zaterdag 25 april 2015

My life as a bloggerHet eerste woordje wat ik moest kennen op mijn nieuwe opleiding was 'blogger'. Ik moest er een beetje om gniffelen toen ik het las. Ik voldeed aan de beschrijving. Ik heb immers een blog. Een eigen stukje op het internet. Toch vind ik het raar om mezelf een blogger te noemen. Bij een blogger denk ik toch eerder aan Cynthia, Vera, Mascha of Serena. Soms voelt het ook alsof het niet eerlijk is tegen over die fulltime bloggers. Omdat het voor mij 'slechts' een hobby is. Maar ach, ik werkte ook in een winkel als bijbaantje zonder ook maar één diploma. En was net zo goed verkoopster als de mensen die er fulltime werkten. Dat gezegd hebbende, wil ik graag wat schrijven over het bloggen. Kijk je mee?


Waarom ben ik begonnen met bloggen?

Omdat ik in eerste instantie in mijn eentje begon met bloggen voor een opdracht van school, kwamen er af en toe eens artikelen online. Ik wilde graag posten over wat serieuzere onderwerpen. Omdat dat nou eenmaal beter bij de schoolopdracht paste. Op een gegeven moment werd ik opgenomen in een revalidatiecentrum en kwamen we tot de conclusie dat het beter was om met de HAVO te stoppen. Dus ik had geen profielwerkstuk meer nodig. Maar ik vond het bloggen zo leuk dat ik daar mee niet wilde stoppen. En ooh, wat ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan. Ik besteed heel veel tijd aan het bloggen. Het kost me dan ook niet zoveel energie als bijvoorbeeld een schoolopdracht. Op een vrije dag kan ik zo een hele dag met de blog bezig zijn. En als ik uit school kom kruip ik meestal ook achter de laptop om bezig te zijn. Ik vind het gewoon onwijs leuk. En ik denk dat dat de reden is dat het me ook niet zoveel energie kost als anderen dingen. Ik denk dat je wel kan zeggen dat bloggen is uitgegroeid tot mijn grootste passie <3

En hoe zat het met het bekend maken van de blog naar mijn omgeving toe?
Inmiddels bestaat de blog zoals hij nu is, Blog by Deslie dus, alweer bijna een jaar. De tijd vliegt als je het leuk hebt! Toch durf ik pas sinds een maandje ongeveer wat meer opener te zijn over de blog. Ik deelde het al wel op twitter en elke ochtend komt er ook een automatisch tweetje via Bloglovin'. Maar sinds een tijdje deel ik zo af en toe een artikel op mijn privé Facebook. Ik vond het heel eng, maar de reactie's wat ik kreeg ,waren alleen maar positief. Mensen die ik eigenlijk nooit sprak stuurden me opeens een privé berichtje met een complimentje. Zo lief!

Mijn moeder kwam er geloof ik via via achter. Eigenlijk heb ik liever dat totaal onbekenden mijn blog lezen dan mensen die dichtbij mij staan. Hun mening is toch wel belangrijker ofzo. En ondanks dat ik wel aardig wat persoonlijke dingen deel op de blog, kent het grootste deel van de bezoekers me toch niet ècht. Dus dan raakt het me al wat minder. Maargoed, ik dwaal al weer af. Terug naar mijn ouders. Ik had het eerlijk gezegd niet echt verwacht, want ze moeten echt niks hebben van social media etc, maar ze vinden het echt onwijs leuk wat ik doe. Echt fijn om te zien dat ze me daar zo goed in steunen. Mama is trouwe bezoekster van de blog <3

Toch durf ik bloggen nog niet als één van mijn hobby's te noemen als mensen vragen wat die zijn. Face to face vertellen dat ik blog vind ik toch wel heel erg eng nog. Jammer eigenlijk hè?

Blogger, en dan?

Met woorden als stash, swatch, crease en vlog moest je bij mij zo'n 1,5 jaar geleden echt niet aankomen. Dan had ik je namelijk waarschijnlijk aangekeken alsof ik vuur zag branden. Nu zijn dat echter woorden die ik dagelijks meerdere malen op mijn beeldscherm voorbij zie komen. Super leuk vind ik dat!

We hebben niet zoveel unieke bezoekers als je het vergelijkt met andere blogs, maar ik ben al dankbaar voor elke bezoeker die we krijgen. Echt, dankjewel! Ik vind het heel bijzonder om te zien dat mensen de dingen die ik schrijf ook echt leuk vinden. En elke reactie is weer een geluksmomentje opzich. Ook het feit dat bedrijven met ons willen samenwerken vind ik onwijs raar en bizar!

Wat is er veranderd sinds ik blog

Ten eerste wil ik opeens overal foto's van maken. Ik heb mijn iPhone nog geen maand, maar er staan nu al meer dan 1000 foto's op. En dan heb ik er ook nog heel wat verwijderd. Oops! Soms word mijn eten gewoon koud als ik in een restaurant zit. Omdat ik per se het perfecte plaatje wil schieten. Tja, je moet er wat voor over hebben.

En die swatches waar ik het over had.. Die zitten soms echt nog dagen op mijn hand. Hoe vaak ik me ook was, ze gaan er niet af. Vooral die Provocalips niet!

Ik bedenk bij alles wat ik tegenkom of het wat voor een artikel is. 9 van de 10 keer is het niet zo, maar ach, je weet het maar nooit!

De blog is daarbij wel een super goed excuus om nieuwe make-up te kopen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik me de laatste goed kan inhouden, yaay voor mijn bankrekening. Maar ik ben erg goed in het ' Maar dat kan ik reviewen!' smoesje tegen mezelf te gebruiken in een twijfelachtige situatie, hihi :-)

Sinds ik een blog heb koop ik nooit meer wat zomaar. Ik zoek altijd eerst een review op. Zo sta ik gemakkelijk 10 minuten voor een schap naar mijn telefoon te staren. Sorry!

Google wat? Hoor ik mensen gewoon denken als ik vertel wat die ene site is waar ik steeds op kijk. Google Analytics mensen. Ook wel gewoon bekend als GA. Ik weet het, het is niet altijd even fijn, maar ik ben toch wel een beetje geobsedeerd door de statistiek aantallen..

Mijn zusje begint me nu te begrijpen, maar verder weet niemand in mijn omgeving over wie ik het heb als ik begin over Cynthia, Vera ( nee, niet mijn beste vriendin) of Mascha. 'Euh, wie is dat?'

Naast het eten fotografeer ik ook producten voordat ik ze ga gebruiken. Zo kan het zijn dat mijn nieuwste MAC lipstick een week ongebruikt in de kast ligt omdat ik gewoon geen tijd heb om goede foto's te maken. Zonde!

Wat vind jou omgeving van je blog? En welke typische 'bloggerstik' herken jij?

Liefs,
Denise

                                      Volg jij ons al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

6 opmerkingen:

 1. Zo herkenbaar, eerst producten en eten willen fotograferen! Echt maar 2 vriendinnen zijn ook zo into beauty als ik en kennen Vera, Mascha en Cynthia. Zo fijn dat we gewoon ook lekker met elkaar kunnen kletsen in de app! Heel leuk artikel.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik vind het soms gewoon raar dat ze ze niet kennen. Terwijl ik je 2 jaar geleden ook raar aan zou hebben gekeken. Jaa, ik vind het ook heel fijn! Awh dankjewel! <3

   Verwijderen
 2. Dit is allemaal heel erg herkenbaar hihi! Ik ging bloggen omdat mensen daar op Instagram om vroegen en ik wilde het wel proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah super leuk dat mensen blijkbaar potentie in je zagen! Je blog is ook onwijs leuk! <3

   Verwijderen
 3. Heel erg leuk om te lezen. Herkenbaar ook. Wilde net een lipstick op doen; oh shit, ik moet nog foto's maken. Dus hup op zoek naar een andere haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt leuk om te lezen!

  natureofhappiness.blogpost.nl

  BeantwoordenVerwijderen