vrijdag 21 oktober 2016

HEALTH - Hoe gaat het met mijn gezondere levensstijl? + HULP NODIGPrecies een halfjaar geleden schreef ik in dit artikel dat ik voor een wat gezondere levensstijl wilde gaan. Maar dat ik dat ook best lastig vond. Ik had me net ingeschreven voor de sportschool, en ondanks dat ik best gemotiveerd was, was ik bang dat ik het niet vol zou gaan houden. Sport ik nog steeds of ben ik gestopt? En hoe gaat het met het gezonder eten?


Om maar meteen met de deur in huis te vallen; het gaat eigenlijk best goed! Ik sport nog steeds en de ene week ben ik wat gemotiveerder dan de andere week maar over het algemeen kom ik wel aan het minimaal 2 a 3 keer per week een uur sporten. Super fijn! Ik probeer mijn conditie te onderhouden door middel van onder andere de loopband en de fiets. Daarnaast doe ik ook nog wat oefeningen met behulp van de app PumpUp .Natuurlijk fiets ik elke doordeweekse dag van en naar het station wat ook wel weer een halfuur is. En soms wandel ik ook nog een stuk met mijn beste vriendin. Dus aan die dagelijkse hoeveelheid beweging die je nodig hebt kom ik makkelijk :-)

En dan het eten, wat ik al van te voren met mezelf had afgesproken was dat ik mezelf niks ga verbieden. Als we patat eten mag ik best patat eten, idem dito met pizza en andere dingen die eigenlijk niet goed voor je zijn. Wel heb ik de slechtere tussendoortjes over het algemeen ingeruild voor een stuk fruit of bijvoorbeeld wortels. En nu is het echt niet zo dat ik nooit een koekje of snoepje eet ( Ik kan echt niet zonder chocolade hoor!) maar over het algemeen eet ik wel een stuk gezonder. Eerder sloeg ik het ontbijt nog wel eens over omdat mijn bed veel te lekker lag, maar dat doe ik nu ook niet meer. Maaltijden overslaan klinkt natuurlijk perfect als je bijvoorbeeld wilt afvallen, maar het is echt heel ongezond!  Qua drinken ben ik ook goed bezig. Ik kom op een gemiddelde dag best aan die 2 liter water  en ik drink niet zo veel frisdrank meer. Voor de kcal hoefde ik dat niet te doen, omdat ik als ik frisdrank dronk het vooral cola light was, maar erg gezond is dat natuurlijk ook niet. Ik verbied het mezelf niet, ik drink heus wel eens frisdrank of een glaasje alcohol. Maar ik probeer daarin wel gezondere keuzes te maken en te gaan voor water of thee.

Ondanks dat ik niet aan het diëten ben, ben ik wel een paar kilo afgevallen. En daar ben ik echt heel blij mee. Het gaat niet heel snel, maar dat is ook niet mijn doel geweest. Ik wil(de) graag sterker, fitter en energieker worden. Maar mezelf zoals ik hierboven al zei, niks verbieden. Want ik weet dat juist als ik mezelf iets verbied, ik het alleen maar meer wil en dat ik dat echt niet vol ga houden. Ik wilde mezelf een gezondere levensstijl aanleren voor een langere tijd. Niet even diëten om vervolgens na een paar maanden weer in mijn oude gewoontes te vallen. Dit werkt voor mij het beste. Ik wil ook geen macro's ( ik weet niet eens wat dat is joh) tellen, koolhydraten uit mijn leven verbannen of geen pasta meer eten ( ik bedoel weet je wel hoe lekker pasta is?!) . Ik wil het sporten leuk blijven vinden en niet iets als wat moet. Ik wil gewoon wijn drinken of Tony's Chocolonely eten als ik daar zin in heb en dan niet in paniek raken omdat het niet zou mogen van Faya, of wie dan ook. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar het gaat stapje voor stapje wel de goede kant op!

Nu heb ik alleen een vraag aan jou; weet jij nog lekkere maar gezondere tussendoortjes om mee te nemen naar school? Ik eet wel elke dag fruit en eet vaak worteltjes, maar om nou elke dag wortels te eten.. Tips zijn zeer welkom! :)

Liefs,
Denise

                                    Volg jij mij al op Bloglovin'Facebook en Instagram?


5 opmerkingen:

 1. Heb hetzelfde probleem! Ben ook op zoek naar nieuwe snacks. Zelf neem ik speltcrackers met slankie mee of een bakje yoghurt met fruit en granen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet helaas ook echt aan de slag :( Fijn om dit te lezen nu haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te lezen ben je goed bezig! Ik moet zeggen dat ik zelf de draad soms een beetje kwijtraak, maar ach, we zijn ook maar mensen, toch? Als tussendoortje neem ik vaak wat fruit, een havermoutmuffin, plakje bananenbrood, eiwitpannenkoekje, een zelfgemaakte wafel uit de oven met wat kwark of een rijstwafel met pindakaas en chilivlokken. Zo, gelijk voor mezelf weer het een en ander op een rijtje gezet, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig! Om mee te nemen is fruit inderdaad handig. Ik neem vaak ook gewoon brood mee, omdat dat toch handig is. Thuis vind ik het lekker om tussendoor crackers met avocado en kruiden of iets dergelijks te eten, maar dat neem je niet zo makkelijk mee..

  BeantwoordenVerwijderen