maandag 10 augustus 2015

Terugblik afgelopen 10 jaar
Zaterdag was ik jarig en werd ik alweer 20. Ik ben nu echt tiener af en ga het -tig gedeelte in. De komende 10 jaar zijn jaren waarin er veel dingen zouden veranderen in mijn leven. Net als dat er in de afgelopen 10 jaar veel is gebeurd. En daar wil ik even op terugblikken. Ik sla wat gebeurtenissen over, omdat ik sommige dingen liever niet online zet, maar verder neem ik jullie mee in mijn leven van de afgelopen jaren. Ben je er klaar voor om de sprong in het verleden te maken?De eerste grote gebeurtenis in mijn tienerjaren was de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Ik was die zomervakantie net 13 geworden en klaar voor 'de grote school'.
Ik had het best fijn op de basisschool en het is toch altijd spannend. Je leert onwijs veel nieuwe dingen, krijgt opeens een stuk of 8 docenten, een hele nieuwe klas én dan moet je ook nog een grote tas met een paar kilo aan boeken meesleuren. Best lastig zo'n overstap. Gelukkig kon ik al snel wennen, de tijd die ik er had was niet heel leuk, maar we hebben het overleefd!

Ik was net 15 geworden toen er iets moest gebeuren wat in tegenstelling tot de overstap hierboven, absoluut niet hoorde bij mijn leeftijd. Toch wist ik al vrijwel mijn hele leven dat het eraan zat te komen. Ik zou weer een open hart operatie krijgen en daarbij zou ik onder andere een nieuwe hartklep krijgen. Hier kan je er meer over lezen. Het was allemaal behoorlijk heftig, vooral omdat het maar nèt goed ging. Maar mijn lichaam heeft weer bewezen dat het tegen een flinke stoot kan! :-)
In de vierde klas werd ik nog een keer geopereerd, maar dan aan mijn litteken. Mijn hart heeft mij heel wat narigheid bezorgt, maar ook hele leuke dingen. Zo ben ik bijvoorbeeld een paar keer op kamp geweest met de Hartstichting. We gingen zeilen op het Sneekermeer of overnachten op een boot in Amsterdam. Ontzettend leuk!

Op de middelbare school werd ik fan van Nick en Simon. Opzich niet zo heel bijzonder dat je in je tienerjaren ergens fan van wordt, maar naast de leuke uitstapjes leverde het me ook een paar waardevolle vriendschappen op. Onze gesprekken gaan 99% van de tijd al lang niet meer over Nick en Simon en ik ga zelfs over een paar dagen  op vakantie met een meisje die ik 1,5 jaar geleden heb leren kennen bij een concert en die inmiddels één van mijn beste vriendinnen is geworden. ( En nee, we gaan niet naar Volendam, haha). Helaas overleed ook één van deze vriendinnen vorig jaar, wat natuurlijk heel heftig was en nog steeds is. Maar ik ben blij met elke minuut dat ik met mijn vriendinnen doorbreng en doorgebracht heb! <3

Wat ik trouwens ook heel bijzonder vind, is dat ik met 3 andere meiden op de basisschool een groepje vormde, en dat we elkaar nog steeds zien! We zitten allemaal op een andere school, en één studeert in het zuiden van het land, maar toch.. Ik vind het wel knap van ons dat onze vriendschap de middelbare school toch maar heeft doorstaan! :-)

In 5HAVO besloten we dat ik beter geen examen kon doen door wat omstandigheden. Ik zou naar de VAVO gaan. Toen ik in verband met 'hartrevalidatie' 3 maanden in een revalidatiecentrum terecht kwam, bleek dat ik dat ook niet ging redden. Op naar het MBO dus. Niet helemaal wat ik in gedachten had, natuurlijk. Maar achteraf ben ik heel blij met deze keuze! :-)

Zoals je ziet, zijn er aardig wat heftige dingen gebeurd deze 10 jaar. Zo werd ik een paar keer opgenomen, en verloor ik een vriendin. Maar ik geloof dat deze dingen een mens alleen maar sterker maken. En ik ben ontzettend dankbaar voor elke mooi moment de afgelopen 10 jaar. En die waren er ook genoeg. Op naar de volgende 10 jaar!

Hoe heb jij de afgelopen 10 jaar ervaren?

Liefs,
Denise

1 opmerking:

  1. De afgelopen 10 jaar waren voor mij ook een rollercoaster, omdat ik op mn 12e mijn CRPS kreeg en toen door het leven ging met pijn, elke dag. Dusja, lastig. Daarnaast nog veel meegemaakt, nu in therapie, maar ik denk maar zo, het kan alleen maar beter worden! Ik heb eigenlijk alleen vriendinnen van de basisschool, blij dat dat nog steeds zo is! Ook al studeert ook bijna iedereen ergens anders. Wat wel jammer is, omdat ik nu niet gemakkelijk met mensen kan afspreken

    BeantwoordenVerwijderen