dinsdag 18 augustus 2015

De voordelen van alleen thuis zijnVorige week was ik 10 dagen alleen thuis. Mijn ouders en zusje waren lekker naar Spanje en aangezien ik als dit artikel online komt lekker in mijn bikini aan het Griekse strand lig besloot ik niet mee te gaan. Al was het natuurlijk wel even slikken, ik bedoel hallo het is Spanje. Maargoed, ik vond het eigenlijk ook wel heel fijn om alleen thuis te zijn. En wel hier om.

Eten wat je wilt
Normaal kookt mijn moeder altijd en wordt er rekening gehouden met wat iedereen lust. - vooral met mij want ik ben de gene die het minste lust..-, maar verder is het natuurlijk gewoon eten wat de pot schaft. Als ik alleen thuis ben, kan ik elke dag eten waar ik op dat moment in heb. Dan wordt het bij mij dus vooral sushi, sla en veel vis. Best oké toch? Ik ga voor mijzelf alleen toch niet hele maaltijden koken. Dat zou ik natuurlijk wel doen als het voor langere tijd is, maar 10 dagen houd ik het zo wel uit.

Doen wat je wilt
Als mijn ouders thuis zijn, zit ik vrijwel altijd boven. Ik kan daar doen wat ik wil zonder dat ik last heb van de anderen of zij van mij. Ik kan de muziek aanzetten en me veel beter concentreren omdat ik geen gepraat hoor. Als ik beneden ben kan dat niet. Want ik kan moeilijk verlangen dat ze de hele tijd hun mond houden of continue naar mijn muziek moeten luisteren. Als ik alleen thuis ben kan ik gewoon beneden zitten zonder iemand ter last te zijn of een last te zijn :-) 

Rust
Ouders blijven ouders.  En dingen als ' Ruim je kamer op' ' Moet je niet een keer gaan slapen?' 'Ga je nou eens opstaan' hoor je niet als je alleen thuis bent :-) 

Uitnodigen wie je wilt
Nu zijn mijn ouders hier absoluut niet moeilijk mee, als ik vriendinnen wil uitnodigen is dat nooit een probleem. Maar als ik alleen ben dan doe ik dat op de één op de andere manier toch sneller. :-)

Opruimen wanneer jij dat wilt
Nu stop ik vaat wel direct in de vaatwasser etc, maar als ik mijn tas tot aan dat ik naar bed ga op tafel wil laten staan, laat ik hem daar lekker staan. Niemand die er last van heeft :-).

Ik vind alleen thuis zijn dus echt heerlijk. Maar ik vind het ook wel fijn als mijn ouders en zusje na die tijd gewoon weer thuis zijn. Vooral tegen de kat aanpraten begint ook een beetje te vervelen ;-) 

Wat vind jij het grootste voordeel van alleen thuis zijn?


Liefs,
Denise

2 opmerkingen:

  1. Altijd lekker om even alleen te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toen ik nog bij mijn ouders woonde vond ik alleen thuis zijn heerlijk, maar nu ik op mezelf woon vind ik het vreselijk :')

    BeantwoordenVerwijderen