woensdag 27 mei 2015

You can't have a rainbow without a little rain

Bron

'Everybody wants happiness nobody wants pain but you can't have a rainbow without a little rain'. Ik kan mezelf zo vinden in deze quote. Iedereen, en natuurlijk , ik ook wel, wil alleen maar dat het leven heel mooi is. En met zo min mogelijk tegenslagen. Als ik het zou kunnen, zou ik alle narigheid uit de wereld laten verdwijnen. Zodat iedereen nog héél lang en vooral heel gezond en gelukkig kan leven. Maar helaas, dat kan niet. Tegenslagen horen bij het leven. In dit artikel vertel ik je waarom ik denk dat die tegenslagen nog zo erg niet zijn.

Als toekomstige ouders hoop je natuurlijk dat jullie kindje gezond is. En gelukkig is dat in de meeste gevallen ook zo. Helaas was dat voor mijn ouders toen ze mij kregen niet zo. Wat natuurlijk een flinke tegenslag is, want hun dochter, ik dus, was heel erg ziek. Zoiets heeft impact op de ouders, maar mijn leven is ook al vanaf dag 1 getekend. Tuurlijk, ik heb vast ook wel eens gedacht, waarom ik? Maar de laatste keer dat ik dat dacht, kan ik me eigenlijk niet meer herinneren. Het is nou eenmaal zo, en het is heel vervelend en niet echt leuk, maar ik kan er niks aan veranderen. Ik kan er alleen maar het beste van maken. En vechten tegen dat wat me probeert kapot te maken. En ondanks dat alle tegenslagen me mentaal ook flink hebben geraakt, denk ik dat ook dat me op den duur alleen maar veel sterker gaat maken. En me veel gaat brengen waardoor ik nu al dingen heb geleerd die anderen misschien pas op hun 50e leren.

Tegenslagen zoals deze hebben me gevormd tot wie ik ben. Ze hebben me sterker gemaakt. En ik zou het natuurlijk nooit weten, maar ik denk dat ik door wat ik heb meegemaakt in mijn leven ook anders naar anderen en het leven kijk. Ik zou mensen nooit veroordelen omdat ze er anders uitzien door bijvoorbeeld een ziekte. Ik zou mensen nooit links laten liggen omdat ze zich misschien niet gedragen 'zoals het hoort'. En nu zijn mijn ouders en zusje ook niet zo, en heeft het natuurlijk ook wel te maken met je opvoeding. Maar ik denk wel dat deze dingen ook komen door dat ik zelf ook niet 100% gezond ben (geweest) en ook - figuurlijk en letterlijke- littekens heb.

Het is soms echt heel moeilijk, maar zelfmedelijden is nooit goed. Natuurlijk, je moet écht je eigen problemen serieus nemen. Sterker nog, dat is heel erg belangrijk zelfs. Maar alle energie die je stopt in het balen dat je ziek bent, je kat is overleden of de liefde van je leven er vandoor is gegaan met een ander, kan je ook stoppen in het sterker maken van jezelf. Verdrietig zijn is heel goed en het helpt je om dingen te verwerken. Ik ben dan ook echt niet iemand die zegt dat huilen zwak is, want dat vind ik absoluut niet, laat dat even duidelijk zijn. Maar er is wel een verschil tussen verdrietig zijn en te veel zelfmedelijden hebben.

Ik geloof dat alles gebeurd met een reden. Of ik dat écht geloof, of dat ik dat voor mezelf gewoon heb bedacht zodat ik dingen makkelijker een plaats kan geven weet ik niet. Maar wat ik wel weet is dat het me helpt. Als er iets vervelends is gebeurd kan ik nu veel makkelijker denken dat het blijkbaar zo heeft moeten zijn en dat het me sterker maakt. Dat ik er bijvoorbeeld ( onbewust) dingen door leer die ik weer kan gebruiken om anderen te helpen. Nu, maar ook later in mijn werk.

Wat ik vooral heel erg heb is hoop. Hoop is echt mijn grootste kracht. De hoop dat het morgen weer een betere dag wordt. De hoop dat ik over een paar maanden wel weer kan genieten. De hoop dat ik volgend jaar niet op vrijdag helemaal kapot ben van een simpele schoolweek. De hoop dat ik me ooit weer écht blij ga voelen. Die hoop is heel sterk en daar blijf ik mij aan vasthouden. Hoop jij met mij mee?

Dus lieve mensen, geef niet op. De tegenslagen die je nu hebt, maken je alleen maar een beter, sterker en bijzondere mens <3

Hoe ga jij om met tegenslagen en wat geeft jou hoop? 

Liefs,
Denise

                                   Volg jij ons al op Instagram , Bloglovin' & Facebook ?

14 opmerkingen:

 1. Tegenslagen zijn op het moment dat het gebeurd verschrikkelijk en vergeet de wereld vaak een beetje. Ik heb er echt een hele hoop gehad en het heeft gemaakt dat ik heel realistisch ben & erg volwassen houding heb gekregen met een hoop levenservaring. Ook zie ik het zo dat ik nu maar alvast alle tegenslagen van mijn leven heb gehad en ik nu wel een top leven ga krijgen hihi. Aan die mindset houd ik me vast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat herken ik heel erg! Je kijkt volwassener tegen bepaalde dingen aan dan leeftijdsgenoten. Dankjewel voor je inspirerende reactie! <3

   Verwijderen
 2. Prachtige post heb je, ik kende je blog overigens nog niet, maar nu wel :) Nice!
  Dikke kus,
  Frederique
  http://fablefrique.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi stukje heb je geschreven!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt een prachtig stuk geschreven. Ik wil je even een hele dikke knuffel geven!

  Liefs,
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi geschreven! Je hebt helemaal gelijk, you can't have a rainbow without a little rain. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geloof ook dat alles met een reden gebeurd. Ook al is dat niet altijd even leuk. Mooi geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen