van je en ondertussen wil je ook nog je sociale contacten onderhouden, leuke dingen doen en je blog bijhouden. Eigenlijk zitten er veel te weinig uren in een dag en te weinig dagen in een week. Maar we moeten het er mee doen en dat kan zorgen voor heel veel stress. Weten hoe ik er mee omga?  Lees dan verder!


Het is heel belangrijk  om genoeg rust te nemen. En daar hoort ook voldoende slaap bij. Je hebt er niks aan als je de hele nacht doorleert voor een tentamen en het heel goed kent, maar dat je onder het tentamen zo moe bent dat je je maar moeilijk kunt concentreren. Slaap is dus erg belangrijk!

De één heeft wat meer 'me-time' nodig dan de ander. Dat kan verschillende factoren hebben. Ik zelf heb heel weinig energie, dus ik heb veel rust en ontspanning nodig.Even tijd voor mezelf. Die haal ik uit de volgende dingen:

Muziek

Ik kan er gewoon niet omheen. Muziek is voor mij een bron van ontspanning, Vooral als ik optredens of concerten bijwoon. En dan met name als die van Nick en Simon zijn. Muziek geeft mij energie, herkenning en rust. Ik kan gewoon op mijn bed zitten, Spotify of een cd aanzetten en verder helemaal niks doen. Ik heb eigenlijk overal en altijd muziek aan staan. Op de fiets, in de les, op mijn kamer..

Lezen

Lezen is voor heel veel een goede manier om te ontspannen. Je moet jezelf echt even de tijd geven om rustig te gaan zitten en een goed boek of een leuk tijdschrift door te bladeren. Je waant je even in een andere wereld en hoeft nergens anders aan te denken dan alleen aan wat je aan het lezen bent. Boeken kosten me nog wel veel concentratie die ik niet heb, maar tijdschriften vind ik heerlijk om even door te bladeren. De verhalen zijn lekker kort en er staat een hele boel leuke inspiratie in.


Films

Voor films geldt eigenlijk een beetje hetzelfde als voor het lezen van een boek. Je waant je even in een andere wereld. Ik vind het heerlijk om Netflix of Popcorntime op te zetten, kaarsjes aan te doen en een leuke romcom te kijken!Youtube/Blogs bekijken

Shoplogs,tutorials, muziekvideo's of gewoon random filmpjes. Ik hou echt van Youtube. Er zijn zoveel verschillende filmpjes dat er voor iedereen wel wat leuks te vinden is. Zelf gebruik ik de laatste tijd meer Spotify voor muziek.Maar dat betekend zeker niet dat ik niet meer op youtube te vinden ben. De afgelopen tijd is dat zelfs steeds meer geworden. Ik vind de filmpjes van bijv Lotte , Lizzy  en Cynthia echt heel leuk en interessant om te kijken! ( Natuurlijk veel meer beautybloggers/youtubers) maar de filmpjes van Cinemates zijn ook zo vet gemaakt. Ik kan dus echt ùren rondneuzen op Youtube. Ook blogs van o.a. bovengenoemde bloggers vind ik erg leuk om door te spitten. Ik werk dagelijks een hele lijst af met erg leuke blogs!

Shoppen

Ik. Hou. Van. Shoppen. Heel erg! Vorig jaar was mijn school heel dicht bij de binnenstad van Enschede en had ik echt ongelofelijk veel tussenuren. En allemaal alleen, omdat ècht iedereen een totaal ander rooster had. Ik ging dus heel vaak even 'winkelen'. Lekker neuzen tussen al die kledingrekken en make-up. Mijn woonplaats is niet echt een shopstad, dus toen ik een paar jaar geleden voor het eerst zonder ouders met de trein naar Enschede mocht ging er een wereld voor me open, haha! Nu vind ik Amsterdam een hele fijne stad om te winkelen. Ik ben gewoon een beetje verliefd op Amsterdam, geloof ik.
In tegenstelling tot veel mensen, vind ik het ook helemaal niet erg om in mijn eentje te winkelen. Natuurlijk, samen met anderen is een stuk gezelliger en een beetje advies af en toe kan geen kwaad. Maar ik kan echt wel 10x terug naar dezelfde winkel en ik snap dat dat voor anderen niet altijd even leuk is haha. Ook vind ik online shoppen heel erg leuk. Al is dan de drempel om iets te kopen wel groter. Ik ben vaak bang dat de maat niet goed is of dat het kledingstuk in het echt toch tegenvalt. Maar lekker surfen op de site's vind ik wel heel erg leuk hihi.
Mijn dag is vaak helemaal goed gemaakt als ik met een mooi product thuiskom. Shoppen is nog altijd de beste therapie!

Een warm bad

Ik ga eigenlijk altijd in bad ipv onder de douche. Soms even snel, maar soms ook heel lang. Het is gewoon een heerlijke manier om te ontspannen. Nergens ( proberen!) aan te denken, en gewoon rustig liggen. Soms met een tijdschriftje, eigenlijk altijd met mijn telefoon bij de hand ( ja, verslaving...) of met gewoon helemaal niks. Een fijn me- time moment aan het einde van elke dag! Overigens vind ik alleen het bad bij ons thuis fijn. Bij anderen of in een hotel douche ik veel liever. Best grappig, eigenlijk.Make-up

Ik vind het echt heel leuk om mezelf op te maken. 'S morgens kom ik maar moeilijk mijn bed uit, dus erg veel tijd om mezelf op te maken heb ik niet. Maar als ik dan 's middags ( al is het nu eigenlijk meer 's avonds..) thuiskom, vind ik het leuk om nieuwe ooglooks uit te proberen, of die lipstick op te doen die ik niet zo snel op school zou dragen.Ook mijn nagels lakken vind ik fijn. Ik word daar op de een of andere manier heel rustig van. Ik vind het heerlijk om met make-up in de weer te zijn en word er altijd een stuk zelfverzekerder van als ik, ook al is het alleen maar binnenhuis, mijn make-up goed heb zitten. Ik kan trouwens ook prima met alleen een beetje mascara de deur uit hoor, maar toch voel ik me altijd iets beter als ik wat meer make-up op heb. Stom eigenlijk hè?
Wat doe jij om helemaal te ontspannen?

Liefs,

Denise
Geen opmerkingen:

Een reactie posten